CHP'li başkan bedava elektrik önergesine sinirlendi: Gidin Kılıçdaroğlu'na sorun

Kılıçdaroğlu'nun "çiftçiye bedava elektrik" vaadi CHP'li belediyeden veto yedi. Çanakkale'de AK Parti'nin "çiftçilerin elektrik faturalarını belediye karşılasın" önergesinde bulundu, Belediye Başkanı, "Gidin Kılıçdaroğlu'na sorun" dedi.

CHP'li başkan bedava elektrik önergesine sinirlendi: Gidin Kılıçdaroğlu'na sorun
CHP'li başkan bedava elektrik önergesine sinirlendi: Gidin Kılıçdaroğlu'na sorun
GİRİŞ 08.01.2022 15:58 GÜNCELLEME 08.01.2022 15:59
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Çanakkale Belediyesi'nin Ocak ayı olağan meclis toplantısı "bedava elektrik" polemiğine sahne oldu.

Kılıçdaroğlu'ndan muhtarlara: Bir bilgisayarınızın olması ayıp mı?Kılıçdaroğlu'ndan muhtarlara: Bir bilgisayarınızın olması ayıp mı?

Kılıçdaroğlu: Adana'da arazi yok, olsaydı bedava elektrik verirdikKılıçdaroğlu: Adana'da arazi yok, olsaydı bedava elektrik verirdik

Meclis toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "bedava elektrik" vaadini hatırlatarak "Çanakkale Belediyesi sınırlarında tarımla uğraşan çiftçileri tarımsal amaçlı kullandıkları elektriğin belediye tarafından karşılanması" önergesine meclise yazılı olarak sundu. Önergenin hayata geçmesini arzu ettiklerini söyleyen Başkanvekili Yüksel, "Genel Başkanınız geçtiğimiz haftalarda Şanlıurfa'da çiftçiye bazı seçim vaatlerinde bulundu. Birbirinden ilginç olan vaatlerin biri ise olabildiğince şaşırtıcıydı. Şanlıurfa Belediyesi'nin CHP tarafından kazanılması halinde 'Çiftçilerin elektrikleri bizden' dedi. Şanlıurfa Belediye bu konuda ne yapar bilmiyoruz ama bizde Meclisimize çiftçilerimiz için bir önerge hazırlayalım istedik. AK Parti olarak CHP Genel Başkanının bu arzusunu dört dönemdir CHP tarafından yönetilen bir belediyede yerine getirmek istedik. İstedik ki Genel Başkanının bu vaadi havada kalmasın ve çorbada bizim de bir tuzumuz olsun. O nedenle sizlerin de işini kolaylaştırmak adına Çanakkale sınırlarında tarımla uğraşan çiftçilerin elektrik faturalarının belediyemiz tarafından karşılanmasını öneriyoruz. Kılıçdaroğlu'nun bu vaadinde ne kadar samimimi olduğunu çiftçilerimizi ne kadar düşündüğünü görmek istiyoruz" dedi.

"ASLA MÜMKÜN DEĞİL"

Sabah Gazetesi'nden Ümit Erkan Demircan'ın haberine göre, mevcut yasalarla Belediyelerin çiftçilerin elektrik faturalarını karşılamasının mümkün olmayacağını söyleyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan önergeye tepki gösterdi. Başkan Gökhan, "Bu yasal değil ki, belediyelerimizin böyle bir harcama kalemi yok, yetkisi de yok. Biz bunu karşılayamayız. Onu Kılıçdaroğlu'na sorarsınız. Burası Kılıçdaroğlu'nun yönettiği bir Meclis değil. Bu önerge yasalara aykırı. Bunu kabul ettiğimizi var sayalım. Yarın sabah çiftçilerin elektrik faturalarını ödemeye kalktık. Nasıl ödeyeceğiz? Bu mümkün değil" dedi.

"BİR SANTRAL KURULABİLİR"

Başkan Gökhan'dan sonra yeniden söz alan AK Parti Grup başkanvekili Esra Yüksel, "Sayın Kılıçdaroğlu açıklamalarında 'Taşlık arazilere elektrik santrali kurup, üreteceğiz' dedi. Bizim bölgemizde de bir çok taşlık, tarım dışı alan mevcut. Belki de bir rüzgar gülü kurularak bu vaatler yerine getirilebilir. Kılıçdaroğlu'nun bu vaadinin önünü açmak ve size destek olmak için burayayız başkanım kızmanıza gerek yok." diye konuştu.

OY ÇOKLUĞUYLA REDDEDİLDİ

Tartışmaların ardından oylamaya geçildi. AK Parti Grubu'nun "Çanakkale Belediyesi sınırları içerisinde çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olup tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin tarımsal amaçlı kullandıkları elektrik tüketiminin belediyemiz tarafından karşılanmasına ve bu konuda belediye başkanına yetki verilmesi için gereğinin yapılmasını arz ederiz" şeklindeki önergesinin meclis gündemine alınması CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
YORUMLAR 84
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalancının evi yanmış kimse inanmamış. Sayın Kılıçdaroğlu kama relerin karşısında verdiği sözlerin tamamı yalan olduğu için, Urfa'daki sözleri kimse inanmayacak. Namus ve şeref sözleri, Asgari ücret sözleri kimse inıtmayacaktır
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 2 yıl önce Şikayet Et
    BİR YAŞLI HACI ABİMİZ VARDI RAHMETLİ OLDU fakat MAHALLEDE ÇOK ATAN tutan birisi VARDI derdi at oğlum at eşşekleri gülmekten kırıyorsun gerçekten bu yalanları söylerken ve geriye dönük seçimlerde şerefim ve namusum üzerine deyip kullandığınız ve yerine getirmediğiniz günler var ki o günleri aynen ben yaşasam yemin ederim ya arkadaş ne hain yalancı adammışım derim kendime yok şunu yaparım yok böyle yaparım ya hadi oradan erbakanın bir güzel lafı vardır hadi oradan derler ya senin cibilliyetini biliyoruz
    Cevapla
  • Volf 2 yıl önce Şikayet Et
    Be adam okadar sallıyorsunki kendi belediye başkanın bile isyan etti…
    Cevapla
  • Bayram 2 yıl önce Şikayet Et
    Taşlı alanınız yokmu, neduruyorsunuz neyapalım, SANTRAL YAPSANIZA ,SANTRALYAPSnıza
    Cevapla
  • Fesli Deli Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yürürken, tek ayak üstünde kırk yalan söylerim ve diğer ayağımı attığımda söylediklerimi unuturum. Sabah söylediğimi akşama unutur, yalanım ortaya çıktığındaysa, yüzüm kızarmaz çünkü botoks yaptırmışım. Zaten yalanın ortaya çıkması önemli değildir, benim söylediğime inanmak isteyenler vardur, bu kesimin ise heçbir işin doğrusuyla işi yoktur. Yapılan işleri, nasıl olursa olsun engellemeye çalışurun, engelleyemezsem de sorun değil her işe çamur atar, iftira ederün. Olmayacak vaatler verirün, hele bir iktidâra geliyün, daha bu yaptıklarım varyaaaa, yapacaklarımın yanındaaaa hey gidi heeeeey, siz o zaman görün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor