Elitaş: Tükürdüklerini yalamak zor gelir

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP'nin yaptığı başvuruya ilişkin, "Onu çekmeleri lazım ama herhalde tükürdüklerini yalamak zor gelir diye düşünüyorum." dedi.

GİRİŞ 30.05.2018 16:48 GÜNCELLEME 30.05.2018 16:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve yönetim  kurulu üyelerini ziyaret etti, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP'nin siyasi partilerin seçim ittifakı yapmalarına imkan tanıyan  kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa  Mahkemesine yaptığı başvuruyla ilgili soru üzerine Elitaş, ittifaktan son derece  memnun olduklarını söyledi.

 

 

CHP'de bir lider boşluğu olduğunu savunan Elitaş, şöyle konuştu:

"Böyle olduğu için rüzgara göre hareket eden bir dümen var. Başta  kimin olduğu belirsiz. Dümensiz bir gemi açık denizde rüzgar ne taraftan eserse  oraya gidiyor. Ama şu anda ittifaktan son derece memnunlar. Hatta bize de  teşekkür ettiklerini  düşünüyorum. Genel Kurul'da da '4 benzemez ittifakını  kurmaya muktedir bu yasa konusunda herhalde teşekkür edersiniz.' dedim. Gelip  kulağıma teşekkür ettiler. Onu çekmeleri lazım ama herhalde tükürdüklerini  yalamak zor gelir diye düşünüyorum. Bir de şu anda iki genel başkan adayı var,  müthiş de bir kavga var. Kavga şu, Muharrem İnce, ince ince siyaset yapıyor,  Kılıçdaroğlu da kılıç çekmiş, Muharrem'i ince ince doğramaya çalışıyor."

TÜRKSAT'ın dolar üzerinden tahsilat yapması

Cemiyet Başkanı Altınkaya, ziyarette Basın İlan Kurumunun yerel ve  yaygın gazetelere yaptığı yüzde 20 zam için teşekkür etti.

Basın camiasının sorunlarına da değinen Altınkaya, TÜRKSAT'ın uydu  televizyonlarından dolar üzerinden tahsilat yaptığını, son zamanlardaki artışla  da televizyoncuların zor günler yaşadığını belirtti.

Elitaş, Altınkaya'nın dile getirdiği sorunlar üzerine de şu  değerlendirmede bulundu:

"Bundan esnafımız da dertli. Kayseri'de ev ve iş yeri kira fiyatları  da dolar üzerinden. Bir ay içerisinde suni operasyonlarla yapılan döviz  operasyonu bir ay içerisinde yüzde 20'nin üzerinde döviz fiyatlarında artışı  beraberinde getirdi. Biz daha önce bütün kira işlemlerinin TL cinsinden yapılması  için kanun çıkarmıştık. Ancak büyükşehirlerdeki alışveriş merkezlerindeki yabancı  markaların kendi kiralarını ödemeleri döviz cinsinden yapma istekleri üzerine  yeniden düzenleme yaptık. Bu konuda da şunu teklif etmek gerekir, 'olağanüstü  durumlarda döviz bazında beklenmeyen bir artış ortaya çıktığı zaman TEFE,  TÜFE'nin belirli bir oranı kadar artış yapılması yasaktır ya da artış yapılamaz'  gibi hüküm koymakta fayda var. Biz, bir 1994 yılında, sonra 2001 yılında böyle  bir şey yaşadık, en son geçici olmak üzere 18 Mayıs tarihi itibarıyla böyle bir  hadise yaşadık."

Elitaş, Kayseri Yüksek Hızlı Tren ihalesinin de ağustos ayında  sonuçlanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
 

YORUMLAR 2
  • ankarali 5 yıl önce Şikayet Et
    dört benzemez bremen mizikacilari :))))
    Cevapla
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunlar konuştukça yüzlerinden nuru sıyırıp aldı..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü