Sakık'tan Eronat'a çirkin sözler

BDP Muş milletvekili Sırrı Sakık bütçe görüşmelerinde Diyarbakır AK Parti milletvekili Oya Eronat'a yakışıksız sözler söyledi.

GİRİŞ 10.12.2013 15:35 GÜNCELLEME 10.12.2013 19:25
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu'nda 2014 Bütçe görüşmeleri, dün tahliye olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın yemin etmesinin ardından başladı.

Konuşmak için kürsüye ilk önce gündem dışı söz alan BDP'li Hasip Kaplan geldi.

Dün, TBMM'de yapılan oylama sonucuna göre, 2014 yılı bütçe tasarısındaki muhalefet şerhlerinde yer alan 'Türkiye Kürdistanı' ve anayasaya aykırılık içeren diğer ifadelerin çıkarılmasına karar verilmişti.

KAPLAN: DAVA AÇACAĞIZ

Kaplan, konuşmasına bütçe kitapçığından çıkarılan Kürdistan kelimesini hatırlatarak başladı.

Kaplan, "Dava açacağız, hakkımızı arayacağız." derken süresi dolduğu için mikrofonu kapatıldı. Kaplan, sesinin kapatılmasına uzun süre tepki gösterdi.

SAKIK: SEN SUS ACININ KEYFİNİ YAŞAYAN KADIN

Kaplan'ın ardından kürsüye BDP'li Sırrı Sakık çıktı. Sakık da konuşmasına Kürdistan ile başladı. Sakık vekil sıralarından tepkiler gelince Oya Eronat'a "Sen sus. Acının keyfini yaşayan kadın, sen sus!" diye bağırdı.

Sakık, ardından sözlerine şöyle devam etti: "Biz Kürtler bu ülkede başı dik yaşamak istiyoruz. Bu savaş yasalarına saygı duymuyoruz. Bu yasalar sizin kanlı kanunlarınızdır." dedi.

Bu sözlere AK Partili vekiller tepki gösterirken "Evlat acısı yaşamış bir vekile söylenecek sözler mi bu" diyerek Sakık'a tepki gösterdiler.

YORUMLAR 19
  • efsane 10 yıl önce Şikayet Et
    sirri efendi. sen pkk nin döktügü binlerce gencin kani üzerine keyif yapan birisin. sen bu kandan beslenen birisin. sen bu kanli savasin kan emicilerindensin.
    Cevapla
  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    Evlad acısının bilemeyen, insan mıdır?. Erbabı iyi bilir ahir zamanın Ye’cüc ve Me’cüc taifesi terörist ve anarşistlerdir. Yeryüzünü fitnesiyle alt üst edecek bu korkunç taifesinin ( ki Kur’anın işaretiyle1962’den bu fitneye dünyada en çok duçar olan ülkemizin) mağduru iman sahipleri şehid hükmündedir. Ye’cüc ve Me’cüc’ün bombasıyla gençliğinin baharında masumane bir şekilde hayata veda eden Oya Eronat’ın evladı da bu mağdurlardan biridir. Belki de mahşerde anne ve basına şefaatçi bile olabilecektir. Yani evladının hayrını bu dünyada görmese bile mahşerde görecektir. Ya siz Şemdin Sakık! Sahip olamayıp iyi yetiştiremediğiniz çocuğunuz nerede şimdi. Hayat nimetini iyi yetişmemişliğini kurbanı olarak gerisini söylemeyeyim. İğneyi kendine bile batırmadan boşboğazlık yapmanın acısını siz daha çok çekeceksiniz. Dünyada en büyük hakikat anne baba şefkatidir. Siz onun da içine ettiniz. Yazık..
    Cevapla
  • Firat Boyan 10 yıl önce Şikayet Et
    Başı dik yaşamak için. İnsan olmayı öğrenmen, insanlıktan nasibini alman lazım!
    Cevapla
  • ibrahim 10 yıl önce Şikayet Et
    bütün bu olanların suçlusu T.Ç. DEVLETİDİR . teröristleri destekleyen lerden hesap sormayan devlet devlet değildir.atalarının genelerini taşıyanlar hainlikte boş durmazlar onların tabiatları böyle ama devlette başlarını ezmesini bilmeli .
    Cevapla
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    ÇİRKİN ADAM!. Bunların hepsi konuştukça çirkinleşiyorlar.Çirkefleşiyorlar!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’tan ‘Hasan Saklanan’ açıklaması: Mescid-i Aksa şehidi ilan ediyoruz!
Ekrem İmamoğlu'ndan 4 gün sonra akılalmaz Edanur Gezer açıklaması