Korona bitti maymun çiçeği başladı: CHP'li Yarkadaş'tan ucuz dezenformasyon

CHP'li Barış Yarkadaş, Türkiye'de yabancı uyruklu bir kişinin maymun çiçeği hastalığına yakalandığını ve bindiği taksiyle hastaneye gittiğini iddia etti. Yarkadaş'ın dezenformasyon paylaşımı tepkiye neden oldu.

GİRİŞ 31.05.2022 17:17 GÜNCELLEME 31.05.2022 17:17
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Eski CHP'li Milletvekili Barış Yarkadaş, son günlerde gündemde olan maymun çiçeği hastalığıyla ilgili dezenformasyon yaptı. 

Sosyal medyadan bir video paylaşan Yarkadaş, maymun çiçeği olan hastanın taksiye bindiğini iddia etti. Görüntüleri, "yetkilileri uyarmak için" yayımladığını da dile getiren Yarkadaş, "Bu görüntüyü taksici bir kardeşimiz yolladı. Taksinin arka koltuğunda oturan kişi, 'maymun çiçeği' olduğu ve tedavi gördüğünü söylüyor. Sığınmacı bir kardeşimize ait bu görüntüyü yetkilileri uyarmak için yayımlıyorum. Taksici arkadaşımız, görüntüdeki kişiyi hastaneye bırakmış" ifadelerini kullandı.

TEŞHİSİ TAKSİCİ Mİ KOYMUŞ?

Yarkadaş'ın paylaşımına inanmayan sosyal medya kullanıcıların verdiği tepkilerden bazıları şöyle: 

  • Değerli Barış, yahu atma be... Madem taksici sana yolladı hastaneyi de öğren ara sor bakalım. Belki de başka bir şey bir haftaya geçer demiş doktor, böyle saçmalık olur mu? Biraz akıl lütfen. Kimse inanmasın.
  • Yahu şu millete bir kerecik olsun güzel bir haber vermeye çalışın, umut aşılayın. Ölür müsünüz böyle bir şey yapsanız?
  • Al maymun çiçeği olan kardeşini evine götür o zaman. 
  • Bunu Sağlık Bakanlığı'na gönderebilirsiniz. Kaos yaratmak size ne yarar sağlıyor? Dayanağın taksici. Aldığınızın binde birine bunu yaptırabilirsiniz. Çok ayıp. 
  • Henüz hastaneye gitmiş. Maymun çiçeği olduğunun teşhisini taksici mi koymuş? 
  • Haberlerin hepsi yalan çıkıyor. Sonra özür dileyip çıkıyorsun. Bu da yalan çıkacak. Büyük ihtimal özür dileyip çıkacaksın. Yapma kardeşim haber. 

TÜRKİYE'DE VAKA GÖRÜLMEDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye'de maymun çiçeği virüsünü rastlanmadığını açıklamış ve hastalığın pandemiye yol açmayacağını ifade etmişti.

Türkiye'de maymun çiçeği görüldü mü? Sağlık Bakanı Koca'dan yeni açıklamaTürkiye'de maymun çiçeği görüldü mü? Sağlık Bakanı Koca'dan yeni açıklama

AŞI ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Sağlık Bakanı, hastalığın tedavisi için aşı çalışmaları üzerinde durulduğunu da aktarmıştı. 

Geçtiğimiz günlerde Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz da hastalığa yakalanan kişinin 28 gün karantinaya alınması gerektiğini kaydetmişti. 

Yarkadaş'ın paylaşımı, koronavirüs salgınının ilk zamanlarında sosyal medyadan yapılan dezenformasyonu hatırlattı. 

Bakan Koca'dan Fatih Portakal ve Canan Kaftancıoğlu'nun yüzünü kızartacak açıklamaBakan Koca'dan Fatih Portakal ve Canan Kaftancıoğlu'nun yüzünü kızartacak açıklama

Fatih Altaylı Bakan Koca'dan özür dilediFatih Altaylı Bakan Koca'dan özür diledi

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • HALİL 1 yıl önce Şikayet Et
    Barış YARKADAŞ !Senin mantığın doğru ise ;Tıp fakültelerini kapatalım Taksi duraklarında taksi şöförlerinden tedavi alalım! Hazır bu uygulamaya başlarken ,Senin gazeteciliğini de iptal edelim nasılsa taksici o işide yapıyor.Nedir bu yahu? Senin ve senin gibi algı peşinde koşan tiplerin tavır ve davranışlarını emin olun evcilik oynayan çocuklar bile yapmaz!Siz bu kafayla daha çok uzun süre muhalefet görevine devam edersiniz.İpe sapa gelir tarafınız yok!Sizin neyinize güvensin millet?
    Cevapla
  • Bulut 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerede yalan orada orada bu Düzenbaz
    Cevapla
  • erol 1 yıl önce Şikayet Et
    olsa, olsa maymun yalan hastalığı olmuştur,,
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam isi gucu yalan atmakkkkk sozde gazeteciyi. Ancak yalakalık yapar bay kemal secimlerde onu aday göstersin
    Cevapla
  • Fazilet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar insanım diye toplum içinde dolaşması bana zül geliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti