AK Parti'den önemli açıklamalar: ABD'nin sözde barış planına sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın toplantısı düzenledi. Çelik, ABD'nin sözde barış planıyla ilgili, "Filistin halkının meşru taleplerinin nasıl yok edilmeye çalıştığını göstermektedir" dedi. Çelik, ABD'nin barış planının ölü doğduğunu kaydederek, "Bu barış değil işgal planı" diye konuştu.

AK Parti'den önemli açıklamalar: ABD'nin sözde barış planına sert tepki
AK Parti'den önemli açıklamalar: ABD'nin sözde barış planına sert tepki
GİRİŞ 29.01.2020 12:34 GÜNCELLEME 29.01.2020 13:02
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın toplantısı düzenledi. Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

"(Elazığ depremi) Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz.

BELÇİKA'DA TEPKİ ÇEKEN PKK KARARI

Belçika'da insanlığın evrensel değerleri bir kere daha teröre kurban edildi. PKK terör örgütüne yönelik Belçika mahkemelerinin aldığı bu karar, Belçika mahkemelerinin hukuki her türlü normdan uzaklaştığının açık bir ifadesidir. Avrupa Birliği başta olmak üzere, ABD, Kanada gibi pek çok ülkenin terör örgütü olarak kabul ettiği bu örgüte sahip çıkması, Belçika'nın terör konusunda zaafa düştüğünü göstermektedir.

ABD'NİN SÖZDE BARIŞ PLANINA TEPKİ

Dün ABD Başkanı Trump barışla hiçbir alakası olmayan planı açıkladı. Kudüs'ü bir yandan İsral'in bölünemez başkenti ilan ediyor, arkasından da başkenti Doğu Kudüs olan Filistin'den bahsediyor. Bu yaklaşım bile başlı başına Filistin halkının meşru taleplerinin nasıl yok edilmeye çalıştığını göstermektedir.

İsrail'in güdümü altında Filistinlilere yönelik işgal yönetimi mekanizması kurulmak istenmektedir. Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın 'Kudüs satılık değildir' açıklaması son derece yerindedir.

BARIŞ DEĞİL İŞGAL PLANI!

Fiilen İsrail'in saldırganlığını madde madde yazmışlar, hatta İsrail hükümetinin cesaret edemeyeceği şeyleri bile madde madde yazmışlar. Bu barış değil, işgal planı. ABD'nin barış planı ölü doğmuştur.

ABD Başkanları şu ana kadar arabulucu rolü üstlenirlerdi. İlk defa bir ABD Başkanı Filistin tarafına sormadan böyle bir adım attı. İki tarafın olmadığı bir şeye plan demesi mümkün değil. Ortada müzakere yok.

Yaklaşık 80 sayfa. Her bir maddesinde İsrail'in saldırganlık politikasının daha pervasızca harekete geçmesi için ortaya konmuş yaklaşımlar var. Olmayan bir devlet vadediyorlar.

Filistinli kardeşlerimizin desteklemediği hiçbir planı desteklemeyeceğiz. Filistin'in meşru görmediği hiçbir planı meşru görmeyeceğiz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Korkmayan amerikayı israili düşman gören !!! filistin direnişi olan sunni hamas kardeşlerimize silah desteği ve diğer desteklerini sağlar bakın israil büyüyebiliyormu varsa dost bilmeyen düşman gören buyursun
    Cevapla
  • martli 4 yıl önce Şikayet Et
    niye hep bunlar plan hazırlayıp bize dayatıyor. biz muslumanlar plan hazırlayıp bunlara dayatalim..
    Cevapla
  • MELTEM 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD zalim İsrail e teslim olmuş kendini kukla gibi kullandıran haysiyetsiz ve zalim bir ülkeye dönüşmüştür. Biz birlik olduğumuz takdirde her şey çözülecektir.
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    esed putin trump sisi selman bae acem mollaları hepsi israile hizmet ediyorlar bu açık artık görün her kim ebabil bekliyorsa ebabil gelmeyecek gelse de bir buçuk milyar müslümanı taşlar müslüman birliği olmayacak bari on tane parça parça olmuş türk devletleri birleşsin yani herkes kendi ülkesinde yaşasın ama her açıdan güç birliği oluştursun. Rusya çin ve acem türklerin birleşmemesi üzerine bir araya geliyorlar. bu acemi parçalayın üçte ikisini alın azerileri ayırın oradan ilk operasyon bu olmalıdır çünkü baskılar arttı azerielere ne bağları var acem ile yazık kasımi de çok türk şehit etmiş suriyede tecavüz işine bile girmiş hepsi medyada var ben söylemiyorum suriyelilerin anlatımları var
    Cevapla
  • Ali osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Hafter libyada .esat suriyede ölduruyor .neler donuyor. Bilen varmi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki