Başbakan Erdoğan Bush'la görüştü

Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı George Bush ile telefon görüşmesi yaptı. Yaklaşık yarım saat süren telefon görüşmesinde İsrail-Filistin gerginiliği ele alındı.

Başbakan Erdoğan Bush'la görüştü
Başbakan Erdoğan Bush'la görüştü
GİRİŞ 01.07.2006 17:49 GÜNCELLEME 01.07.2006 17:49

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George Bush ile telefon görüşmesi yaptı. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşme, AK Parti Kastamonu İl Kongresi sırasında gerçekleşti.

Yaklaşık yarım saat süren ve Başbakan Erdoğan'ın talebi üzerine gerekleşen görüşmede, bir İsrail askerinin kaçırılması ile başlayan gerginlik ele alındı. Başbakan Erdoğan görüşmede ABD Başkanı Bush'a, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Başbakan İsmail Haniye ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile yaptığı görüşmeleri aktardı.

Erdoğan, İsrail'in orantısız güç kullanmasının sorunu daha da ağırlaştırdığını vurguladı. Bush ise Erdoğan'a, "Siz zor bir bölgedesiniz, ama nüfuzunuz çok büyük. Nüfuz alanınız geniş" diyerek, taraflar nezdinde Başbakan Erdoğan'ın telkin ve temaslarda bulunmasının etkili olacağına inandığını söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
En çok 5 yıldızlı oteli olan ülke açıklandı! Türkiye'den bir il listeye yerini aldı
Dünya liderlerinin inançları hayrete düşürdü! Deccal'e tapan bile var!