Millet İttifakı'nın uykusunu kaçıracak anket! Kendi seçmenleri bile güvenmiyor

ASAL Araştırma’nın yaptığı ankete göre, seçmenin yüzde 50,3’ü, 6 muhalefet partisinin Türkiye'yi yönetmeye hazırlıklı olmadığını düşünüyor. Yönetebileceğini düşünenlerin oranı ise sadece yüzde 36,8'de kaldı.

GİRİŞ 20.04.2022 15:52 GÜNCELLEME 20.04.2022 16:22
Bu Habere 172 Yorum Yapılmış

ASAL Araştırma Şirketi, son yaptığı ankette vatandaşlara, “CHP, İYİ Parti, Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti’den oluşan 6’lı muhalefetin ülkeyi yönetmeye hazır olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusunu yöneltti. Vatandaşların yüzde 50,3’ü bu soruya “Hayır” cevabını verirken, yüzde 36,8’i “Evet” dedi. Katılımcıların yüzde 12,9’u ise fikir beyan etmedi.

Ankete katılan katılımcılar arasında, Millet İttifakı'ndaki partilere oy vermiş seçmenlerin bile Millet İttifakı'na güveninin az olması dikkat çekti.

Millet İttifakı'ndaki partilerin seçmenlerinin bile kendi partilerine güvenmemesi dikkat çekti.

HDP SEÇMENİNİN 6’LI MUHALEFETE BAKIŞ AÇISI NASIL?

Ankette, CHP seçmeninin yüzde 15,2’si, İYİ Parti seçmeninin yüzde 16,6’sı, HDP seçmeninin yüzde 68,5’i, DEVA Partisi seçmeninin yüzde 35,6’sı, Gelecek Partisi seçmeninin yüzde 43’ü, Saadet Partisi seçmeninin yüzde 45’i, Demokrat Parti seçmeninin yüzde 43,1’i ve Kararsız/Hiçbiri/Cevap yok yanıtı veren seçmenin 66,2’si 6’lı muhalefetin ülkeyi yönetmeye hazır olmadığı görüşünde.

SEÇİM BARAJININ DÜŞÜRÜLMESİNE SEÇMEN NE DİYOR?

Ankette katılımcılara, “Seçim Barajının yüzde 7’ye düşürülmesini doğru buluyor musunuz?” sorusu da yöneltildi. Katılımcıların yüzde 51,5’i “Evet, doğru buluyorum” yüzde 35,8 “Hayır, doğru bulmuyorum” ve yüzde 12,7’si ise “Fikrim yok” yanıtını verdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 172
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    6 kumarbaz oturup masa kurmuşlar. Masadakiler masada olmayanları yani bizi kazıklamaya çalışıyorlar. Bu sahtekarlara güvenmiyorum.
    Cevapla
  • cevdet 2 yıl önce Şikayet Et
    Belediye yönetimiyor bunlar devleti nasıl yönetecekler bu seçimden sonra muhalefet yenilecek ve kendini yenileyecek 2028 seçimlerine hazırlanacak
    Cevapla
  • aytek 2 yıl önce Şikayet Et
    6 LI GANYANIN ÜLKEYİ YÖNETEBİLECEĞİNİ SÖYLEYENLER DE BUNA İNANDIKLARI için değil sırf muhalefet için söylüyordur. yoksa onlar da biliyor bunlardan bi halt olmayacağını
    Cevapla
  • yıldırım 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah böyle bir felaketi ülkeme yaşatmasın.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bundan daha büyük felaket olur mu? Sen Hagi Dünya,da yaşıyorsun.Savaş halindeki Ukray,andan %25 daha ucuza ayçiçek yağı alıyoruz diye bayram ediyruz, be zavallı mahluk.
    Cevapla
  • NAİL ERDOĞAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu zillet fetö nün projesi akp yi zayıflatmak için mhp yi 2 ye böldü eski akp lilere parti kurdurdu amaçları erdoğandan birkaç puan çalıp hükümetü devirmek inşallah şer zilleti amacına ulaşmaz milletimiz tuzakları iyi okumalı önce vatan bu hükümet düşerse ülke 100 sene geriye gider tüm kazanımları kaybederiz kişisel çıkarlar yerine vatanı milleti düşünmeliyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır