Gürkan Zengin'den HDP'nin oy vereceği adayla ilgili şok açıklama: Mecburlar

Gazeteci Gürkan Zengin, Habertürk TV'de katıldığı programda HDP'nin Kandil tarafından kurulan bir parti olduğunu savunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına kim aday gösterilirse gösterilsin onu desteklemek zorunda olduğunu ileri sürdü.

GİRİŞ 05.11.2021 00:44 GÜNCELLEME 05.11.2021 00:47
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu Nedir Ne Değildir programına katılan gazeteci Gürkan Zengin, HDP'nin parti yönetimi ve kararı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına kim aday gösetirilse gösterilsin ona oy vermeye mecbur olduğunu söyledi. 

"HDP MİLLET İTTİFAKI'NIN İÇİNDE OLMASA DA OLMASA DA FARKETMİYOR"

Zengin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devirmenin sadece Türkiye içi siyasi bir mesele olmadığını, bir jeopolitik denklem meselesi olduğunu vurgulayarak Millet İttifakı'nın bu oyları garanti gördüğü için HDP'yi bu yüzüden ittifakın içine alma gereği duymadıklarının altını çizdi. Zengin "Ellette ittifakın içine almazlar, alırlarsa tepki çekebilir, ama dışarda da olsa içerde de olsa oyları garantidir" dedi. 

"HDP KANDİL'DEN YÖNETİLİR, KANDİL'İN KARARI HDP'NİN KARARIDIR"

HDP'nin bir siyasi karar gücü olmadığını savunan Zengin, sözlerini şöyle sürdürdü "HDP Kandil'den yönetilir. Kandil kararı HDP'nin kararıdır.  1990 yılında HEP'in kuruluşundan beri tüm siyasi hareketler PKK'nın kontrolü altındadır. PKK'nın iradesi dışında hiçbir politik tavır sergilememiştir. Bugün de HDP'nin kararı PKK'nın kararıdır" dedi. 

"ERDOĞAN'I DEVİRMEK İSTEYEN ABD'YE RAĞMEN PKK/HDP FARKLI BİRŞEY YAPAMAZ"

"PKK nedir" diye soran Zengin, "PKK Amerika'dan binlerce tır silah alan bir örgüttür. PKK'ya Amerika alan vermekte, meşruiyet vermekte, silah vermekte, böyle bir PKK Amerika'ya rağmen aday belirleyip Erdoğan'ın bu sefer devrilmesini enllemeye yönelik bir takım manevralara giremez" dedi. 

ABD'nin sahadaki manevelasının PKK olduğunu savunan Zengin, "Erdoğan devrilsin isteyen, her örgüt, her yapı, her siyasi hareket de Erdoğan'ın karşısındaki adayı kim olursa olsun desteklemeye mecburdur." dedi. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    bu yazar doğru söylüyor kırmadan anlatmış helal abd ve pkk ve millet itifakının amacı bu çünkü erdoğan tükiyeyi iyi yerlere getirmeye çalışıyor avrupaya boyun eğmiyor avrupa el oğolayan türkiye alışmıştı ve onuda özlüyor kılıçtar oğlu tek umudu abd nin.
    Cevapla
  • emre19 2 yıl önce Şikayet Et
    Su asamada hdp ulke yonetimine hic bir sekilde misyon yuklenemez hic bir faydali katkisi olamaz. Hdp kurt halkini temsil etmiyor. Evlatlarini dag kaciran pkknin teseronudur bu parti her halukarda kapatilmali ilkeli ve turkiyeyi temsil eden bir parti kurulmalidir. O bolge insanlari boylece rahatilmalidir pkk partisiyle asla olmaz.
    Cevapla
  • İzmirli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu siyaset neden vardır. Birilerin koltukta oturup maaşını mı alması yoksa halkı adına hem ülkeni hem de dünya çapında kariyerini yüceltmek için mi vardır. 20 yıldır bu halk erdoğanı seçiyorsa burda kimse kusura bakmasın halkın dediği olmuş oluyor. Hdp müsvettesi kimi desteklerse desteklesin umurumuz değil. Ülkeyi ateşe vermek için debelenen chpkk ya oy verenlere de yazıklar olsun. Adamlar sabah akşam abd abd diyip duruyor teröriste terörist diyemiyor heykelden öteye geçemiyor tecavüz taciz gırlaa . Bu demek oluyor ki Türkiyenin %30 a yakını sapık ruhlu vatansız haysiyetsiz onursuz benim gözümde
    Cevapla
  • aklıselim 2 yıl önce Şikayet Et
    Şerefli bir vatanseverde PKK düşmanı Erdoğanı desteklemelidir.
    Cevapla
  • Adanalı 2 yıl önce Şikayet Et
    o zaman halen millet ittifakı diye peşinden koşanların hepsi pkk ya yardım ve yataklık yapıyor demektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!