Batı Rusya'ya karşı çaresiz kaldı, akıllara Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" sözü geldi

ABD ve İngiltere başta olmak üzere Batı'nın önde gelen devletleri, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal planına karşı dişe dokunur bir adım atamadı. BM toplantısından da sonuç çıkmadı. Akıllara Erdoğan'ın daha önce birçok kez yaptığı uyarı geldi.

GİRİŞ 22.02.2022 08:41 GÜNCELLEME 22.02.2022 09:08
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Haber7 - Detay

Rusya, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ile Lugansk bölgelerinin bağımsızlığını tanıyan kararnameyi imzaladı. Ayrıkçılar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kararını sevinçle karşılarken, ABD ve Avrupa Moskova yönetimine karşı etkili bir adım alamadı. 

Altın, savaş kaygısıyla fena yükseldi!Altın, savaş kaygısıyla fena yükseldi!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Ukrayna'nın çağrısının ardından acil toplandı. Ancak toplantı, ironik yönüyle ön plana çıktı. Toplantıyı, dönem başkanı Rusya yönetti. Rusya temsilcisi, işgal girişimine karşı tepki göstermek isteyen diğer ülkelerin temsilcilerine söz verdi, oturumu yönetti. Oturumdan sonra çıkması istenen karar ise Rusya tarafından veto edildi. Bilindiği üzere, BM'nin 5 daimi üyesinden herhangi biri veto ederse, herhangi bir karar çıkmıyor. 

Rusya'ya karşı BM'de ironik toplantı!Rusya'ya karşı BM'de ironik toplantı!

Son dakika: Putin'den çok kritik Ukrayna açıklaması!Putin'den çok kritik Ukrayna açıklaması!

Zelenskiy, Erdoğan ile görüşeceğini açıkladıZelenskiy, Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı

ERDOĞAN DEFALARCA KEZ UYARMIŞTI

BM'deki ironik toplantı, akıllara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" sözünü getirdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Güvenlik Kurulu'nda konuşma yaparken.

Erdoğan ilk kez 2013'te BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada bu görüşü dile getirmiş, açıklamaları uluslararası kamuoyunda büyük ses getirmişti. 

"KARARLAR 5 ÜLKEYE BAĞLANAMAZ"

Cumhurbaşkanı, yaptığı konuşmalarda nükleer güç sahibi ülkeler ile buna sahip olmayan ülkelerin arasındaki adaletsizliğe dikkati çekmiş ve dünya için önemli kararların sadece 5 ülkeye bağlanmaması gerektiğine vurgu yapmıştı.

BM'nin 5 daimi üye ülkeleri şöyle: Çin, Fransa, Rusya, İngiltere ve ABD.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 49
  • Realite 2 yıl önce Şikayet Et
    Hasan ismi kullanan arkadaş, size cevap vermeyecektim ama yinede biz büyüklük yapalım dedik.Asagıdaki yorumlarının hangisinden rahatsız oldun anlıyorum seni.Ancak" Biz cahil kültürsüz Türkler" sizin ifadenizle Eğitimsiz ilkokul mezunu okuduğumuzu duyduğumuzu iyi anlarız.Nereye çekilmek istediğimizde anlarız.Ayrica Japonya ve Kore ve Almanlarla tarihi bir bağimiz var Onlarida biliriz.Hindistanla tarihi bağı olan Irandır.Asagidaki ifadelerimin hangilerinden rahatsız oldun bakalım aydın insan.Ayrica bizim gibi kültürsüz ve cahillere bu kadar yol gösterme yoksa yolsuz kalırsınız.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Batı kafayı bizle bozdu. Onlar bizle uğraşırken asıl düşmanları olan Rusya ve Çin adım adım hedeflerine koşuyorlar. Şimdi Rusya’dan sonra Çin’de Tayvan’ı alır. Zaten Xi Jinping 2027’ye kadar Tayvan bize katılacak diyordu. Bu açıl açık ben Tayvan’ı alacağım demek
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Uyarmış mış. s400 leri kim aldı? Ukrayna ya iha sihayı kim verdi. Sihalar çözer rahat ol sen.
    Cevapla
  • Ankara 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu güne kadar abd bize silah verdi de ne oldu? Sen patriot denen (suudilerin , husilerin füzelerini bile durdurmaktan aciz kaldığı) tenekeleri hangi şartlarla satmak istediklerini hiç arastırdın mı? S400 aldık çünkü işimize öyle geliyordu hani "Devlet İşinde Çıkar Öncelikliydi" !!! Ukraynaya tabi ki silah satarız. rus iti dibimizde teröristlere doçka keleş anti tank füzesi mayınlar el bombaları dağıtırken aklına geliyor muydu bu ikiyüzlü kafirlerin bize düşmanca davrandıkları?? Sihalar için saçma sapan şeyler yazacağına arkasındaki "Devlet Çıkarları"na bakacaksın..
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    He he çözer. Karşında Libya var ya senin. Anlayın artık şunu SİHA’lar her derde deva değil. Rusya ve Ukrayna ordusunu karşılaştırmak zaten tamamen bir saçmalık. Ortada denge menge yok Rus’lar ezer geçer Ukrayna’yı. Zaten Ukrayna’nın ticaret yollarını tıkasa bile yeter. On güne aç kalır adamlar
    Cevapla
  • Burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne saçma bir yorum ya
    Cevapla
  • ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    dünya lideri
    Cevapla
  • Koyulhisarlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya 5'ten büyükse bu teşkilat genişlemiyorsa Reisin o zaman bu teşkilata denk tüm ülkelerin girebileceği mesela DÜNYA ÜLKELERİ BİRLİĞİ adı gibi bir birlik kurmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'ye havadan bırakılan yardım paraşütleri açılmadı! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: Yeni harita yayımlandı!