AK Partili vekilden Rüzgar Çetin yorumu

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Rüzgar Çetin'in tahliyesiyle hakkında konuştu.

AK Partili vekilden Rüzgar Çetin yorumu
AK Partili vekilden Rüzgar Çetin yorumu
GİRİŞ 06.10.2016 17:23 GÜNCELLEME 06.10.2016 17:26
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, bir polisin şehit olması bir polisin de yaralanmasına neden olan Rüzgar Çetin'in tahliyesiyle ilgili olarak, "5,5 ay sonra tahliye olacak bir kişi için hiçbir mahkeme, tutukluluğun devamına karar vermez. Tarafların barışması, şikayetten vazgeçilmiş olması cezanın miktarını etkiler." dedi. Köylü, "Köylü, "Olası kasıtla adam öldürmeden dava açılmış olsaydı ceza çok daha yüksek olurdu. Alkollü araç kullanmak, doğrudan olası kasıt olmayabilir. Ama olayın şekline, oluş şekline göre olabilir de... Bunu hakim takdir eder." diye konuştu.

Köylü, Çetin'in, polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün şehit olmasına, polis memuru Emre Tetik'in yaralanmasına neden olduğu trafik kazasından sonra 8 ay tutukluluğun ardından tahliye edilmesini değerlendirdi. Çetin ile ilgili bilinçli taksirden açılan davada mahkemenin verdiği kararın normal olduğunu belirten Köylü, kararın hukuka uygun olduğunu ifadesini kullandı.

YORUMLAR 63
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Aynı şeyi biz yapsak gün yüzü göremezdik sanırım tek emin olduğum şey bu. Nerede ADALET!
    Cevapla
  • osman Altuntaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Vekil bu ölen senin çocuğun olsaydı, bu karar doğru olurmudu? selamlar
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah göstermesin aynı kazayı ben ve ya başka birisi yapsaydı sonuç aynı mı olurdu aynı vekil benim hakkımda aynı konuşmayı yapar mıydı. Adaletin bu mu dünya !
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    dinimizin bize verdiği diyet ödeme hakkını kullandılar,maktülün ailesiyle anlaşma sağlandıktan sonra hiç kimse bunu yadırgayamaz..bu durun bizlere yüce Allah'ın verdiği bir haktır..
    Cevapla
  • dersiuzala 7 yıl önce Şikayet Et
    hadi lan
    Cevapla
  • abdullah 23 7 yıl önce Şikayet Et
    İslâm hukukunda kasten öldürmelerde kısas, kastın dışındaki öldürmelerde ise diyet vardır. Yâni suçlu, mağdura diyet olarak para öder.Alkolü araç kullanmada kaza kaçınılmaz olur.
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    bu haktan nedense sadece kodamanlar yararlanıyor. bu işin faili ben olsaydım başıma gelecekleri tahmin etmek istemiyorum.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede ADALET yok kardeşim........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli'den Dünya Türkçülük Günü mesajı
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak