Akdoğan: O haberler külliyen yalan!

Yalçın Akdoğan, 16 kişilik izleme heyeti kurulacağına dair haberlere açıklama yaptı. Akdoğan'ın açıklamaları sonrası HDP geri adım attı.

Akdoğan: O haberler külliyen yalan!
Akdoğan: O haberler külliyen yalan!
GİRİŞ 13.03.2015 00:40 GÜNCELLEME 13.03.2015 21:15
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çözüm Süreci'ne ilişkin izleme heyetinde yer alan isimlerin belirlendiği iddialarıyla ilgili, "Bazı basın organlarında 16 kişilik izleme heyeti kurulduğu belirtilerek isim listesi yayınlanmaktadır. Bunlar külliyen yalan ve uydurmadır" açıklamasında bulundu. Akdoğan'ın açıkları sonrası öğlen saatlerinde bir açıklama daha yapan HDP, kendi açıklamalarını yalanladı.

BULDAN: 16 KİŞİLİK LİSTE OLUŞTURULDU

Pervin Buldan, görüşme sonrası 16 kişilik bir izleme heyetinin oluşturulduğunu açıklamıştı.

Buldan, "Heyet, bölge başkanları ve akil insanlardan oluşacak. Heyet, bir sonraki İmralı görüşmesine katılacak. Görüşmeye Sırrı Süreyya Önder ile katıldık" diye konuşmuştu.

AKDOĞAN YALANLADI

Yalçın Akdoğan, Çözüm Süreci'ne ilişkin izleme heyetinde yer alan isimlerin belirlendiği iddialarıyla ilgili, "Bazı basın organlarında 16 kişilik izleme heyeti kurulduğu belirtilerek, isim listesi yayınlanmaktadır. Bunlar külliyen yalan ve uydurmadır" açıklamasında bulundu. Başbakan Yardımcısı Akdoğan: "Meclis'te gerçekleşen sıradan bir görüşmeye atfen spekülasyonlara yol açacak açıklamalar yapılması sürecin ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır."

Akdoğan: "İzleme kurulu, tartışılan konulardan biridir. Henüz oluşturulmuş bir şey yok. Yapılan açıklamalar asılsızdır" dedi.

HDP KENDİ AÇIKLAMASINI YALANLADI

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın 'İzleme Heyeti' iddialarına dair yaptığı açıklama sonrası bir açıklama daha yapan HDP, Pervin Buldan'ın açıklamalarını yalanladı.

İşte HDP'den yapılan o açıklama;
"Grup Başkanvekilimiz Sayın Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Sırrı Süreyya Önder'den oluşan Heyetimiz çözüm sürecine yönelik yürütülen temaslar kapsamında dün akşam Başbakan Yardımcısı SayınYalçın Akdoğan ile TBMM'de bir görüşme gerçekleştirmiştir. Heyetimiz görüşmede, İzleme Heyeti'nin bir an önce oluşturulması gerektiği görüşünü ve önerisini hükümet tarafına iletmiştir. Ancak görüşmede, basında iddia edildiği gibi isimler gündeme gelmemiştir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 39
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Papadan lux bir arabaya binen d.reisin fevasi caizmidir
    Cevapla
  • berat 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlari halk görüyor merak etmwyin....bu sefer secimler cok cetin gececek öyle kolay teslim olmayacagiz
    Cevapla
  • Senem 9 yıl önce Şikayet Et
    BU kadin yemin ediyorum meclise girip vekillik yapiyorsa Türkiye de herkes yapar...O kadar cahilki gecen yil bir muhaberin Belcika ya ucarken hava alaninda bir soru sordu mayisti kaldi...Siyasetci olsa aninda cevap verirdi.Orada ne oldugunu anladim.Resmen kuklalik yapiyor
    Cevapla
  • Hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    PKK ne derse o olur.
    Cevapla
  • veli 9 yıl önce Şikayet Et
    danışıklı dövüşe devam. al gülüm ver gülüm siyaseti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kapıda vize uygulamasında yeni gelişme! İşte eklenen yeni adalar...
Pusu kurup öğretmenini bıçakladı! Dehşet anları kamerada...