Semra Güzel için süreç başladı: Vekilliği düşürülüyor!

PKK’lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılmaması nedeniyle, milletvekilliğinin düşürülmesinin yolu açıldı.

Semra Güzel için süreç başladı: Vekilliği düşürülüyor!
Semra Güzel için süreç başladı: Vekilliği düşürülüyor!
GİRİŞ 09.06.2022 11:12 GÜNCELLEME 09.06.2022 11:41
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

2017'de Adıyaman'da öldürülen PKK'lı Volkan Bora'nın cep telefonunda yapılan incelemede HDP Milletvekili Semra Güzel ile birlikte çekilmiş fotoğrafları bulunmuştu. TBMM Genel Kurulunda, Semra Güzel hakkında hazırlanan dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin yapılan her iki oylamada dokunulmazlığın kaldırılması kararlaştırılmıştı.

Gündeme bomba gibi düşen bu gelişmenin ardından hakkında fezleke hazırlandı. HDP'li Güzel ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Güzel’in, TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılmaması nedeniyle, milletvekilliğinin düşürülmesinin yolu açıldı.

31 Mayıs’tan bu yana yoklamayla açılan birleşimlere katılmayan Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesi sürecinin başlatılması bekleniyor.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Anayasa ve İçtüzük gereği, bir ay içinde beş birleşime mazeretsiz ve izinsiz katılmayan milletvekilleri için üyeliğin düşürülmesi süreci başlatılabiliyor.

Kulislere yansıyan bilgilere göre, hakkında yakalama kararı bulunan ve halen nerede olduğu bilinmeyen Güzel, geçen hafta Salı gününden bu yana beş birleşime katılmadı.

Başkanlık Divanı'nda yapılacak durum tespitinin ardından, bu durumun TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu'na bildirilmesi bekleniyor.

NEREDE OLDUĞU BİLİNMİYOR?

PKK'lı terörist Volkan Bora'nın cep telefonu incelemesinde HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile çekilmiş fotoğrafları ocak ayında kamuoyuna yansımıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da geçen ocak ayında dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında "terör örgütü üyeliği" suçlamasından iki ayrı dosya kapsamında yakalama kararı çıkarttı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Güzel'e bilinen adreslerinde ulaşılamadığını ve resmi kanallar açısından yurt dışına çıkışının gözükmediğini söylemişti.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Hain düşmanı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu hain erkek delisi güzelyan'nın vekilliğinin düşürülmesi için meclisimizin harcayacağı zaman ve emek bu alçağa değermi yazık bu kanunları tasarlayanlara!
    Cevapla
  • sonkusak 1 yıl önce Şikayet Et
    Dagdadir terorsit
    Cevapla
  • Sefergörev. 1 yıl önce Şikayet Et
    Geç bile KALINDI.
    Cevapla
  • Sefergörev 1 yıl önce Şikayet Et
    Esasi budur bitmesi şart gerekli.
    Cevapla
  • Çiçek 1 yıl önce Şikayet Et
    ÇOKTAN BU KİŞİNİN VEKİLİGİ ALINMALIYDI 2 Lİ OYNAYAN HAİN çok yazık ülkemizin ekmegini yiyen suyunu içen hainler Allah ın izniyle cezasını çeksinler bebek katilleri ere nin katilleri Anca köy basım çifti gariban suçsuz insanları ezerler öldürürler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar