Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Yine saçmalamış!

İçişleri Bakanı Soylu, Kılıçdaroğlu'nun Göç İdaresi Başkanlığı'ndan randevu talep edeceğini açıklamasıyla ilgili, "Kılıçdaroğlu her zamanki gibi saçmalamış yine. Ömrü saçmalamakla devam ediyor." dedi.

GİRİŞ 11.04.2022 18:26 GÜNCELLEME 11.04.2022 19:07
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kuruluş yıl dönümünü nedeniyle Göç İdaresi Başkanlığı heyetini kabul etti.

Bakan Soylu, göçün, 21'inci yüzyılın ciddi küresel sorunlarından olduğunu ve 2021 yılı verilerine göre dünyada 84 milyon insanın zorla yerinden edildiğini söyledi.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna'dan komşu ülkelere ulaşan mülteci sayısının 3,5 milyon olduğunu kaydeden Soylu, Ukrayna içinde yer değiştiren insan sayısının ise 6,5 milyon olduğunu kaydetti.

Bakan Soylu, göçün, 21'inci yüzyılda hem hızlı hem kitlesel hem de artarak devam ettiğini vurgulayarak, "Bunu görmezden gelmek, Batılıların Suriye göçünde yaptığı gibi bunu bir sınır meselesi olarak görmek, hem insani değil hem de sosyolojinin, bilimin, gerçekleriyle tutarlı değil. Biz Türkiye olarak meseleye Anadolu'nun yüzyıllara dayanan göç tecrübesiyle bilimsel değerlendirmelerle ve en önemlisi medeniyetimizin yüksek vicdani ve merhametiyle baktık. Israrla 'göçü yönetmek' tabirini kullandık" dedi.

"5,5 MİLYON YABANCIYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ"

Göçle mücadele kapsamında yapılan çalışmaları anlatan Bakan Soylu, "Halihazırda ülkemizde 3,7 milyon geçici koruma altında Suriyeli var. Yaklaşık 1,4 milyon da çeşitli ülkelerden ikamet izniyle kalan insan var. 318 bin kişi de uluslararası koruma kapsamında bulunuyor. Dolayısıyla yaklaşık 5,5 milyon yabancıya ev sahipliği yapıyoruz" diye konuştu.

Bakan Soylu, 2016'dan bu zamana kadar 2,5 milyon kişinin Türkiye'ye girişinin engellendiğini belirterek, "Aynı periyotta yani 2016'dan beri ülke içinde yakalanan düzensiz göçmenlerin sayısı da 1,4 milyondur. Yani bu ülkenin kolluk birimleri ülkeye girmek üzereyken ve ülke içinde yaklaşık 4 milyon kaçak göçmene müdahale etmiştir" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ÖMRÜ SAÇMALAMAKLA DEVAM EDİYOR"

Bakan Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaoğlu'nun Göç İdaresi Başkanlığı'na gideceğini açıklamasına ilişkin ise "Kılıçdaroğlu her zamanki gibi saçmalamış yine. Ömrü saçmalamakla devam ediyor. O şöyle zannediyor; kendi SGK Genel Müdürlüğü'nü yaptığı gibi Göç İdaresi Başkanlığı idare ediyor. O eski Türkiye'deydi. Göç İdaresi Başkanı onun illegal bir şekilde SGK'ya taşıdığı ve bu toplumun bütün huzurunu bozacak adamlardan müteşekkil değil. O bir kere SGK Başkanlığı'nda bu ülkeye yaptığı ihanetlerin bedelini ödesin. Bu ülkeye her yaptığının bedelini ödesin. Kimleri oraya taşıdığının bedelini ödesin. Göç İdaresi tarihinin, Sahil Güvenlik tarihinin en büyük mücadelesini yapıyoruz ama ona da tabii kara çalma, iftira atma her zamanki karakterleridir" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 19
  • Okan 2 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyi referanduma sunabiliyorsunuz hadi tüm ülkenin geleceğini ilgilendiren bu konuyuda referanduma sunun. Türk milleti sizin gibi düşünmüyor bu göçler konusunda. Durmak bilmedi artık ben varsa bu kadar burda herkes buraya geliyor. Anadolu tarihine baktığımızda çok kısa süre içerisinde bu kadar yoğun ve durmak nedir bilmeyen göçler olmadı. Memleket yabancılaşıyor resmen. O emlakçılar her yere Arapça ya da başka dillerde afişler asıyor konut alın Türk vatandaşı olun diye. Benim insanım ne olacak kardeşim ? Yeter artık istemiyoruz yabancı. Bizzat tanıdığım insanlar var yabancıların olduğu yerlerden kaçan
    Cevapla
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bağcılar'da, Suriye'deki savaştan kaçıp gelen "erkek" Suriyeli sığınmacı, yolun ortasına sandalye çekip "erkek olan gelsin" dedi, mahalleliyi tehdit etti! Önüne gelene küfür ve tehditler savurdu. Kaynak: Show Ana Haber Ayrıca Başakşehirden gelen bilgiler yapılan konutların ve binaların çoğu Arap’lara satılıyormuş. O bölgede çalışacak insanlardan Arapça bilmeleri isteniyor. Bu gidişle Arapçada 2. Resmî dil olursa şaşırmam. Sayenizde memleket resmen Araplaşıyor. Hala çıkıp övünüyorsunuz şu kadar aldık diye. Allah’a havale ediyorum sizi yazıklar olsun ülke resmen yabancılaşıyor
    Cevapla
  • Şemsiyeli Adam 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Soylu, Kılıçtaroğlunun ağzının payını en güzel veren siyasetçidir... Helal olsun.
    Cevapla
  • Kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    Ümit Özdağ: Türkiye'ye yönelik büyük bir istila var. Zafer Partisi olarak Türkiye'nin demografik istilasına, Türk halkının soyulmasına karşı çıkıyoruz. Anayasasının ilk 4 maddesini 21. yüzyıla taşınmasının mücadelesini veriyoruz.
    Cevapla
  • Son osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah senden razı olsun Süleyman soylu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ferrari en güçlü otomobilini tanıttı! 820 beygirlik canavar! Fiyatı inanılmaz
MSB duyurdu: 7 PKK'lı terörist etkisiz!