Serbest bırakılan amirallerden Cem Gürdeniz'den ilk açıklama

Skandal bildiriye imza atan emekli amirallerden Cem Gürdeniz, adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, yaşananları "iletişim kazası" olarak nitelendirdi.

Serbest bırakılan amirallerden Cem Gürdeniz'den ilk açıklama
Serbest bırakılan amirallerden Cem Gürdeniz'den ilk açıklama
GİRİŞ 13.04.2021 10:30 GÜNCELLEME 13.04.2021 10:30
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Tarihi adeta darbeler çöplüğüne dönen Türkiye, henüz daha 15 Temmuz hain darbe girişiminin travmasını atlatamamışken geçtiğimiz hafta 104 emekli amiralin bildirisiyle sarsıldı.

Gece saatlerinde 104 emekli askerin imzasıyla, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin iptal edilip edilemeyeceği tartışmaları bahanesiyle yayınlanan bildiri, toplumun geniş kesimlerinin tepkisiyle karşılaştı.

Olayın ardından başlatılan soruşturma ile söz konusu bildirinin hazırlanmasına öncülük eden 14 emekli amiral gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINAN EMEKLİ AMİRALLERİN İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI 

"TAM ANLAMIYLA İLETİŞİM KAZASI"

Sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan emekli amirallerden Cem Gürdeniz, mahkeme çıkışında açıklamalarda bulundu.

Yaşananları iletişim kazası olarak nitelendiren emekli Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz, "Haklı tarafta, doğru tarafta olmak bunlar önemli. Bu kadar basit bir basın açıklamasından bu aşamaya gelmek de tam anlamıyla bir iletişim kazası. Ama bu kazanın nedenini bizde aramayın. Metin çünkü çok net, iyi niyetle hazırlanmış bir metin ama bu... Yine de hukuk sistemine, adalet sistemine ve polis teşkilatına kendi adıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

Bildirinin perde arkasında yatan WhatsApp gerçeği!

Bildiri yayınlayan amiraller hakkında son dakika gelişmesi

KAYNAK: AA
YORUMLAR 32
  • Cingibi 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam sorarlar 15 temuzdam önce bahriyeyi fetöye kaptırıken siz komutanlar neyapıyordunuz imzacı amiral hoşgit bey koca yavuz fırkateyni kardak krizinden 1 ay bile olmadan rodosda yunan sularında karaya oturturken gemi 1 gece yunanlılarda kaldığında utanıp istifa etmedide şimdi çıkıp muhtıramı veriyor 15 temmuzda 21 savaş gemisi üsleri terk ederkem nerdeydiniz sesiniz çıkmıyordu atatürk ilke ve inkılaplarına ne olmuştu darbe başarılı olsa fetö şeriat devleti getirseydi humeyniye destek olanlar gibi bizi kullandımı diyecekdiniz
    Cevapla
  • Cafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Niyet belli amaç belli bu niyeti okuyacak ve görebilecek yargıç nerde.
    Cevapla
  • Cuma ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim kudretli amirallerin niyeti net ortada ama bizdeki hukuk sistemindeki boşluklar çok birde önemli olan uygulama sıkıntımız var.
    Cevapla
  • Kafkasyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz önce bu millete tepeden bakmayı bir terkedin ondan sonra konuşun. Milletin seçip te meclise ve meclisin tayinettiği hükümetin idare eden devlet protokolüne parmak sallamayı bildiri, muhtıra vermeyi. Sizler önce seçilene saygı duyun. Saygı görmek isteyen saygı gösterecek. Gece yarısını niye beklediniz o monşerler siz cahil diye nitelediğiniz bu halk sizlerden kat be kat basiretlidir bunu kafanızın Bi köşesine yazın artık. Yıl 1960 1980 değil
    Cevapla
  • Sultan MURAT 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsin emekli devlet memuru otur lokalin de bak keyfine Senin görevdeyken ne katkın oldu onu bi de hele kalkmış 80 yaşına gelmiş şimdi kıvırıp duruyorsun polise teşekkür hakime sağol Geç bu ayakları DÜPEDÜZ MUHTIRA dır bunun adı,,,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!