Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği için Türkiye'nin kesin kararını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine kapıyı tamamen kapattı. Bu iki ülkenin teröre verdiği desteğe vurgu yapan Cumhurbaşkanı, NATO'da bir ülke hayır derse üye alımı olamayacağını da söyledi.

GİRİŞ 19.05.2022 12:10 GÜNCELLEME 19.05.2022 13:24
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyeliğine Türkiye'nin 'hayır' diyeceğini açıkladı. 
  • Erdoğan, Yunanistan'ın Kıbrıs'ta iki devletli çözüme karşı yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. 
  • Cumhurbaşkanı ayrıca, İsveç'in "tam bir terör yuvası" olduğunu vurguladı.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik süreçlerine ilişkin yeni bir açıklama yaptı. İsveç'in terör yuvası olduğuna dikkati çeken Erdoğan, Türkiye'nin veto hakkına ilişkin, "Bir ülke hayır diyorsa NATO'ya alamazlar" ifadelerini kullandı. 

Türkiye NATO'ya format atıyor, çarpıcı F-35 ve Patriot yorumu! 'Çok ilginç şeyler olacak'Türkiye NATO'ya format atıyor, çarpıcı F-35 ve Patriot yorumu! 'Çok ilginç şeyler olacak'

Alman basını: Erdoğan'ın duruşuna karşı işimiz kolay olmayacakAlman basını: Erdoğan'ın duruşuna karşı işimiz kolay olmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO'ya Finlandiya ve İsveç ayarıCumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO'ya Finlandiya ve İsveç ayarı

Kütüphane Söyleşilerinde gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'ın konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle: 

"KENDİLERİNE DE SÖYLEDİK, TERÖR ÖRGÜTLERİNİ KABUL EDEMEYİZ"

İsveç ve Finlandiya, bizdeki terör odaklarını kendi ülkelerinde barındırıyor. PKK'ya, YPG'ye ev sahipliği yapacaklar, paçavralarını her yere asacaklar... Bunlar ülkemdeki terör kaynaklarını teşvik edip, bunlara ciddi manada parasal destekler de verip silah desteği veren ülkelerin kendilerine de söyledik. NATO bir güvenlik teşkilatıdır. Böyle bir teşkilatın içinde terör örgütlerinin olmasını kabul edemeyiz. Geçmişte girenler girdi. Almanya'sı var, Yunanistan'ı var... Yunanistan ve Fransa zaten girip çıkmıştı. Maalesef o zamanki Türkiye yönetimi bunun önünü açtı, bu ülkeler tekrar NATO'ya döndüler. Geri döndüler de ne oldu? Amerika Dedeağaç'ta üs kurdu.

FETÖ terör örgütü Yunanistan üzerinden Avrupa'ya seyahat ediyor. Kendilerine verdiğimiz teröristlerin isim listesini görmezden geliyor. Bunları hala korumaya devam ediyor. 

"BİR KERE SOKULDUĞUMUZ DELİKTEN BİR DAHA SOKULMAK İSTEMİYORUZ"

Diyorlar ki talepleriniz nedir bilelim, ona göre İsveç'ten Finlandiya'dan bunları isteyelim. Biz bir kere sokulduğumuz delikten bir daha sokulmak istemiyoruz. Yunanistan'da bunu yaşadık. Biliyoruz ki İsveç de Finlandiya da bize aynı numarayı çekecekler. Niye böyle bir gaflete düşelim ki? Kusura bakmasınlar. 

Mehmet Acet yazdı: Erdoğan 42 yıl önceki olayı hatırlatarak ne mesaj vermek istedi?Erdoğan 42 yıl önceki olayı hatırlatarak ne mesaj vermek istedi?

NATO'da tam ittifak gerekiyor. Bir ülke hayır derse o ülkeyi alamazlar. İsveç tam bir terör yuvasıdır. Bunlar bize silah noktasında yaptırım da uyguladılar. 

Yunanistan'ın Batı'ya 400 milyar avro borcu var. Hala Batı bunlara silah desteği veriyor. Bir taraftan da bizimle görüşmelerinde ilişkileri geliştirmek istiyoruz derken kalkıp iki devletli çözüme biz olumlu bakmıyoruz diyor. Senin olumlu bakmadığın şeye bizim olumlu bakacağımızı kim sana söylüyor? Kusura bakma. Biz de eğer Türkiye'ysek, geçmişte bu delikten bu ülke bir kere sokuldu ama tekrar bu delikten sokulmayı kesinlikle istemiyoruz.

TÜRKİYE'NİN KESİN KARARINI AÇIKLADI: HAYIR DİYECEĞİZ

Kararlı bir şekilde bu politikamızı sürdüreceğiz ve NATO'ya Finlandiya ve İsveç'in hayır diyeceğimizi ilgili arkadaşlarımıza söyledik ve yolumuza da bu şekilde devam edeceğiz. 

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 157
  • Cengiz ilhan. Muğla 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu kadar. Sayın cumhur başkanı açık net söylemiş. İşlerine gelirse. İhtilal yaptırma gücüde kalmadı bunların. Çok olsa ortalık karıştırırlar. Uyanık olmamız lazım.
    Cevapla
  • ERDAL 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte budur duruş önemli
    Cevapla
  • Erkan dastan 1 yıl önce Şikayet Et
    Vallaha Atatürk ten sonra Türkiye böyle bir Lider görmedi. Allah başımızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • Eri eri 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda ülkemi şimdi sinek siklet lafı bile lüzumsuz kuru kuru cırcır yaparlar sonra fosss
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Helâl olsun sana Sn. RTE . Onurumuzu okşadın . Rabbimiz de seni onore etsin .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!