'Sözde soykırım anıtları üçlenecek'

Ermenistan'da bulunan 'sözde Ermeni Soykırım' anıtının yanına yapılacak olan sözde Süryani soykırım anıtının yanında bir de Rum Ponhtus soykırım anıtı gelebileceği belirtildi.

'Sözde soykırım anıtları üçlenecek'
'Sözde soykırım anıtları üçlenecek'
GİRİŞ 19.01.2007 11:49 GÜNCELLEME 19.11.2018 15:45

Uzun süredir bir sadece 'komplo teorisi' olarak algılanan 'soykırım teslisi' tezi, dün sitemizde yer alan haberle olayın komplo boyutundan çıktığının sanki bir göstergesiydi.

Konu hakkında uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren ve tezlerini kitaplaştıran usta araştırmaçı Ali Rıza Bayzan, sözde soykırım anıtlarının üçleneceğini söyledi. Bayzan, Süryani / Keldani lobisimin Ermenistan'da bir Süryani soykırım anıtı için çalışmalarını son kerteye getirmesinin, 'soykırım üçlemesi' senaryosunun ikinci ayağı olduğunu belirtti.

Konu hakkında yaptığı araştırmaları kitaplaştıran ve 'Soykırım Teslisi' tezini savunan Araştırmacı Yazar Ali Rıza Bayzan, sözde Ermeni ve Süryanı soykırım anıtlarının yanına bir de Rum Pontus soykırım anıtı dikilmesinin gündeme geleceğini söyledi. 

Bayzan, 'Süryani Soykırım Anıtını'nın yapım aşamasına gelmesini şu şekilde yorumladı:

'Soykırım Oyunu’ndan söz edilince Türkiye’de çoğu insanın zihnine Ermeni Meselesi gelir; halbuki Ermeniler bu konuda tek değil; Soykırım Oyunu’nda Rum/Pontus ve Süryani/Keldani Cephesi de var.


Ermeniler başlangıçta kendi davalarını zayıflatacağı endişesiyle Rum/Pontus ve Süryani/Keldani söylemlerine karşı soğuk durmuşsa da 1980’den itibaren politikalarını değiştirmeye başlamışlardır. Bunun son göstergelerinden birisi Ermenistan’ın dini lideri Karekin II’nin Fransa’da yaptığı bir konuşmada, Ermenilerin soykırım iddialarını dile getirdikten sonra Osmanlı İmparatorluğunda yaşayan Rumların ve Süryanilerin de aynı akıbete uğradığını söylemesidir.

Bu çerçevede Uluslarüstü Misyoner Örgütler de Türk İstiklal/Kurtuluş Savaşı’nı “Kadim Hıristiyan Halklara Karşı Etnik Temizlik Savaşı” olarak tanımlama çabasındadır. Bunun için uluslarüstü misyoner örgütler, Ermeni soykırım söylemlerinin yanı sıra Rum/Pontus ve Süryani/Keldani söylemlerine omuz vererek teslisi tamamlamışlardır.

Soykırım Teslisi’nin bir yansıması olarak Rum/Pontus ve Süryani/Keldani soykırım söylemleri arasında giderek artan bir dayanışma gözlemlemektedir. ESNA’nın gönderdiği maillerden yola çıkarak yaptığınız haber bunun göstergelerinden birisi'

 

SOYKIRIM TESLİSİ KİTABINDAN BİR BÖLÜM

Soykırım anıtı çalışmalarının İsveç merkezli yürütülmesi ve anıtın tasarım ve dikilmesi için yapılan çalışmaların ABD güçlerinin Ortadoğu'da bulunduğu bir zamana rastlaması belki çok kimse için hiç bir şey ifade etmeyebilir. Ama Ali Rıza Bayzan'ın Soykırım Teslisi adlı kitabından seçtiğimiz bölüm bu konudaki fikirlerinizi bakalım nasıl etkileyecek...  

Amerika’nın Kadim Süryani İlgisi


Patrik Afrem Barsauwm’un işaret ettiği Süryanileri isyana teşvik eden misyonerler arasında 1840’larda ABCFM/Board tarafından Hakkari’ye gönderilen –Eli Smith[2] gibi– misyonerler de vardır. Kendi kaynaklarında adı geçen misyonerlerin Osmanlı Devleti’ni Şeytan Krallığı olarak gördükleri vurgulanıyor:


“İlk Amerikan misyonerleri 1820 de İncil’de adı geçen topraklara ayak bastıklarında Osmanlı hakimiyeti altında bulunan güçlü şeytan krallığına girdiklerini biliyorlardı.” [4]

[2] Hakkında bkz., www.famousamericans.net/asahelgrant/

(Haber7)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaraylı yıldızdan derbi öncesi flaş sözler: Mutlu değilim
İsrail'de yeni kriz! Hükümet dağılma noktasına geldi...