AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma Hakk'a yürüdü

AK Parti milletvekili İsmet Uçma vefat etti. AK Parti kurucu üyesi de olan Uçma bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu.

GİRİŞ 11.10.2021 17:35 GÜNCELLEME 11.10.2021 21:22
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

AK Parti kurucu üyesi ve İstanbul milletvekili İsmet Uçma hayatını kaybetti. 

AK Parti'de 24, 25, 26 ve 27. dönem milletvekilliği yapan Uçma, bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Uçma'nın cenazesi yarın öğle vakti Marmara Üniversitesi İlahiyat Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İsmet Uçma kimdir?İsmet Uçma kimdir?

İSMET UÇMA KİMDİR?

1 Ocak 1955'te Ordu Fatsa'da doğdu. İlahiyatçı, İktisatçı, Siyaset Bilimci ve Yayıncı olan İsmet Uçma, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

Aynı fakültede Kelâm Felsefe Anabilim Dalında "Kuran ve Sünnette Şefaat Kavramı" adlı çalışmasıyla yüksek lisansını, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalında "Bir Sosyal Siyaset Kurumu Olarak Ahilik" adlı çalışmasıyla doktorasını tamamladı.

Bir dönem özel bir okulda öğretmenlik yaptı. Yayıncılık hayatına 1983 yılında Bir Yayıncılıkta editör olarak başladı ve 1986 yılında İşaret Yayınlarını, 2000 yılında da Şehir Yayınlarını kurdu. 1994-1997 yılları arasında İstanbul İl Genel Meclisi Üyeliğine seçildi.

AK Parti Kurucu Üyesi olan Uçma, 2011’de AK Parti İstanbul Milletvekili seçildi. Birleşik Dağıtım, Basın Yayın Birliği, Türkiye Yazarlar Birliği, NEŞKO, İTO Basın Yayın Komisyonu, ÜSEV gibi kuruluşlarda farklı görevler üstlendi. 1991 yılında Türkiye Yazarlar Birliğinin "Yılın Yayıncısı" ödülüne layık görüldü. Arapça ve İngilizce bilen İsmet Uçma, 6 çocuk babasıdır.

TAZİYE MESAJLARI ART ARDA

Kanal7 Medya Grubu'ndan taziye mesajı

 

BEKİR BOZDAĞ

AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ'da İsmet Uçma için, "İstanbul milletvekilimiz, kıymetli kardeşim İsmet Uçma’nın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Merhum İsmet Uçma kardeşime Allah’tan rahmet; ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dilerim. Rabbim, merhameti ve mağfireti ile muamele eylesin. Mekanı cennet, makâmı âlî olsun." mesajını paylaştı. 

YALÇIN AKDOĞAN

AK Parti Genel Merkez Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, üzücü haberi Twitter adresinden duyurarak, "Değerli dostum, ağabeyim, yol arkadaşım İsmet Uçma Hakk’a yürüdü; Rabbim rahmetiyle muamele etsin, mekanı Cennet olsun. Başımız sağolsun" dedi.

TEVFİK GÖKSU

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, "İstanbul Milletvekilimiz, kıymetli büyüğümüz İsmet Uçma’nın vefatını derin üzüntüyle öğrendim. Merhum İsmet ağabeyimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." paylaşımını yaptı.

Ağabey'e veda! AK Parti'den vefat eden İsmet Uçma için veda mesajlarıAğabey'e veda! AK Parti'den vefat eden İsmet Uçma için veda mesajları

YORUMLAR 52
  • yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    tanımıyordum dışarda görsem YAŞ tan emekli asker falan zannederdim
    Cevapla
  • Erdal 2 yıl önce Şikayet Et
    Alaah cc rahmet eyledin
    Cevapla
  • hamza han 2 yıl önce Şikayet Et
    rabbim taksiratıni af etsin mekanı cennet olsun inşallah
    Cevapla
  • haydar 2 yıl önce Şikayet Et
    hesap zamanı orada hak var ,
    Cevapla
  • kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    1986 yılında işaret yayınlarını kurunca tanışmam olmuştu iyi insandı allah rahmet eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar