Bahçeli'den son dakika Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Adayımız Erdoğan'dır

Son dakika haberi MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin Kızılcahamam kampında yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı adaylarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu ve tekrar aday olamayacağı iddialarının hiç bir temelinin bulunmadığını ifade etti.

GİRİŞ 07.02.2022 09:25 GÜNCELLEME 10.02.2022 11:26
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Son dakika gelişmesine göre MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin Kızılcahamam kampında açıklamalarda bulundu. 

"ADAYIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR"

Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ittifakın tek adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olamayacağına ilişkin çıkan iddialar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bizim cumhurbaşkanı adayımız nettir, o da sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Cumhurbaşkanımızın tekrar aday olamayacağı iddiasının hiçbir temeli yoktur. Erdoğan'ın tekrar aday olmasının önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır. Bu iddia genişletilirse üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekten kaçınmayız" dedi. 

YENİDEN ADAYLIK YOLUNDA ENGEL BULUNMAMAKTADIR

Bahçeli, "İnanıyorum ki, 2023 yılının Haziran ayında yapılacak seçimde Sayın Erdoğan açık ara farkla seçimi kazanacak ve Cumhur İttifakı da yeni bir zafere imza atacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden adaylığı ile ilgili çıkarılmaya çalışılan tartışmalarla ilgili değerlendirmede bulunan MHP lideri,  “Bazı çevreler Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar aday olamayacağı yönünde husumetle pekişmiş karanlık propagandalarına şimdiden başlamıştır” diyerek şunları söyledi:

“Bir defa bu iddianın yasal ve anayasal hiçbir temeli, hiçbir nesnel gerçekliği yoktur. Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı’dır. Ve tekrar aday olmasının önünde de herhangi bir engel bulunmamaktadır” 

"GERİ DURMAYIZ"

Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı yolunda çıkartılmaya çalışılacak hukuki zorluklara karşı da çalışmalar yapmaya hazır olduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Şayet bu maksatlı ve mesnetsiz tartışma genişletilip, Sabih Kanatoğlu ve buna benzer kuşkulu isimler ortamı germeye kalkışırlarsa üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekten kaçınmayız, çekinmeyiz, geri durmayız.

Nitekim Cumhurbaşkanı’nın en az üç dönem seçilebilmesi amacıyla gerekli yasal düzenlemenin yapılmasına var gücümüzle çalışır, bunu da başarırız.

Hiç kimse bulanık suda balık avlamasın, kutuplaşmadan rant devşirmenin hevesine kapılmasın, Sayın Erdoğan’ın önünü keseceğini zannetmesin, ham hayal peşinde de koşmasın.”

KAYNAK: NTV, HABERTÜRK
YORUMLAR 74
  • Realite 2 yıl önce Şikayet Et
    Mhp il ilçe kadrolarindaki 80 lı yıllar ile 1990 lı yıllar arası ekiplerin inanç ,ruh ,birlik ve heyecan vardı.Mhonin o yıllardan sonra aldığı oyları 80-90 arasındaki ekiplere borçlu onlar ari gibi çalışıyordu ve toplumda itibar ve saygınlık görüyorlardı her yere ulaşıyorlardı.Mhp olsun ülkü ocakları ekipleri olsun o yıllardan sonra partiye secimlerde ne kazandırdığı önceki ve bu secimde belli olacaktır. Farkli iller ve ilcelerde Gördügüm kadarıyla cok geride kaldi.ilk secimde bunu daha net göreceğiz.
    Cevapla
  • Savaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim millet geçmişi çabuk unutur. Eskiden Tüp yağ kuyrukları sefalet ne çabuk untuldu. son 20 yılda çoğunluk ev arabasını aldı hatta ikinciyi aldı şimdide pahalılık diyorlar. Yazık çok yazık. Bu ülkeye yazık etmeyin. Akıllı olmak lazım. Dikkatli olalım. Yoksa bu günleride mumla ararız. Ankara ve İstanbulun haline bakın varmı bir proje yok tabi.... olanıda idare edemiyorlar.En azından son 20 yılda büyük projeler yapıldı ve yapılıyor. Şuan Türkiye Ortadoğunun hakimi olamaya başladı. Reisi yalnız bırakmayalım yanında olalım inşaallah.
    Cevapla
  • Realite 2 yıl önce Şikayet Et
    50 yıl önceden bahsediyorsunuz.O yıllarda Arap İsrail savaşının bölgeye verdiği istikrasizlasma nedenli bir çok zararı olmuştur.Unutmayin ki bölgenizde savaş varsa bir şekilde bazı ürünlerde kitlik oluşabilir o toplumun korku ve endişeleriyle ürünler stoklanir kimi ihraç edilir kar amacli vs.Haliylede kitlik ve enflasyon yaşanır.Bugunlerde olduğu gibi.Türkiye ortadoğuda 100 yıldır en güçlü ve ses çıkarak ülkedir zaten.Bu yeni birşey değil.Önemli olan bu değil,savaşı bu bölgeden uzak tutmaktır önemli olan.Bu şekilde istikrar ve güç kazanılır örnekleri çok ama o bölge enkaza döndü. Toplanması 50 yılı geçer gibi.Yani asıl mesele bölge istikrarıdır.o olmadan herkes kaybeder.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İmanı ekonomi olanlar düşünsün. Zira biz öyle düşşnmüyoruz. Sanki dünya daki her yer beleş bi türkiye pahalı. Geçin bu ayakları
    Cevapla
  • Taban 2 yıl önce Şikayet Et
    Şuan zor ama seçime kadar ne olur bilinmez.Çok fakirleştirdiniz vatandaşı.
    Cevapla
  • Bir Akıncı 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc yar ve yardımcınız olsun kızıl elmanın yolcuları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...