Bakan Soylu: Böyle birini TBMM'ye sokma sorumluluğu kime ait?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında Arama Kurtarma alanında kurulan Kurum ve Kuruluşların akreditasyon törenine katıldı. Soylu törende HDP'li Semra Güzel'le ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

GİRİŞ 14.04.2022 21:01 GÜNCELLEME 15.04.2022 11:10
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP’li Semra Güzel’in yakalanmasına ilişkin, “Böyle bir kişiyi TBMM’ye sokma sorumluluğu kime aittir. Bir parti, bir terör örgütü mensubunu bunu bildiği ve bunun detaylarına hakim olduğu düşüncesi ile nasıl sokmuştur” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında Arama Kurtarma alanında kurulan Kurum ve Kuruluşların akreditasyon törenine katıldı. İçişleri Bakanı Soylu program sonunda basın mensuplarının kendisine yönelttiği soruları yanıtladı.

"GEREKLİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR"

Belediyeler için gelen şikayet ve ihbarların olduğunu belirten Soylu, “Bize kanuna uygun olmayan ve vatandaşımızın da şikayet ettiği, kamunun tespit ettiği yüzlerce şikayet geldi. Bizim görevimiz teftiş kurulunun, İller İdaresi Genel Müdürlüğünün gelen haber ve şikayetlerin gerçeğe uygun olup olmadığını değerlendirmektir. Belediyeler ile ilgili ve valilikler ile alakalı ve ilgili kurumlar ile alakalı bu tür gelen taleplerin soruşturmaya dönüp dönmeyeceği elbette gerçeklik ile ilgili olup olmadığına yöneliktir. Bu konuda gerekli soruşturma devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

"BÖYLE BİR KİŞİYİ TBMM'YE SOKMA SORUMLULUĞU KİME AİTTİR"

HDP’li Semra Güzel’in yakalanmasına ilişkin gelişmeler hakkında sorulan soruya Bakan Soylu, “Her şey ortada. Terör ile bağı olan bir kişinin TBMM’de bulunmasının ne anlama geldiğinin sorusu sorulmalıdır. Milletvekilliği kıymetli bir şeydir. Hem milletimiz hem de milletvekilliğini elde eden kişiler için önemlidir. Böyle bir kişiyi TBMM’ye sokma sorumluluğu kime aittir. Bir parti, bir terör örgütü mensubunu bunu bildiği ve bunun detaylarına hakim olduğu düşüncesi ile nasıl sokmuştur. Sorduğunuz kişi kendisinin ne yaptığını bilen bir kişidir. Onu sokan parti de onun ne yaptığını bilen bir parti. Türkiye için gecikmiş bir soru ve gecikmiş bir karardır” diye konuştu.

"TÜRKİYE YENİ ŞEYLER DUYAR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "CHP, sizin büyükelçiler söyleminiz üzerine suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "Memnuniyet duyarım. Türkiye önümüzdeki günlerde bu konularda çok yeni şeyler duyar." karşılığını verdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 17
  • .Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Toprakta nasıl yatacaksin o Trabzonlu dur onlar birbirini el altından korur jandarmanın polisin üzerinden kendini kanıtlamaya çalışan birisi Allah fırsat vermesin zayıfı ezen gucluye dokunamayan
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    dunya da kac devlet var meclis hain dolu ve onlar hainlik yapsin diye devlet bir de para verir korur israil usa kanunlarini getirin bizim kanunlar bir seye yaramiyor artik
    Cevapla
  • Behlüldane 2 yıl önce Şikayet Et
    İyide bu HDPPK terörist yalamaların mv adaylığını onaylayan YSK sorumlu değilmi Seçim kanunları teröristlerin mv olmasana neden engel olamıyor
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok haklısın, kanun yok nizam yok bırakın sorumluluğu, YSK baştan aşağı değişmeli, bir kişi milletvekili olsa dahi adı teröre vey hainliğe karıştığı tesbit edildiği anda mv liği düşmeli. Bir semra güzel mi, HDP de kaç tane mv nin terörden dosyası var, yazık bu devlete, böyle demokrasi olmaz olsun.
    Cevapla
  • korkusuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis ten sonra Ak partiyi ancak suleyman soylu yönetir. canla başla mücsdele ediyor hainlerle
    Cevapla
  • afacan 2 yıl önce Şikayet Et
    kacmasin icin meclis nerde ise yalvacak idi iki uc dosya gezer mi tatil yapar gibi suc olan konu oldumu kelepce denen bir sey var ifade vermez gelmez ise dosya neyi bekledi tam rezalet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?
Kurbanlık fiyatları belli oldu! İşte İstanbul, Ankara ve birçok ilde ortalama fiyatlar