Destici'den muhalefetin imzaladığı ortak metne tepki: Uygulanması mümkün değil

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, altı muhalefet partisinin imzaladığı "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" mutabakat metninin 1980 anayasasının "kötü bir kopyası" olduğunu ifade ederek "Uygulanması mümkün değil." dedi.

Destici'den muhalefetin imzaladığı ortak metne tepki: Uygulanması mümkün değil
Destici'den muhalefetin imzaladığı ortak metne tepki: Uygulanması mümkün değil
GİRİŞ 01.03.2022 13:17 GÜNCELLEME 01.03.2022 13:22
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, savaşların gerçek nedeninin, emperyalist devletlerin uluslararası ilişkilerde hukuk ve diplomasiyi kullanmak yerine kendilerine kayıtsız şartsız bağlı devletçikler oluşturma yolunu tercih etmeleri olduğunu ifade etti.

Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve NATO'nun, Kırım işgalindeki sessizliklerinin, tutarsızlık ve çifte standartlarının, bugün yaşananların en büyük nedenlerinden biri olduğunu anlatan Destici, NATO'nun uzun yıllardır asli görevlerini ifa etmek yerine ABD'nin dünya üzerindeki bekçisi konumuna düştüğünü savundu.

Türkiye'nin, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına karşı çıkarak, Ukrayna halkının yanında yer alması gerektiğini vurgulayan Destici, Türkiye'nin savaşın sona erdirilmesi ve barışın tesis ettirilmesi ile ilgili kararlılığını sürdürmesi gerektiğini dile getirdi.

- "İŞGALE KARŞI SESİNİ EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE YÜKSELTEN ÜLKE OLMALIYIZ"

ABD'nin barışa katkı yapabilmesi için öncelikle çifte standart ve tutarsızlıkları telafi etmesi, başta Türkiye olmak üzere, NATO ve AB üyesi ülkeler için uluslararası ilişkilerde güven zemini sağlaması gerektiğine dikkati çeken Destici, şunları söyledi:

"Net olmalıyız, net durmalıyız. Bu işgale karşı sesini en güçlü şekilde yükselten ülke olmalıyız. Çünkü Rusya bugün burada durdurulmazsa bugün burada başarılı olursa yarın hedefi Türk devletleri, Türk Cumhuriyetleri, Türk toplulukları olacaktır. Yetmedi Lenin ile gönderme yapıyor. Kars Ardahan sınırımıza dayanırsa kimse de şaşırmamalıdır. Onun için şimdiden tedbirini ve önlemini almalıyız. Yarın dünyayı ve komşularımızı yanımızda görmek istiyorsak bugün üzerimize düşeni ziyadesiyle yapmalıyız ama dediğim gibi savaşa girerek değil, savaş dışında tarafsız kalarak bunları daha güçlü bir şekilde yapacağımıza da inanıyorum."

1980 ANAYASASININ "KÖTÜ BİR KOPYASI" 

Destici, dün 6 muhalefet partisinin imzaladığı "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" metnine ilişkin değerlendirmede bulundu. Destici, açıklanan metnin darbecilerin yaptığı 1980 anayasasının "kötü bir kopyası" olduğunu söyledi.

Metinde dile getirilen değişikliklerin olabilmesi için anayasa değişikliği gerektiğini ve söylenenlerin pratikte yapılabilirliğinin bulunmadığını savunan Destici, şöyle devam etti:

"Siyaset ve yönetim bilimi, dünyadaki konjonktür ve Türkiye'nin bu konjonktürde nerede konumlanması gerektiğine dair herhangi bir durum tespiti yapılmamış, tamamen günlük politik tartışmalar üzerinden bir hareket noktası belirlenip zaten uygulanması da mümkün olmayan bir metin ortaya konmuş gözüküyor. Evet imza attılar, yarın olmaz ama ola ki milletimiz yetkiyi verdi, bu metin üzerinde bile uzlaşamayacaklardır. Çünkü pek çoğu ileriye dönük atıflar var. İçeriğiyle ilgili uzlaşmaları asla mümkün değildir. Çünkü hepsinin ayrı durduğu yer var. Siyasi pozisyon var, hitap ettiği farklı alanlar var. Bir de işte arkada duran, gözükmeyen, PKK'nın siyasi uzantısı var CHP üzerinden ilişkilerin devam ettirildiği."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah c.c .........6 +1 Benzemezden TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ ni korusun...
    Cevapla
  • Türkoğlu70 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkan,bunların hedefi kendi yobaz seçmeni kandırmak,millet için hiç bir açıklama yok zaten milletlede işleri yok,gördünüz chpkk sözcüsü özgür çocuğu Ukrayna'da Türkler çıkamıyor diye yalana sarıldı dakikalar içinde Ukrayna'da kendi proğramında TLF bağlantısı kurdu vatandaş dediki,,içişler bakanlığı ve konsolosluk 15 bin kişiyi arayarak Ukraynalı terk edin dedi özgür çocuğu bir görmelisin,insan olsa bu durumda vekillikten istifa eder ama bunların yazısı turası silinmiş chpkk yalan merkezi olmuş
    Cevapla
  • Hami 2 yıl önce Şikayet Et
    Yobaz senin baban.Terbiyesiz alcak.
    Cevapla
  • Neco Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Kin,nefret,ayrıştırıcı,bölücü düşünceleri Bırakalım.Hep aynı ülkenin insanlarıyız, Birbirimizden farkımız yok.Bunu anlayın.
    Cevapla
  • .... 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar yıllardır 1980 anayasasıyla beslenenler değilmi
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet 1980 anayasası artı SEVR, yani böl parçala ve yut, bre gafiller bre hainler anlaşması, ha HA SEVR HA BU ANLAŞMA, GİZLİ ORTAK VE GİZLİ MADDELERE DİKKAT !..
    Cevapla
  • TÜRKIYEM 2 yıl önce Şikayet Et
    bu 6 li cete arti sözde gizli cetesi Resmen CENNET VATAN TÜRKIYE ye ihanet icindeler ihanet ediyorlar bunu görmek icin filosof olmaya gerek yok hainlikleri dünyanin öbür ucundan dahi gözüküyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Türk'ün belediye başkanlığı düşecek mi?
Özgür Özel anketinden çarpıcı sonuç çıktı!