Ali Cumhur Taşkın: Doğu Akdeniz'de önemli bir lojistik üssü olacak

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Akdeniz Bölge Komutanlığı Yeni Rıhtım ve İskele açılışıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ali Cumhur Taşkın: Doğu Akdeniz'de önemli bir lojistik üssü olacak
Ali Cumhur Taşkın: Doğu Akdeniz'de önemli bir lojistik üssü olacak
GİRİŞ 10.05.2022 18:33 GÜNCELLEME 10.05.2022 18:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar’ın katılımlarıyla açılışı yapılan “Akdeniz Bölge Komutanlığı Yeni Rıhtım ve İskele'siyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Taşkın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Bu gün sizlere seçim bölgem Mersin’de 6 Mayıs’ta Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar’ın katılımlarıyla gerçekleştirdiğimiz, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı  “Akdeniz Bölge Komutanlığı Yeni Rıhtım ve İskele Açılışından” bahsedeceğim. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

GÜCÜNE GÜÇ KATMAYA DEVAM EDİYOR

Denizlerimizde hak ve menfaatlerimizi korumak için kendisine verilen görevleri büyük bir başarıyla yerine getiren Türk Deniz Kuvvetlerimiz, yeni yatırımlarla gücüne güç katmaya devam ediyor.

Akdeniz bölge Komutanlığı ilk olarak 1941 yılında liman savunması maksadıyla İskenderun’da kurulmuş, 1985’te  İskenderun‘dan Mersin’e, bugünkü yerine taşınmıştır.

1963'te inşa edilen eski iskele, 57 yıl hizmet vermiş, bölgedeki ihtiyacı karşılamış, aradan geçen zaman içerisinde limanın kullanım olanakları kısıtlanmıştır.

İHTİYACA CEVAP VERECEK ŞEKİLDE YENİDEN İNŞA EDİLDİ

Doğu Akdeniz kıyılarımızda gemilerimiz için ihtiyaç duyulan bakım, onarım ve lojistik destek imkanlarının artırılması kapsamında Mersin askeri limanının ihtiyaca cevap verecek şekilde yeniden inşası söz konusu olmuştur.

Askeri limanın, 21 Ağustos 2020’de inşasına başlanmış ve 546 gün gibi kısa bir sürede tamamen milli imkanlarla tamamlanmış, uygulama maliyeti yaklaşık 214 milyon Türk Lirası olarak gerçekleşmiştir.

Ayrıca modernize edilen Liman alt yapısı ile, tüm gemilere ve denizaltılara akaryakıt, elektrik, tatlı su, telefon ve tsk-net hizmeti verebilme, sintine ve atık suları gemilerden doğrudan arıtma tesisine tahliye edebilme imkanlarına kavuşulmuştur.

DOĞU AKDENİZ DETAYI

İnşaat faaliyetleri kapsamında; Doğu Akdeniz'de yoğunlaşan faaliyetlerin paralelinde yüzer birliklere hizmet için rıhtım ve parmak iskeleler yeniden inşa edildi.

Tüm yüzer unsurların kullanımına uygun hale getirilen yeni rıhtım ve iskelelerin altyapısı gemilere ve denizaltılara hizmet vermek üzere yenilendi.

Ayrıca açılışı yapılan yeni rıhtım ve iskelelerin Doğu Akdeniz'de önemli bir lojistik üssü olması beklenmektedir.

Projeyle birlikte sahip olunan yeni imkanlar sayesinde önümüzdeki dönemde daimi olarak Mersin'e konuşlandırılacak gemilerle Doğu Akdeniz'deki kalıcı varlığımız daha da güçlenecektir.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde, Milli Savunma Bakanlığımızın koordinasyonunda denizlerimizde hak ve menfaatlerimizi korumak için kendisine verilen görevleri büyük bir başarıyla yerine getirmeye devam eden Türk Deniz Kuvvetlerimiz başta olmak üzere yeni askeri limanımızın ülkemize, milletimize ve Mersin’imize hayırlı olmasını diliyorum.

Tesisin inşasında emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Milli Savunma Bakanımıza, Genel Kurmay Başkanlığımıza ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza şükranlarımızı sunuyorum.

YORUMLAR 1
  • SMS 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Taşkın bizi de sms listesinden çıkarsan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!