Noel Baba evliya mıydı?

Myra’lı Nicholas, namı diğer Noel Baba’nın yaşamı ilk defa Anadolu’dan bir bakışla belgeselleştiriliyor.

GİRİŞ 03.12.2014 14:36 GÜNCELLEME 03.12.2014 14:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çekimleri Antalya, İzmir, Ankara, Bursa ve İstanbul’da yapılan belgesel filmde Noel Baba, bir Anadolu ereni olarak ele alınıyor. Filmde Aziz Nicholas’ın hayatına dair izler takip edilirken bir tüketim nesnesine nasıl dönüştüğü de sorgulanıyor. Yönetmenliğini Süleyman Civliz’in yaptığı belgesel filmin danışmanı, gazeteci Abdurrahman Dilipak. Belgeselin metinleri ise Esra Elönü’ye ait. Belgeselde görev alan diğer isimlerin bazıları ise şöyle; yapımcı: Eşref Ziya Terzi, yardımcı yönetmen: Savaş Hamarat, yürütücü yapımcı: Barış Karabulut…

Belgeselin yönetmeni Süleyman Civliz filmle alakalı şunları söyledi: “Bu film yeni ve sıcak bir tarza sahip. Canlandırmalar, dramalar ve sinemanın bütün teknik olanaklarını kullanarak hem görkemli hem de anlamlı bir iş ortaya çıkardık. Biz Nicholas’tan yola çıkarak Anadolu insanının karakterini ortaya çıkarmaya çalıştık çünkü Aziz Nicholas’ın hayatına baktığımızda bizden birini görüyoruz. O ne bir misyonerdi ne de kapitalistti; hayatını iyiliğe adamış bir Anadolu dervişiydi. Bu hikayede yalnızca geçmişi değil bugünkü yaşantımızdaki izlerini de ele alan bir senaryo üzerine çalıştım . Bu çalışma ayrıca Noel Baba’ya bu açıdan bakan ilk belgesel film olma özelliği de taşıyor.”

“Derviş Nicholas; Anadolulu Noel Baba” ismiyle izleyiciyle buluşacak olan film, yılbaşı haftasında gösterilecek. Belgeselde Hristiyan ve Müslüman din adamlarının beraberinde bir çok araştırmacı, tarihçi, gazeteci de görüş bildirmiş. Film, yayınlanan ilk fragmanında etkileyici bir atmosferle karşımıza çıkıyor.

YORUMLAR 4
  • salih 9 yıl önce Şikayet Et
    mezarini bari söyleyinde tavaf edip medet umariz bu 'evliyadan'. Demedi demeyin 10-20 yil sonra bu olursa hic sasirmam.;) 'Hz. Nicholas (k.s)' der bizimkiler.(Hz dedim diye bazilari kizabilir ama peygamberler haricindede kullaniliyor maalesef!) Hadi simdiden noeliniz mübarek olsun...;)
    Cevapla
  • teoman oraloğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    evliya olması mümkün dahi değil. hatta teğet bile geçmez. Bu bir nasihattir.
    Cevapla
  • MURAT İNAN 9 yıl önce Şikayet Et
    bu türlü yapımlar olsa olsa misyonerlikten başka bir şey değildir.üstelik yılbaşında gösterime girecekmiş.sizin amacınız ne kime hizmet ediyorsunuz.birde derviş benzetmesi yapıp müslümanların aklıyla oynuyorlar.müslümanların aklına derviş benzetmesi yaparak hristiyanlığı kodluyorlar.
    Cevapla
  • salih 9 yıl önce Şikayet Et
    bu sevgi ve hosgörü masallarini satan din tüccarlari türedi son yillarda. Maalesef tasavvuf ekolünde 'din önemli degil, önemli olan sevgi' diyen sinsi kültür uyusturuculari cikiyor piyasaya.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hudson Enstitüsü analistinin 'Kaan' sözleri muhalif gazeteciyi derinden etkiledi
İsrailli şebekeyi Adana polisi çökertti