Kriz sonrası Çavuşoğlu'ndan kritik açıklamalar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasında bu sabah Singapur'da gerçekleşen ikili görüşme sona erdi. İki bakan sorunların çözümü konusunda mutabık kaldı.

GİRİŞ 03.08.2018 09:18 GÜNCELLEME 03.08.2018 09:44
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Singapur'da yapılan 51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ​ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştü. Bu görüşme sonrası Çavuşoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şu açıklamayı yaptı:

Biraz önce Pompeo ile bir görüşme gerçekleştirdim. Önce şunu söylemek isterim, ülkeler arasında sorunlar olabilir, görüş ayrılığı da olabilir. Fakat biz Türkiye olarak her zaman diplomasiyle diyalogla mutabakatla çözmeyi arzu ettik. Yaklaşımımız da her zaman böyle oldu. Tehdit diliyle ve yaptırımlarla hiçbir sonuca varılamayacağını da başından beri söyledik, bugün yine tekrarladık. Bunun da iyi şekilde anlaşıldığını düşünüyoruz.

SON DERECE YAPICI BİR GÖRÜŞME

Görüşmede, var olan sorunları nasıl çözeceğimizi, nasıl adım atacağımızı değerlendirdik. Son derece yapıcı bir görüşme olduğunu söyleyebilirim. Bir görüşmede bu krizlerin hepsinin çözülmesi beklenemez.

 

 

YORUMLAR 36
  • enver 5 yıl önce Şikayet Et
    pazar burunson kapıya yaklaşıyor mu acaba?
    Cevapla
  • saga 5 yıl önce Şikayet Et
    Neyin mutabık kalması, adamlar bir tokat vuruyor dolar, altın, ekonomi, enflasyon bütün darbeleri yiyoruz. Adamlar gülümseyince mutabık kalıyoruz. Siz zeki insansınız sayın bakanım bunun bir bedeli olmalı ve onu onlara ödettirmeliyiz değilse dolar 10 lira olacak sen de mutabık kalacaksın.
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hicbir siyasi gorusu olmayan biri olarak meclut cavusoglunu cok beyefendi buluyorum. Ve seviyorum.
    Cevapla
  • Recep 5 yıl önce Şikayet Et
    Buyuk Turkiye, Osmanli Geri Geliyor
    Cevapla
  • nusri 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Çavuşoğlu, bunların küçüğünden büyüğüne kadar tümü konuşurken anlaşmayı kabul ediyorlar. Toplantıdan hemen sonra bizim onlara "SU AYGIRI" dediğimizi düşünüp "hır-gır" yapıyorlar. Yani, anlama problemliler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor