Son noktayı koydu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dolar ve faiz açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti kurmaylarıyla yaptığı son toplantıda, düşük faiz politikasında kararlılıkla devam etme mesajı verdiği öğrenildi.

Son noktayı koydu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dolar ve faiz açıklaması
Son noktayı koydu: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dolar ve faiz açıklaması
GİRİŞ 25.11.2021 13:49 GÜNCELLEME 03.12.2021 12:51
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

Döviz kurlarındaki atağın ardından önceki gün siyasette sıcak dakikalar yaşanmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kurmaylarıyla AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya gelmişti.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

Toplantıya, AK Parti Genel Başkanvekilleri Numan Kurtulmuş ile Binali Yıldırım, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve AK Parti'nin Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ile bazı ekonomi kurmayları katılmıştı.

"KURDAKİ YÜKSELİŞ BİR MÜDAHALE"

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre toplantıda, faizin düşmesinin ardından kurun yükselmesine yönelik bir beklenti olduğu ancak, son günlerde yaşanan yükselişin bir "müdahale" ile olduğu belirtildi.

DÜŞÜK FAİZ POLİTİKASINDA KARARLILIK MESAJI

Yapılan müdahaleyle Türkiye'nin faiz politikasıyla zora sokulmak istendiği, düşük faiz politikasına karşı döviz kurunun bu şekilde araç haline getirilmeye çalışıldığı, vatandaşların buna prim vermeyeceğine dikkat çekildi.

Erdoğan'ın görüşmede, faizle mücadele konusunda son günlerde sıklıkla vurguladığı kararlılığı yinelediği öğrenildi.

"4 AY İÇİNDE YENİ EKONOMİK PAKETİN OLUMLU SONUÇLARI OLUR"

Toplantıda ayrıca, yüksek kurun önüne geçecek yol haritası da ele alınırken, bu durumun 3-4 ay içerisinde çözüleceği ve yeni ekonomi modelinin pozitif yansımalarının görülmeye başlanacağının vurgulandığı belirtildi.

AK Parti'den yeni ekonomi politikası: 5 ay sonra olumlu sonuç verecekAK Parti'den yeni ekonomi politikası: 5 ay sonra olumlu sonuç verecek

"SABIR" VE "SÜKUNET" VURGUSU

Toplantıda, sabır ve sükunetle sürecin yönetilmesi gerektiğine dikkat çekilerek, bugüne kadar kurulan tüm tuzaklar gibi bunun da boşa çıkartılacağı ve Türkiye'yi karanlığa sürüklemeye çalışanlara geçit verilmeyeceği vurgulandı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / EBRU KARATOSUN - YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 155
  • Duyarlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Reis. Faizlerin indirilmesi veya müdahalesi güzel ancak. Yap işlet devret modeli ile yaptırılan hava alanı ,hastaneler, barajlar, köprüler, tüneller ve otoyollara ödenen paraların mutlaka TL ye çevrilmesi lazım. Bütün ağır yatırımlarda dolardan vaz geçilmeli. Ticarette TL esas alınmalı. Yoksa tedbirler inandırıcı olmaz.
    Cevapla
  • HIZIR İlyas HASTA 2 yıl önce Şikayet Et
    TL,ni Altına endeksli para yapalım. Faizleri kaldıralım. Piyasada neler olur?
    Cevapla
  • Sabreden DERVİŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Faizler hiç olmaması için TL,nin yerine ALTIN kullanmalıyız. Enflasyon %30 civarında vatandaş elindeki parasının eridiğini görüyor DOVİZ veya altına yatıracak, inşaat yapan yok,, Daire fiyatları Uçmuş. 1 yıl öncesine göre alım gücü perişan oldu. Öncelikle piyasaya istikrar gelmesi için DÖVİZ sabitlenmeli
    Cevapla
  • Muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür herşeyin üstesinden geldigimizgibi bununda üstesinden geleceğiz durmak yok yola devam amerika batiyo cirpiniyo çare ariyo bulamıyo doların fiyatını arttirinca birşeyler yapacam zannediyo amerika başkanı amerikayi yönetemiyorsunuz hiç gelmeseydin daha iyiydi bence amerikaya yazık oldu devamlı degisiyorsunuz bizim başkanımız birtane RecepTayyipErdogan ???
    Cevapla
  • Yasin 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah kardeşim
    Cevapla
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis Osmanlı imparatorluğunun yarım kalmış olan işlerini tamamlamaya kararlı görünüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi