Erdoğan mezun olduğu ilkokula sürpriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mezun olduğu Piyalepaşa İlkokulunu ziyaret etti.

GİRİŞ 28.09.2015 14:08 GÜNCELLEME 28.09.2015 15:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- Piyalepaşa İlkokulundan mezun olduktan sonra İstanbul İmam Hatip okuluna geçtik.  İşte Kasımpaşa'dan bir çocuk çıktı. Sizler gereğini yaptınız. Milli irade onu aldı taa Cumhurbaşkanlığı'na çıkardı. Ama biz Kasımpaşa'da doğup büyümekten hiçbir zaman gocunmadık. Ama bu durumu küçümseyebilir. Hani var ya bazı malum medya bu durumu küçümseyebilir ama hiç önemli değil. Biz önce hakka kul olduk sonra halka teslim olduk.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, insana insan olduğu için değer verdiklerini belirterek, "Bu Türk'tür, bu Kürt'tür, bu Laz'dır, bu Çerkez'dir, bu Roman'dır, bu Boşnak'tır' demedik. Bizi yaratan Allah onları da yarattığı için sevdik. Biz ayrım yapamayız, yaptığımız anda biteriz. Bizde böyle bir şey yok ve bundan sonra da olmayacak. Onun için birbirimizi Allah için sevelim, makam, mevki, para, pul, bunun için değil. Birbirimizi Allah için seversek, her şeyi aşarız" dedi. 

Erdoğan, kendisinin de mezun olduğu Kasımpaşa'daki Piyalepaşa İlkokulu'nu ziyaret ederek, burada düzenlenen yeni eğitim-öğretim yılı açılış törenine katıldı. 

Konuşmasında, birinci sınıfın ilk dönemini Kadı Mehmet İlkokulu'nda, 4,5 yıl da Piyalepaşa İlkokulu'nda okuduğunu dile getiren Erdoğan, okuldan Kaptanpaşa'daki evlerine yaya gidip geldiğini anlattı. 

Erdoğan, ilkokuldan mezun olduktan sonra İstanbul'da bir tane olan imam hatip okuluna gittiğini ifade ederek, "Ama imam hatip mezunlarını üniversiteye almıyorlardı. Aynı dersleri okuduğumuz halde bize 'Gideceksin imtihana gireceksin' dediler. Bu sefer gittik Eyüp Lisesi'nden 'lise fark' adı altında okuduğumuz derslerden tekrar imtihan olduk ve Eyüp Lisesi'nden ikinci diploma alarak İktisadi ve Ticari İlimler'e geçtik. Bütün bu engeller, daha sonra aynı şekilde devam etti" diye konuştu.

Azmin önünde dağların bile dayanamayacağını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"İnanç, azim çok önemli. İman öyle bir cevherdir ki biliyorsunuz dağları aştırır. Biz bu gayretle, bu azimle hamdolsun bu makamlara geldik. Önce İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olduk, daha sonra başbakan olduk, daha sonra cumhurbaşkanı olduk ama bütün irade sizin. Siz, oralara bizi getirdiniz. Biz, milli iradeye inanmıştık ve 'milli iradenin gereği neyse o olacak' demiştik. Milli irade sizdiniz, siz de bunun gereğini yaptınız. İşte Kasımpaşa'dan bir çocuk çıktı, milli irade aldı onu ta cumhurbaşkanlığı makamına taşıdı. Biz Kasımpaşa'da doğup büyümekten, Kasımpaşalı olmaktan hiçbir zaman gocunmadık, tam aksine gurur duyduk. Bunu küçümseyenler olabilir. Önemli değil. Hani böyle bir kısım var ya malum medya grupları, onlar bunu küçümseyebilir. Hiç önemli değil. Biz bir şeye inanacağız. Biz önce hakka kul olduk, ondan sonra da halka teslim olduk. Bu yola böyle çıktık." 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Piyalepaşa İlkokulu'nun 950 öğrencisiyle yola devam ettiğini kaydederek, öğrencilere "Azmedeceksiniz, inanacaksınız ve yarınların Türkiyesinde inşallah sizler önemli görevlere geleceksiniz. Yılmayacaksınız, usanmayacaksınız. Bileceksiniz, bir kere azmettin mi Allah'a tevekkül et gerisine karışma" şeklinde seslendi. 

- "Bizde 2 milyon, onlarda 200 bin"

Kadı Mehmetli, Yeni Çeşmeli herkese, "Biz sizi Allah için seviyoruz" diyen Erdoğan, bugüne kadar asla ayrım yapmadıklarını belirtti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Benim oturduğum ev, şimdi herkesin hani küçümsediği mesele var ya, ben Kaptanpaşa'da doğdum, büyüdüm. Orada Roman kardeşlerimle beraber yetiştim, onlarla beraber aynı sınıfta okuduk buralarda. Bizde ayrım mayrım olmadı. Biz birbirimizi sevdik. Bugün bakıyorsunuz Avrupa'nın birçok ülkelerinde Romanları kovuyorlar. Biz, mültecileri kabul ederken, 2 milyon mülteciyi kabul ederken, onlar kabul etmiyor. Bizde 2 milyon, onlarda 200 bin. Niye  Biz, insana insan olduğu için değer verdik. 'Bu Türk'tür, bu Kürt'tür, bu Laz'dır, bu Çerkez'dir, bu Roman'dır, bu Boşnak'tır' demedik. Bizi yaratan Allah onları da yarattığı için sevdik. Biz ayrım yapamayız, yaptığımız anda biteriz. Bizde böyle bir şey yok ve bundan sonra da olmayacak. Onun için birbirimizi Allah için sevelim, makam, mevki, para, pul, bunun için değil. Birbirimizi Allah için seversek, her şeyi aşarız." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni eğitim-öğretim yılının başarılarla dolu olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

- "Piyalepaşa İlkokulu, bütün Anadolu'ya özgüven aşılıyor"

İstanbul Valisi Vasip Şahin de Erdoğan'ın ilkokuluna ziyaretinin kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade ederek, "Burası tabii ki sizin eviniz, sizin mahalleniz ama biliniz ki Kasımpaşa ve Piyalepaşa İlkokulu, bütün Anadolu'ya özgüven aşılıyor. Kendine güvenme ve milletine, milletinin değerlerine sahip olma noktasında bir cesaret aşılıyor. Sizin mevcudiyetinizin asıl sembolü burada budur. Ben böyle inanıyorum" dedi. 

Vali Şahin, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti. 

Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyareti dolayısıyla teşekkür etti. 

Demircan, Erdoğan'ın Kasımpaşa'da doğup büyüdüğünü hatırlatarak, "Kasımpaşa'nın evlatları ve gençleri, bir hayal kurdular. Sizin Kaptanpaşa'nın sokaklarından yazdığınız bu hikaye, burada yaşayan tüm gençlerin, çocukların hikayesi oldu. Onlar Kasımpaşa'da hayatlarını sürerken bir gün Recep Tayyip Erdoğan olabileceklerini düşünerek yaşıyorlar, geleceğe böyle bakıyorlar" ifadelerini kullandı.

- Notlar

Açılış törenine eşi Emine Erdoğan ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, okulun girişinde öğrenciler tarafından çiçek sunuldu. Erdoğan da kendisine çiçek veren öğrencilere, satranç takımı hediye etti. 

Okul çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Erdoğan'ın geçiş güzergahı üzerinde birçok noktaya bayrakları asıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini öğrenen çok sayıda öğrenci ve veli, okul önünde kalabalık oluşturdu. Vatandaşlar, "Yürüdüğün yolda semtin hep senin yanında", "Dik dur eğilme Kasımpaşa seninle", "Recep Tayyip Erdoğan", "Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlensin" sloganları attı. 

Konuşmasının ardından sınıfları dolaşan Erdoğan, bir sınıfın penceresinden vatandaşları selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti sonrası Kasımpaşa sokaklarından aracıyla geçerek vatandaşlarla selamlaştı. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Okan 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adamsın reiss
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İşte Türkiye'nin Gabar petrolü ve Karadeniz gazından kazancı
Pusu kurup öğretmenini bıçakladı! Dehşet anları kamerada...