Eronat'tan Sırrı Sakık'ın sözlerine sert tepki!

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Sırrı Sakık'ın TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşması sırasında kendisine yönelik sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

GİRİŞ 10.12.2013 16:41 GÜNCELLEME 10.12.2013 19:23
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın kendisine yönelik "Acının keyfini yaşayan kadın, sus sen" şeklindeki sözlerine ilişkin, "Bana her kürsüye çıktıklarında evladım üzerinden saldırıda bulunuyorlar. Ben bu çirkin cümleyi ve bu sözün sahibini kamuoyunun vicdanına bırakıyorum" dedi.

Genel Kurul'da çok elim ve bir anneye söylenmemesi gereken bir cümlenin sarf edildiğini ifade eden Eronat, "Ben yola bir anne olarak çıktım. İstedim ki çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın, çocuklar babasız kalmasın. Bu mücadele ile yola çıktım" diye konuştu.

Anneliğin ideolojisi olmadığını vurgulayan Eronat, şunları kaydetti:

"Ne yapsaydım yani ? Evladımın acısını alıp otursa mıydım? Ben mücadele yolunu seçtim. Çözüm için mücadele yolunu seçtim. Anneler, çocuklar için mücadele yolunu seçtim. Bana her kürsüye çıktıklarında evladım üzerinden saldırıda bulunuyorlar. Ben bu çirkin cümleyi ve bu sözün sahibini kamuoyunun vicdanına bırakıyorum."

Eronat, kendisi de evlat acısı yaşamış bir baba olarak Sakık'ın sözlerini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ise "Evlat ölümleri üzerinden mi siyaset yapacağız? Ben onun evlat kaybetmesi üzerinden siyaset yapamam. Kaybedilen evlattır. Ben bütün evlatlar için üzülüyorum" yanıtını verdi.

Eronat'ın basın toplantısı sırasında gözlerinin dolduğu görüldü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Ali YEDİYILDIZ 10 yıl önce Şikayet Et
    BDP HERKESİ KENDİSİ GİBİ SANIYOR.. Bugün makam ve mevki koltuklarında oturan bdp liler neyin eseri. Doğu ve güneydoğudaki insanları suiistimal ederek o koltuklara gelmediler mi? Her seçim arifesinde çeşitli bahanelerle olaylar çıkartıp insanları sokağa döken bdp'liler değil mi? Yapacağı hizmetleriyle gündeme gelen varmı? Yok. Hep kaos, hep çatışma, hep provokasyon. Bunların besin kaynağı haline geldi. Yoksa siyaset sahnesinde bunların yer alması mümkün değil. Herkes lafı söylemeden önce kendisine baksın. Bu tip türleri kınıyorum. Bunların provokasyonuna gelen tipleride kınıyorum. Allah akıl fikir versin. Bu ülkeyi yönetenlere Allah yardım eylesin.
    Cevapla
  • mehmet keskin 10 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE NİN EN .........IRKÇI......... PARTİSİ ........ bdp....... DİR.. Sırrı bey evlat acısı tatmış biri olarak nasıl böyle bir cümle kurabiliyor.yazık vallahi. türkiye nin en ırkçı partisinin bdp olduğu bu cümleyle anlaşılıyor aslında.
    Cevapla
  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    Oya hanım milyon evladın sevinç keyfini sürüyor. Evet Oya hanım siz acının keyfini çıkarıyorsunuz. Şemdin Sakık bilmeden öfkeyle kalkarken hayrınızı söylemiş. Kader bir evladın yerine, size binlerce evlat ihsan ediyor Birken bin oldular. Belki de yüz binlerce belki de milyonlarca evlat. Onların huzur, refah ve saadetini temin davasını da sırtınıza milletin vekili olarak yükleyerek. İşte böyle kader, bir acıya mukabil, bir anda sayısız evladın sevinci tattırıp taltif eder. Hem bir anne hem de milletin vekili olarak vazifenizi yerine getirmenin keyfini de artık yaşamak hakkınızdır. Bir yıldır gencecik körpe cenazeler evlere gelmez oldu. Bu hayra ortak olmak size o evladınızın üzüntüsünü unutturuyor değil mi? Hele evladınızın terör yüzünden vefatı onu şehid mertebesini sağlamışsa (inşallah öyledir) o da ayrı teselli keyfi yaşatır. Ama evladı boş gayelerle terk-i hayatı ederek heba edenlerin perişan halinin yanında sizinki hiçtir.
    Cevapla
  • Murat Diniz 10 yıl önce Şikayet Et
    BDP için ırkçılık heşeyden önce gelir. Bu adamlar şeytanın en büyük oyunu olan ırkçılığa kapılmışlar. Gözleri ne millet görüyor ne evlat görüyor. Mekke devrinde yahudiler kabileleri "Senin kabilen daha üstün" diyerek birbirine düşürürlerdi. Peygamber efendimiz veda hutbesiyle ümmeti bu fitneye karşı uyardı ırkçılığı yasakladı. Ama sol düşünceli adamlar türk olsun kürt olsun ümmet ne demek anlayamazlar. Bu koministlerden kurtulmayı allah kürt türk hepimize nasip etsin
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    sırrı sakık ve evlat acısı. kendisi intihar ederek ölen oğlunu o kadar istismar ettiki?büyük ihtimalle ya bir aşk yada aile içi sorundan dolayı intihar ettiği halde bunu idoolocik olarak kullandı ve sağa sola saldırdı duygu istismarı yaptı. başbakan her iki taraftan insanlar,evlatlar ölmesin diye uğraşırken onun gibi sahtekarlar karşı tarfın ölüsünü hiç saymadıklarını sırrı sakığın bu laflarıyla anladık.demek pkk çatısı altında ölen gençlerin tadını iyi çıkarmışsınız iyi malzeme çıkmış size onlardan. zaten nerde polise ,askere elindeki silahla saldırıp öldürülen pkk lı varsa leş kargaları gibi durmayıp oraya koşuyorlar.ölünün,acının tadını çıkarma sanatını siz leş kargalarına sormak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Feci anlar kamerada! Ters rüzgara kapılan paraşütçü yere çakıldı
Türkiye'nin operasyonu öncesi PKK'dan şeytani Irak planı!