PKK'dan HDP'ye gizli mektup! Kamuoyu bu talimatları ilk kez duyuyor

Kandil'in, şehir yapılanması ve HDP'ye ilettiği mektupta, "Öcalan'ın düşüncelerinden uzaklaşıldı, bu konuda çalışma yapın" talimatı var. Mektupta, cezaevinden çıkanların örgüte ulaştırılması ve yeni katılımlarla PKK'nın büyütülmesi istendi.

PKK'dan HDP'ye gizli mektup! Kamuoyu bu talimatları ilk kez duyuyor
PKK'dan HDP'ye gizli mektup! Kamuoyu bu talimatları ilk kez duyuyor
GİRİŞ 25.10.2021 06:24 GÜNCELLEME 25.10.2021 07:57
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK elebaşlarının Kandil'den HDP ve örgütün şehir yapılanmasına gönderdiği mektupta; CHP ve İYİ Parti ile yürütülen örtülü ittifaktan, sokakları karıştırma planlarına kadar bir dizi talimat yer alıyor.

Yazılan mektupta, HDP'den ilk tur için aday belirlenmesi istenirken, resmi ittifak dayatmasının masaya yatırılması istendi.

PKK'dan HDP'ye ittifak mektubu! Sürpriz itiraf ve dikkat çeken talimat: Kendi adayınızı...PKK'dan HDP'ye ittifak mektubu! Sürpriz itiraf ve dikkat çeken talimat: Kendi adayınızı...

Yeni Şafak gazetesinde yer alan son dakika haberine göre aynı mektupta, örgütteki panik havası da dikkat çekti.

Mektupta özetle şu ifadeler yer alıyor:

Cemil Bayık

"ÖCALAN'DAN UZAKLAŞMA VAR"

- Sahasında görev almış ve kendisine "PKK kadrosuyum" diyen arkadaşların ağırlıklı kısmı partileşme sorunları yaşıyor. Mücadele konusunda zayıflıklar yaşanıyor. Kafalar karışık, netsizlikler var. PKK'dan, mücadeleden uzaklaşmanın nasıl geliştiğini anlamaya çalışıyoruz.

- PKK'da fazlasıyla bireycilik ve kendine göre yaklaşım hakim olmuştur. Apo'nun (bebek katili PKK elebaşı Abdullah Öcalan) düşünceleri yerine kendine göre bir duruş baskın hale gelmiştir.

Duran Kalkan

"YÖNETİCİLER ÇALIŞMIYOR"

- Bakur'daki (Türkiye kastediliyor) alan yönetimlerimizin temel sorunu kendi görevlerini yerine getirmemeleridir. Örgütsel mücadelenin öncelikle yönetimlerimiz tarafından ötelendiğini gördük.

- PKK MK toplantısı Bakur alanındaki ideolojik mücadelenin çok zayıf olduğunu tespit etmiştir. Her şeyden önce ideolojik alan koordinasyonunun bu gerçeklik içinde kendisini doğru çözümlemesine ihtiyaç vardır.

Murat Karayılan

"HAPİSTEN ÇIKANI DAĞA GÖNDERİN"

- Zindandan çıkan arkadaşların hem örgüte ulaştırılması, hem de alanda gerekli düzenlemelerin yapılması, yeni katılımlarla PKK'nın büyütülmesi sağlanmalıdır.

- Zindandan çıkan arkadaşları (tahliye olan terör örgütü mensupları) karşılama ve ilgilenme sorunu oluyor. İdeolojik alan yönetiminin zindandan çıkan arkadaşların takibini yapması, arkadaşları örgüte ulaştıracak yol ve yöntemleri bulması gerekiyor. Biz dağ yolunu açmışız. Sağlık, yaş vb. durumu olmayanları bu tarafa çekmek istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Fakat dağa gelemeyen ya da gelmek istemeyenleri Avrupa'ya çıkarabilirsiniz.

- Zindanlarda eylemler var. Bunun için de oralarla daha fazla ilgilenmek gerekir. Bazı arkadaşlar görüşlerimizi radyo-TV'de konuşma yaparak zindan yapısına ulaştıracaklar. Dışarıdan da eylemlere destek verilmeli.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ / BURAK DOĞAN
YORUMLAR 19
  • Bünyamin Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Hapiste besleyin besleyin, çıkınca da daha bilenmiş halde örgüte katılsın. Beslemeye devam. Nato mermer nato kafa.
    Cevapla
  • Sinoplu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir aile düsününki ailenin en kücük cocugu ailede konusulan sakli gizli bilgileri o,ailenin düsmanina kosa kosa giderek anlatirsa ne olur aile yuva kalirmi iste ülkede böyle birsey icimizdeki hainler elin gavuruyla anlasip ülkemizi parcalayip bizi 8.ze bölünmemizi ülkemizin parcalanmasina yardimci olan bu asagiliklar sunu unutuyorlar biz baska bir devlete benzemeyiz bizim siginacak ülkemiz yok ülkemiz parcalanirsa etrafimizda olan ülkelere bakalim hanki ülke bize ekmek verir yunanmi iranmi irakmi suriyemi bulgarmi bizi parcalamak isteyen avrupa bizi bulgara yunana sokarmi ben ellibes yasindayim genclik kendini silkeleyip ülkemizi peskes cekenlerin önüne gecmelidir
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    MİLLET İTTİFAKI STRATEJİSİ : Millet ittifakı bu millete HDP'yi yutturamayacağını anlayınca bir taraftan CHP, "HDP agzı ile konuşup onların her istediğini kabul" havasına girerken, diğer taraftan İYİ Parti ; sanki onlardan uzak ayrı bir görüntü vererek, Babacan ve Davutoğu, Karamollaoğlu vs sağ taraftan oy alma girişimine yöneldi. Sonra Voltranı oluştururuz havasında bir strateji?? Sonunda hepsi "Bu defa hükümeti darbe ile değil muhalefetle yıkacağız, BAKIN İSTANBULU NASIL ALDIK" diyen BİDEN değirmenine su taşıyacak. Akşener'in İmamoğlunu FATİH SULTAN MEHMET'e benzetmesi boşuna değil..!!
    Cevapla
  • Haci rahmeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp ip arkadaşlarindan mektup almiş nasil sevinçliler halktan umdugunu bulamayan zavalilar.
    Cevapla
  • tabi 2 yıl önce Şikayet Et
    ""Öcalan'ın düşüncelerinden uzaklaşıldı," ne iğrençlik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek