Son dakika haberi: Tüm Türkiye'de yeni uygulama başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakim ve Savcı Kura Töreni'nde açıklama yaptı. Erdoğan, yakında 81 ilde sulh komisyonlarının devreye alınacağını, böylece yargının üstündeki yükün azalacağını duyurdu.

Son dakika haberi: Tüm Türkiye'de yeni uygulama başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
Son dakika haberi: Tüm Türkiye'de yeni uygulama başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı
GİRİŞ 27.09.2021 14:27 GÜNCELLEME 27.09.2021 14:51
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakim ve Savcı Kura Töreni'nde açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Bugün Türkiye’de, 21 bin 844 hakim ve savcı görev yapmaktadır. Bu kura töreniyle, hakim ve savcı sayımızı 22 bin 859’a yükseltmiş olacağız.

Son 19 yılda adliye kapısını adaletin kapısı haline getirmek için tarihi nitelikte birçok adım attık. Adalet mülkün temeli olduğu kadar; sosyal barışın, refahın, istikrarın, kalkınmanın lokomotifidir. 

(Ankara Adliyesi) İnşallah, 2021 yılı bitmeden yeni adliye binamızın temelini atmayı planlıyoruz.

Sadece modern ve ihtişamlı binalar yapmakla adaletin tesis edilmeyeceği bir gerçektir. 

YARGI PAKETLERİNDE YAPILAN YENİLİKLER

Birinci yargı paketinde hak ve özgürlükleri koruyan ve güçlendiren bir anlayışla değişiklikler yaptık. İkinci yargı paketinde infaz sistemimizin iyileştirme ve topluma yeniden kazandırma işlevini güçlendirdik. Üçüncü yargı paketinde özel hukuk alanında sadeleştirici uygulamaları yürürlüğe koyduk. Dördüncü yargı paketinde idarenin cevap süresini 60 günden 30 güne indirdik. 

Meclisimizin iradesine sunacağımız yeni yargı paketlerinde ortaya çıkan ihtiyaçları, talepleri ve beklentileri kolaylaştırıcı bir yaklaşımla karşılamayı esas alacağız. 

Türkiye'nin adalet ve kalkınma başarısının sırrı, devletin milletle beraber yol yürümesi, yol boyunca da kendini sürekli olarak yenileyebilmesidir.

Yakında her ilde sulh komisyonlarını devreye alıyoruz. Böylece yargının iş yükünü düşüreceğiz. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 46
  • Serafettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Yargı paketi ciksada boş. İnfaz koruma basmemur ve memurlarının hakları verilmezse yargı reformundan söz etmek mümkün olmaz.jandarmanin dis güvenlikte oluşu yargının önünde büyük bir engeldir.
    Cevapla
  • Şuayip 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeni yargı paketinde birinin serbest bıraktığını digerinin 24 saat geçmeden tutuklama yaptığı durumlarda biri yanlış yapıyor tutuklanan mı serbest bırakan mı bunlara hesap sorulmalı ve önüne geçilmeli.Birisi hangi madden ve neden serbest bırakıyor birisi hangi maddeden ve neden tutukluyor.Suç farklılaşıyormu yada hemen yeni deliller mı sunuluyor.Yeni deliller sunuluyor ise üç beş saat içinde serbest bırakmada neden acele edilyor.yap boz tahtası gibi.
    Cevapla
  • EMEKLİ MUHTAR 2 yıl önce Şikayet Et
    GENEL AF Bence birkez Genel Af Verilmelidir Hafif Suçlara
    Cevapla
  • Sert 2 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal medya ya yansirsa konu hemen içeri tekrar alıyorlar
    Cevapla
  • İsmail. K 2 yıl önce Şikayet Et
    10 yılı gecen dosyaları derhal komisyonlara aktarılsın gerekirse maliyetini adalet Bakanlıgı bütcesinden karşılansın hemen sonlandırılsın 9 yıl 8 yıl gerigeri gelinsin
    Cevapla
  • NAFAKA 2 yıl önce Şikayet Et
    Nafaka nafaka nafaka yeter artık duyun sesimizi.
    Cevapla
  • Abbas 2 yıl önce Şikayet Et
    Denetimli serbestliği kaldırılmalı.yoksa suc makinaları dışarda geziyor.birkişi bir suctan 5yıl ceza aldıysa cezasını ceksin.korana yüzünden salınmasın dışarı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!