CHP'ye yakın medya Kılıçdaroğlu'na karşı tavrını neden değiştirdi?

CHP'ye yakın medya, Ocak ayından beri Kılıçdaroğlu'na verdiği desteği kesti. CHP liderinin "amiral gemimiz" dediği Sözcü Gazetesi, Kılıçdaroğlu'nu hedef alan haberler yaptı. Gazeteci Hasan Öztürk, değişimin sebeplerini yazdı.

CHP'ye yakın medya Kılıçdaroğlu'na karşı tavrını neden değiştirdi?
CHP'ye yakın medya Kılıçdaroğlu'na karşı tavrını neden değiştirdi?
GİRİŞ 04.03.2022 12:21 GÜNCELLEME 04.03.2022 13:30
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'nda görüşmeler devam ederken, adaylık tartışmaları tartışmalara neden olmaya devam ediyor. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın ismi öne çıkarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da adaylığı kolay kolay bırakmayacağı düşünülüyor. 

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, CHP'ye yakın medyada Kılıçdaroğlu'nu hedef alan haberlerin sayısı arttı. 

SÖZCÜ GAZETESİ'NDEN KILIÇDAROĞLU'NA LİYAKAT ELEŞTİRİSİ

İmamoğlu'nun balık lokantasına gitmesinin ortaya çıkmasının ardından da CHP yönetimini yıpratan gelişmeler yaşanmıştı. Son olarak, Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Kılıçdaroğlu'nun danışmanının üzerine yürüdüğünü söyledi, CHP liderine "liyakat" eleştirisi yaptı. Sözcü Gazetesi de, CHP içindeki skandalı manşetine taşıdı. 

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni ve Yeni Şafak Yazarı Hasan Öztürk, CHP medyasında Kılıçdaroğlu'na azalan desteği; hatta hedef alan haberleri köşesine taşıdı. 

İmamoğlu'nun, İstanbul kar kabusu yaşarken İngiliz Büyükelçi ile balıkçıda buluşmasının CHP medyası ve CHP'li sanatçılar arasında ayrışmaya neden olduğunu hatırlatan Öztürk, "Bugün o ayrışmanın ne boyuta ulaştığını görünce de şaşkınlığımı gizleyemiyorum" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu ile Akşener mektup yarışına girdi, daha açık oynamaya başladılarKılıçdaroğlu ile Akşener mektup yarışına girdi, daha açık oynamaya başladılar

"Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını boşa çıkartan CHP medyası" başlıklı bir yazı kaleme alan Gazeteci Hasan Öztürk, sanat camiasından Kılıçdaroğlu'na gelen tepkileri sıraladı. Öztürk, piyanist Fazıl Say'ın "CHP'nin Genel Başkanı Canan Kaftancıoğlu olmalı" deyip sonra da cumhurbaşkanı adayı olarak da İstanbul Belediye Başkanı'nı önerdiğini hatırlattı. Öztürk, parti içindeki tartışmaları şu şekilde özetledi: 

"CHP’ye müzahir medya organları da bu dönemde, Sayın Kılıçdaroğlu ile İstanbul’un Belediye Başkanı arasında gidip gelen tercihlerinde, bir tarafta saf tutma ihtiyacı hissetmişti.

Balıkçıdaki İngiliz Büyükelçisi ile yenen yemeğin fotoğrafı ile…

Sayın Kılıçdaroğlu’nun geceliği 100 bin lira olan Boğaz manzaralı lüks oteldeki fotoğrafını, kimlerin sızdırdığı CHP içinde hala tartışılıyor. Ve o gün bugündür bir yarılma yaşanıyor!"

Ocak ayından beri, CHP medyasının cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda farklı bir tavır sergilediğini vurgulayan Öztürk, "Daha önce 'gaz verdikleri' Kılıçdaroğlu’ndan yavaş yavaş desteklerini çekiyor" ifadelerini kullandı. Öztürk, yazısına şöyle devam etti: 

Yok yok, Mine Kırıkkanat’tan söz etmiyorum. Hani, “Kılıçdaroğlu’nun kaseti var, yandaş medya patlatacak. Aman benim başım belaya girmesin” türünden ifadeleri, CHP kanalında dillendirmesinden söz etmiyorum.

Ya da Can Ataklı’nın bir gün önce İstanbul’un Belediye Başkanı’na, “Bu da olur mu başkan” diye başlayan ayar üzerine ayar veren konuşmasından bir gün sonra, “Ne olmuş balıkçıda yemek yemişse kardeşim” noktasına gelmesinden de söz etmiyorum.

KILIÇDAROĞLU’NUN “AMİRAL GEMİMİZ” DEDİĞİ SÖZCÜ DESTEĞİNİ ÇEKTİ Mİ?

Sayın Kılıçdaroğlu’nun “Bizim amiral gemimiz” dediği Sözcü gazetesindeki tavır değişikliğinden söz ediyorum.

Son yazıların cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmasında Kılıçdaroğlu’na verilen desteğin çekildiğini gösteriyor.

“CHP’NİN AMİRAL GEMİSİ”NDEN, CHP’NİN LİDERİNE ATEŞ EDİLDİ

Önceki gün Sözcü’de Deniz Zeyrek ve Aytunç Erkin iki farklı yazı yazdı. Deniz Zeyrek, 6 muhalefet liderinin bir araya geldiği toplantı öncesinde kendisine yönelik fiili saldırı üzerinden “Hani nerede liyakat” diyen ve doğrudan Kılıçdaroğlu’nu hedef alan bir yazı yazdı.

Aytuç Erkin de aynı gün, “28 Şubatçılar beni de fişledi” diye çıkış yapan Kemal Bey’i yalanlayan belgeleri yayınladı.

Bu iki yazının “CHP’nin medya amiral gemisi” Sözcü’de yayınlanması, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylıktan vazgeçmesi konusunda uyarı atışlarıdır diye düşünüyorum.

Zira, Kemal Bey, bu uyarı atışlarını görmüş olmalı ki İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e “Bizim başbakan adayımız Sayın Akşener” diyerek bir işaret fişeği gönderdi.

Sözcü ve CHP’nin diğer medya organlarında bundan sonra daha fazla Kemal Kılıçdaroğlu eleştirisi görürsek şaşmayalım. Çünkü, Kemal Bey’in Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olmasını istemeyenler artık açıktan bir karşı duruş sergiliyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 100
  • Kıymetlim 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçte olsa tanımışlar bay kemali demeki
    Cevapla
  • Basayev 2 yıl önce Şikayet Et
    Bundan bir yol olamayacağını natocu fetöcü ve bilimum terör örgütü destekçisi olduğu için ola bilirmi acaba
    Cevapla
  • saas 2 yıl önce Şikayet Et
    Cok yalan söylüyor kilicoglu
    Cevapla
  • Doğrucu Davud 2 yıl önce Şikayet Et
    Kaset ittifakı patronu yani kuklacı gavur abd kk'nın kalemini kırdı !..
    Cevapla
  • Ayışığı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne olursa olsun bu da bir taktik sonuçta bir aday çıkaracaklar ve oy alacaklar o veya bir başkası önemli deil safları sık tutmak lazım izmir kokudan geçilmiyor ama yine de oy vermiyor akp ye halka şu msj veriliyor bakın biz özeleştiri yapıyoruz herşeyin farkındayız gibi halk ta yumuşuyor böylece.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı