CHP kanun teklifi hazırladı: "Cumhurbaşkanına hakaret" TCK'dan kaldırılsın

Son dakika... CHP, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu düzenleyen maddesinin yürürlükten kaldırılması için kanun teklifi hazırladı.

CHP kanun teklifi hazırladı: "Cumhurbaşkanına hakaret" TCK'dan kaldırılsın
CHP kanun teklifi hazırladı: "Cumhurbaşkanına hakaret" TCK'dan kaldırılsın
GİRİŞ 23.01.2022 15:26 GÜNCELLEME 23.01.2022 17:39
Bu Habere 468 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Halkın seçtiği Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanına hakarette önde giden ve bundan dolayı pek çok kez tazminat ödemeye mahkum edilen CHP, terbiyesizliği kanunen meşrulaştırmak için harekete geçti.

CHP'li Engin Özkoç'a 50 bin TL manevi tazminat cezasıCHP'li Engin Özkoç'a 50 bin TL manevi tazminat cezası

Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten 80 bin lira tazminat cezası!Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten 80 bin lira tazminat cezası!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu affetti! 4 milyonu aştıCumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu affetti! 4 milyonu aştı

CHP'Lİ ÖZEL'İN İMZASINI TAŞIYOR

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in imzasını taşıyan kanun teklifi, TCK'de değişiklik yapıyor.

Teklif, TCK'nin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu düzenleyen 299'uncu maddesinin yürürlükten kaldırılmasını öngörüyor.

Sedef Kabaş 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan tutuklandı Sedef Kabaş 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan tutuklandı

Geçmişi de skandallarla dolu! Fuat Avni'nin 'güzeli' Sedef Kabaş...Geçmişi de skandallarla dolu! Fuat Avni'nin 'güzeli' Sedef Kabaş...

Kanun teklifinin gerekçesinde, 299'uncu maddenin, "tarafsız, siyasi parti bağı bulunmayan" cumhurbaşkanları için tasarlandığı ifade edildi.

Gerekçede, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla 160 bin 169 kişi hakkında soruşturma açılması, 12 bin 881 kişinin mahkum edilmesinin, 299'uncu maddenin suistimalinin açık göstergesi olduğu savunuldu.

Kılıçdaroğlu ve Akşener çirkin sözleri savundu! Sedef Kabaş'a destek çıktılar!Kılıçdaroğlu ve Akşener çirkin sözleri savundu! Sedef Kabaş'a destek çıktılar!

KANUN TEKLİFİNİN GEREKÇESİ

Kanun teklifinin gerekçesinde, şunlar kaydedildi:

"Rejime kasteden anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesiyle birlikte bu maddenin bir dünya görüşüyle ve bir yaşam biçimiyle adeta hesaplaşma aygıtı olarak kullanıldığına, muhaliflere yönelik başlayan cadı avının adeta simgesi haline geldiğine yönelik yoğun kanaatler mevcuttur. Ancak çok daha önemlisi, bir siyasi partinin genel başkanı sıfatını da kullanan cumhurbaşkanının 21. yüzyılda demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan düşünce ve ifade özgürlüğünü içselleştirmesi, farklı seslere ve farklı düşüncelere tahammül etmeyi öğrenmesi, kendi görüşünden olmayan insanları susturmak yerine onları dinlemeye çaba harcaması gerektiği açıktır."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Sedef Kabaş'a sert tepkiCumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Sedef Kabaş'a sert tepki

KAYNAK: AA
YORUMLAR 468
  • ALPASLAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyyy CHP Cumhurbaşkanına hakaret,islama ve benim sevgili peygamberim Muhammed Mustafa ( s.v.s hakaret serbest olsun ama Chp, ye Atatürke hakaret edenler cezalandırılsın öyle mi. Sonunda anladın değilmi hiç bir zaman Cumhurbaşkanı olamayacağını şimdi bol bol Cumhurbaşkanıa hakaret edeyim. Bay müdür sen git başka yerde otla utanmaz reziller.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar yasağı kaldırıp Atatürk ede rahat hakaret etmek istiyorlar , üstü kapalı hakarette zorlanıyorlar ..
    Cevapla
  • Son osmanli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu Kanun taslakını synana hakaret edilmesi serbest olsun ya bu Chp tamamen raylardan çıkmışa benziyor. Gülünç olmaktan başka bi şey değiller!
    Cevapla
  • 1461 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi yolunuzu kapatıyorsunuz, sizden cumhurbaşkanı çıkmayacağına emin oldunuz ki bu kanun teklifini telaffuz edebiliyorsunuz, yok bu milletin sövgülerini karşılama cesareti bulamazdınız.
    Cevapla
  • Hüseyin Mırık 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunun içine Atatürkkü koruma kanuna koyalım tam olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor