AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Draghi'ye sert tepki: İtalya'dan bir özür bekliyoruz

AK Parti Sözcüsü Çelik, İtalya Başbakanı Draghi'nin, Başkan Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin, "Demokrasinizi önce Akdeniz’in sularından çıkarın!" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Draghi'ye sert tepki: İtalya'dan bir özür bekliyoruz
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Draghi'ye sert tepki: İtalya'dan bir özür bekliyoruz
GİRİŞ 09.04.2021 11:11 GÜNCELLEME 09.04.2021 11:31
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleriyle ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Demokratik, vicdani ve ahlaki her sınavda eksi not alanların ortak özelliği Cumhurbaşkanımıza diktatör demek. Siyasi beceriksizliklerini ve ahlaki ikiyüzlülüklerini böyle örtmeye çalışıyorlar.

İtalya Başbakanı'ndan Erdoğan için küstah sözler!

Cumhurbaşkanımıza utanmadan “diktatör” diyorlar. Sonra da “ama göçmenler konusunda Erdoğan’la işbirliği yapmalıyız” diye ekliyorlar. İkiyüzlülüğün zirvesi budur.

Göçmenlere diktatörce ve ahlaksızca davrananlar, hala demokrasi dersi vereceğini zannediyor. Avrupa’nın faşistlerine selam duranlar hala demokrasi adına herkesi yargılayacaklarını zannediyorlar. Demokrasinizi önce Akdeniz’in sularından çıkarın sonra konuşun!"

"İTALYA'DAN ÖZÜR BEKLİYORUZ"

İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin CNN Türk'e de açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Çelik, "Michel ve Leyen'in ziyareti sırasında koltuk düzeni yapılan görüşmeler sonucunda oluşturulmuştur. AB'nin kendi içindeki anlaşmazlığı Türkiye'ye yansıtmaya çalışıyorlar. İtalya Başbakanı da bu durumu hiç kontrol etmeden, Türkiye'ye yönelik çirkin bir saldırı yapmıştır. Maalesef açıklama siyasi bir cehalettir." dedi.

"Türkiye ve İtalya arasındaki ilişkiler her zaman iyi olmuştur." diyen Ömer Çelik, "Bu zat tarihteki süreci de bilmemektedir. İtalya'nın ikiyüzlülüğü giderek kurumsallaştı. İkiyüzlülüklerini böyle örtmeye çalışıyorlar. Avrupa görünmez Berlin Duvarı oluşturuyor. Erdoğan ve İslam düşmanlığı üzerinden yaptıkları kendi demokrasilerini vuruyor. İtalya'dan bir özür bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • .dereköylü. 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan atanmış şey, dünya 5 ten büyük bilmiyormusun, senin gibi neüdüğü belli olmayanlar, dünya lideri RTE ye söz söyleyemez.
    Cevapla
  • Ali De Stero 3 yıl önce Şikayet Et
    Olum sen kendi tarihine bak. Çok değil, 1939-1945' de sadece İtalyada değil, tüm dünyada bilinen büyük faşist-diktatör Mussolini yi göreceksin. Hadi bakalım, git sen dersine iyi çalış. Temboloş seni.. Çekerim kulaklarını senin. Bak şimdi mamma miya diye cıyaklamaya başladın. Doğru TÜRKLER GELİYOR.. Ne kadar cıyaklarsan ciyakla..! Geliyor işte..
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan pis faşist. Hepiniz emperyalistsiniz! Erdoğan size daha çok şey öğretecek.
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda danimarka almanya avusturya özür diledimide italya dileyecek vahsi barbar insanlar ne yaparsa kendisini hakli sanar türkiye düsman
    Cevapla
  • EFE 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ülkelerine yardim göndermiceksin.Besle kargaya öysün gözüne,Bunlar böyle nerde cikarlari var o tarafa döner,,,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!