Kenan Evren'den başörtüsü yorumu

Son günlerdeki türban gündemine ilginç yorum getiren Kenan Evren, çarpıcı yorumlarda bulundu: Allah kadınların saçının görünmesini istemeseydi kadınları kel yaratırdı.

Kenan Evren'den başörtüsü yorumu
Kenan Evren'den başörtüsü yorumu
GİRİŞ 18.01.2008 23:59 GÜNCELLEME 18.01.2008 23:59
Bu Habere 182 Yorum Yapılmış
Özhan Haluk Satır'ın haberi

Bir gazetecinin son günlerdeki türban gündemi ile sorusuna isteksizce cevap veren 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, tartışmaların bir an önce son bulmasını savundu.

Türkiye’ye türban tartışmalarının İran’ın dini liderleri Humeyni ile birlikte başladığını savunan Evren, türban takmamanın günah olmadığını savunduğu sözlerinde, “Allah kadınların saçının görünmesini istemeseydi, kadınları kel yaratırdı” şeklinde ilginç yorum getirdi.

Emekli Genel Kurmay 2. Başkanı Fikret Küpeli ile birlikte Manisa’nın Turgutlu ilçesinde gelen 12 Eylül’ün mimarı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, son günlerdeki türban tartışmalarına, ilginç yorumu ile farklı bir boyut getirdi.

Aile dostu olan iş adamı Mehmet Altan’ı çiftliğini ziyaretinin ardından çocukluğunun bir bölümünün geçtiğini belirttiği Turgutlu’nun meşhur köftesini yiyen Evren’e, Turgutlulu olan Emekli Orgeneral Fikret Küpeli, Kaymakam Sadettin Kalkan, Belediye Başkanı Serhat Orhan ve çok sayıda koruma eşlik etti.

Türkiye’nin birçok yerinde köfte yediğini, fakat en lezzetlisini Turgutlu’da bulduğunu söyledi. Turgutlu’daki kentsel gelişmeyi memnuniyetle karşılayan Evren, çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Serhat Orhan’ı kutlayarak teşekkür etti.

Bir gazetecinin türbanla ilgili sorusuna isteksizce cevap veren 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, türban tartışmalarının bir an önce son bulmasını istedi. “Türbanı savunanlarla savunamayanlar arasından sorun çıkabilir” diyen Evren, türban takmanın günah olmadığını savunarak, “Bu sıralar türbanla yatıp, türbanla kalkıyoruz. Bu çok saçma. Allah kadınların saçının görünmesini istemeseydi, kadınları kel yaratırdı.”dedi.

Türkiye’ye türban tartışmalarının İran’ın dini liderleri Humeyni ile birlikte başladığını savunan Evren, “Bu tartışmalardan kurtulmamız gerekir. Dünyada böyle bir şey yoktu. Ta ki Humeyni zamanına kadar. Humeyni’nin zamanından bugüne kadar gelmiştir bu. Ülkemiz İran’a benzetilmek istenmektedir. Bu tartışmaları yaratanların da İran gibi olma özlemi vardır.”diyerek türban tartışmalarının Türkiye’yi krize iteceğini, ülkenin bir an önce bu tartışmalardan kurtulması gerektiğini söyledi.

Kaymakam Sadettin Kalkan ve Belediye Başkanı Serhat Orhan’ı makamında ziyaret eden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, kendisine takdim edilen hediyelerin ardından ilçeden ayrıldı.

HABER 7

YORUMLAR 182
  • Merve 7 yıl önce Şikayet Et
    Saçla vücudu bir tutuyorsanız ölün daha iyi cahiller. Erkeklerde de saç var onlarda başörtüsü taksın o zaman eşitlik saglansın.
    Cevapla
  • Yusuf Çelebi 17 yıl önce Şikayet Et
    Kenan Evren. Kenan evren bu bakış açısına sahipken genelkurmay başkanlığı yaptı,vay bizim memleketimizin haline dedirtiyor,bakıyoruz haline her şey ortada.Kendi kafanıza göre yorum yapacağınıza işin ehline sorup verilen cevabı uygulamaya varmısınız.Ama yok işinize gelmez.
    Cevapla
  • ERKAN BAYKIN 17 yıl önce Şikayet Et
    Kenan paşa..... Sayın kenan paşa,paşa gibi otur yerinde herşeye karışma senin işin bitti artık emekliliğin tadını çıkar sen böyle meselelere yorma kafanı..Sadece saç değil İnsanın görünmesini istemediği yerleri de yaratmasaydı Allah şu anda siz ve bizler dünyada olmazdık.Böyle yorumlanır senin sözün...Saygılarımla
    Cevapla
  • Mahmut Fırtına 17 yıl önce Şikayet Et
    Mantığa bak hizaya gel.. Allah\'ın yarattığı her organı kapatmadan gezersen işin var demektir.
    Cevapla
  • MAHMUTELMAS 17 yıl önce Şikayet Et
    ESKİ PAŞALAR HARİTA ÇİZERDİ DÜNYAYI HAYRETE BOĞARDI. Eski paşalarımız dünyanın bilmediği haritaları çizer dünyayı hayrette bırakırdı ama neticede kellesi de giderdi.Bilim adamlarımız matbayı 300 sene geciktirirdi onlara bir şey yapılmazdı. Şimdiki bilim adamlarımızın bazısı aşırma kitap yazar kimse bir şey demez.Sayın saygıdeğer paşamızda çıplak resim çiziyor.Tabiki çıplak resimlere türban yakışmaz.Üstelik paşamızın felsefesine göre ALLAH insanları çıplak yaratttığına göre çıplak gezmek gerekiyor.Fakat bu inceliği sadece Amazon yerlileri farketmişler tabiki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Balıkesir'de 6.1 büyüklüğünde deprem! Bölgede son gelişmeler
İtalya'dan geldi, binlerce bahçeyi kuruttu! "Biyolojik savaş veriyoruz"