2019 Canlı seçim sonuçları! İstanbul sandıkları açıldı işte gelen İLK sonuçları

23 Haziran canlı seçim sonuçları aktarılmaya devam ediliyor. Sandıklar açıldı ve ilk sonuçlar gelmeye başladı. Peki an itibariyle AK Parti mi önde CHP mi önde? Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu ne kadar oy aldı? İşte YKS anlık İstanbul seçim sonuçları

2019 Canlı seçim sonuçları! İstanbul sandıkları açıldı işte gelen İLK sonuçları
2019 Canlı seçim sonuçları! İstanbul sandıkları açıldı işte gelen İLK sonuçları
GİRİŞ 23.06.2019 19:16 GÜNCELLEME 23.06.2019 19:17

İstanbul canlı seçim sonuçları Anadolu Ajansı verilerine göre birazdan belli olacak. Sandıklar açılmasıyla oy sayımı başladı ilk sonuçlar geldi. Yüksek Seçim Kurulunun seçim yasağını kaldırmasıyla birlikte anlık seçim sonuçları seçim sayfamızda yer alacak. YSK tarafından düzenlenen 23 Haziran İBB seçim sonuçları için milyonlarca vatandaş heyecanla bekliyor. Sadece İstanbul'da değil tüm Türkiye'de takip edilen canlı seçim sonuçları için kritik gelişmeler yaşanıyor. Peki ilk sonuçlara göre İstanbul'da AK Parti adayı Binali Yıldırım mı önde CHP adayı Ekrem İmamoğlu mu önde?

AK Parti Binali Yıldırım %45.43

TOPLAM OY 3,766,577

CHP Ekrem İmamoğlu %53.66

TOPLAM OY 4,473,818

ADAYLAR

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) - Binali Yıldırım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) - Ekrem İmamoğlu

Saadet Partisi (SP) - Necdet Göçpınar

Vatan Partisi (VP) - Mustafa İlker Yücel

31 MART SEÇİMLERDE HANGİ PARTİ KAZANMIŞTI?

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde AK Parti %44.33 MHP %7.31 CHP %30.12 İP %7.45 HDP %4.24 ve diğer partiler %6.55 oy aldı.

Bu sonuçlara göre;

AK Parti 41 İl
CHP 19 İl
MHP 11 il
HDP 8 il
Diğer partiler 2 il kazandı.

2019 Yerel Seçim Sonuçları

 

 

BİNALİ YILDIRIM'DAN SEÇİMLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, Tuzla Emlak Konut Cemil Meriç İlkokulu'nda oyunu kullandı. Yıldırım'a eşi Semiha Yıldırım eşlik etti. Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Yıldırım, "İstanbul halkının verdiği kararın başımızın üstünde yeri vardır" diye konuştu.

 

 

Binali Yıldırım

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SEÇİMLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar Saffet Çebi ortaokulu'nda oyunu kullandı.

"Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi bu şekilde yapılmamalıydı. 31 Mart'tan sonra mevcut gelişmeler YSK kararıyla yenilenmesi yoluna gidildi. Bugün de İstanbulumuzda bu seçimi gerçekleştiriyoruz."

"İstanbul'umuza, İstanbul'umuzun geleceğine tecrübesiyle dinamizmiyle ve Ankara-İstanbul bütünleşmesiyle bir sürecin getirilmesini çok çok faydalı buluyorum. İstanbul seçmeni İstanbul için en isabetli kararı verecektir diye düşünüyorum. Hayırlı olsun diyorum."

CHP'LİLERDEN ÇİRKİN SALDIRI "BAŞÖRTÜNÜ ÇIKAR"

İstanbullu seçmen Büyükşehir Belediye Başkanını seçmek için sandık başına gidiyor. Vatandaşların oy kullanma işlemi devam ederken İstanbul Ataköy’de skandal bir olay yaşandı.

Ataköy'de oyunu kullanmak için sandığa giden bir başörtülü kadına CHP'liler tarafından "başörtünü çıkar" denilerek sözlü saldırıda bulunuldu. Yaşanan çirkin saldırı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

İSTANBUL SEÇİMİ İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

YSK'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine ilişkin kararının ardından İstanbul'daki seçmenler 23 Haziran Pazar günü yeniden sandık başına gidecek.

1- Seçmene Tek Oy Pusulası Verilecek 23 Haziran Pazar günü yapılacak seçimde, seçmenin önüne sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait oy pusulası konulacak. Birleşik oy pusulalarının basımında 31 Mart 2019'da yapılan seçim için uygulanan esaslar aynen uygulanacak.

2- Yeni Seçimde Sadece Oy Verme İşlemi Tekrar Edilecek Yeniden yapılması gereken seçimler, bu seçimin tekrarı ve seçimin devamı niteliğinde olduğu için sadece oy verme işlemleri tekrarlanacak. 

3- Aynı Partiler Seçime Girecek Seçime katılabilecek siyasi partilerin yeniden tespit ve ilan edilmesine gerek olmayacak. 31 Mart 2019'da yapılan seçime katılan siyasi partiler bu seçime de katılabilecek. 

4- Sandık Kurulları Yeniden Oluşturulabilecek Seçim sandık kurullarının oluşumundaki usulsüzlükler nedeniyle iptal edildiği için sandık kurulları yeniden oluşturulacak.

5- Seçmen Listeleri Güncellenmeyecek 31 Mart 2019'da yapılan seçimler için güncelleştirilmiş ve kesinleşmiş sandık seçmen listeleri yeni bir güncelleştirme yapılmaksızın bu seçimlerde de kullanılacak. 

7- Süreçte Askerden Gelenler Oy Kullanamayacak 31 Mart'ta askerde olup 23 Haziran'a kadar terhis olanlar da seçmen listesinde yer almadığı için oy veremeyecek. 

6- 23 Haziran'da 18 Yaşına Girenler Oy Kullanamayacak Güncelleştirme yapılmaksızın bu seçimlerde de kullanılacak listelerde hata nedeniyle kalan ölü ve kısıtlı seçmenlerin adının yanına oy kullanamayacağına dair şerh düşülecek. Bu seçim yenileme seçimi niteliğinde olduğu için 23 Haziran'da 18 yaşını dolduranlar oy kullanamayacak.

8- Seçim işleri İstanbul'dan Yürütülecek Bu seçimle ilgili iş ve işlemler, YSK tarafından değil seçimi yönetecek İstanbul İl Seçim Kurulunca uygulanacak İstanbul'dan yürütülecek. 

İstanbul'daki Seçmen Sayısı 10 milyon 560 bin 
Sandık Sayısı 31 bin 124 

İBB Seçim Sonucu

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!