AK Partili Hotar: Bölgeye huzur gelecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için yapılacak yatırımlarla huzurun geleceğini söyledi.

AK Partili Hotar: Bölgeye huzur gelecek
AK Partili Hotar: Bölgeye huzur gelecek
GİRİŞ 27.09.2016 13:48 GÜNCELLEME 27.09.2016 13:48

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı, Yatırım ve Destek Hamlesine ilişkin, "Asıl hedefimiz bölgenin huzur ve istikrarının yanı sıra vatandaşlarımızın refahını da artırmaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Hotar, Başbakan Binali Yıldırım'ın kamuoyuna duyurduğu "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı, Yatırım ve Destek Hamlesi" projesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

BÖLGEYE HUZUR VE İSTİKRAR GELECEK

Asıl hedeflerinin bölgenin huzur ve istikrarının yanı sıra vatandaşların refahını da artırmak olduğunu vurgulayan Hotar, şöyle devam etti:

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu, 5 bölge olarak ele alınacak, 5 bölge ve 8 cazibe merkezinde toplam 23 ilimiz bulunuyor. Toplamda 13 milyona yakın vatandaşımızın yaşadığı bu illerde, güvenlik güçlerimiz terörü bitirmeye odaklandı, biz de bununla kalmayıp bölgenin diğer sorunlarını tamamen çözmeyi hedefliyoruz. Terör sebebiyle hasar gören yerlerin yeniden imarının, bölgedeki yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve bu sayede terör örgütünün faaliyetlerinin bitirilmesinde etkili olacağını düşünüyoruz."

Bölgede yatırım ve destek hamlesi çalışmalarında bölgenin ana sorunu olan, düşük gelişmişlik, düşük ihracat, işsizlik, yüksek göç oranı ve mülteci sorununu çözmeyi hedeflediklerini ve bölgeye yapılması planlanan yatırımların bölgedeki ekonomik kalkınmayı hızlandıracağını belirten Hotar, bu yatırımlar sayesinde istihdamda da artış sağlanacağına işaret etti.

Hotar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu, 5 bölge olarak ele aldıklarını belirterek, "Birinci bölge ve cazibe merkezimiz Kars olacak. Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerimiz bu bölgeye bağlanacak. İkinci bölge ve cazibe merkezimiz Van olarak belirledik. Muş, Bitlis ve Hakkari illerimiz proje kapsamında Van'a bağlandık. Üçüncü bölge, üç cazibe merkezimizden oluşuyor. Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin. Üçüncü bölgeye bağlı illerimiz Batman, Siirt ve Şırnak. Dördüncü bölge ve cazibe merkezimiz Erzurum. Dördüncü bölgeye bağlı illerimiz, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt. Beşinci ve son bölgemizde iki cazibe merkezimiz var. Bunlar Elazığ ve Malatya. Bu iki cazibe merkezine bağlı iller Adıyaman, Tunceli, Bingöl illerinden oluşuyor." ifadesini kullandı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 23 ili kapsayan projeyle bölgeler arası ekonomik eşitsizliği ortadan kaldırarak ülke ekonomisini canlandırmayı hedeflediklerine dikkati çeken Hotar, Türkiye'yi 2023 hedeflerine istikrarlı bir şekilde taşıyacaklarını kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı