Babacan, Suriyelilerle ilgili "inanmayın" dediği vaadi kendisi söyledi

Babacan, Suriyelileri göndermek için izleyecekleri yol haritasını açıkladı. Geçtiğimiz yıl Kılıçdaroğlu'nun vaadine gönderme yaparak, "Oy verin gönderelim diyecekler ama yapamayacaklar, gerçekçi değil" demişti, bu kez tam tersini söyledi.

Babacan, Suriyelilerle ilgili "inanmayın" dediği vaadi kendisi söyledi
Babacan, Suriyelilerle ilgili "inanmayın" dediği vaadi kendisi söyledi
GİRİŞ 18.08.2022 13:04 GÜNCELLEME 18.08.2022 15:06
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış
  • Geçtiğimiz yıl Kılıçdaroğlu'nun "Suriyelileri göndereceğiz" vaadini "gerçekçi bulmayan" Babacan, şimdi aynı vaadi kendisi sundu. Babacan, "düzensiz göçmenleri kendi ülkelerine veya Türkiye'ye giriş yaptıkları sınır komşusuna sınır dışı edeceklerini" açıkladı.
  • Geçen yıl Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından sonra, "Oy verin göndereceğiz diyecekler ama yapamayacaklar" demişti. 
  • Babacan, seçmen listeleriyle ilgili de Kılıçdaroğlu'nun sözlerini hatırlatan bir açıklama yaptı. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Suriye vatandaşlarının ülkelerine dönebilmesi için Şam yönetimi, Rusya, Amerika, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler olmak üzere herkesle görüşeceklerini söyledi. 

"Sığınmacı Sorununun Çözümü ve Düzensiz Göçün Önlenmesi Eylem Planı"nı açıklayan Babacan, düzensiz göçmenleri kendi ülkelerine veya Türkiye'ye giriş yaptıkları sınır komşusuna sınır dışı edeceklerini, başka bir kimlikle ülkeye girmek isteyenleri de biyometrik kayıtlarla tespit edip engelleyeceklerini belirtti.

Babacan ayrıca, Suriye'de güvenliğin sağlanmasıyla Suriyelilerin geçici koruma statülerine son vereceklerini ifade etti.

BABACAN ŞİMDİKİ VAADİ İÇİN "GERÇEKÇİ DEĞİL" DEMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Suriyelileri göndereceğiz" açıklaması sonrası Babacan'ın çıkışı dikkati çekmişti. Babacan, "Oy verin göndereceğiz diyecekler ama yapamayacaklar" diyerek "Suriyelileri gönderme vaadinin gerçekçi olmadığını" dile getirmişti.

Babacan'ın yeni açıklaması sonrası Kılıçdaroğlu'nun cevap verip vermeyeceği merak ediliyor.

Babacan: 'Suriyelileri göndereceğiz' diyecekler ama yapamayacaklarBabacan: 'Suriyelileri göndereceğiz' diyecekler ama yapamayacaklar

KILIÇDAROĞLU'NUN SEÇMEN İDDİASINA BENZER AÇIKLAMA

Türkiye'nin hukuk sistemine göre geçici koruma altındakilerin vatandaşlığa başvuru hakkının bulunmadığını belirten Babacan, seçmen veri tabanının analizini yaptıklarını ve ciddi sayıda Suriyelinin vatandaş yapıldığını, gelecek seçimlerde de seçmen olduklarını iddia etti.

Rastgele vatandaşlık uygulamasının, Suriyelilerin geri dönüş motivasyonunu azalttığını, kimseye mevzuata aykırı vatandaşlık vermeyeceklerini bildiren Babacan, yabancıların izinsiz, ruhsatsız, kayıt dışı ve vergisiz çalışmalarının ve iş yeri açmalarının da önüne geçeceklerini kaydetti.

Kılıçdaroğlu  yabancı seçmen iddiasını yalanladı: 400 bin kişi yokKılıçdaroğlu yabancı seçmen iddiasını yalanladı: 400 bin kişi yok

ŞAM YÖNETİMİYLE DOĞRUDAN TEMAS

Babacan, açıklamasının ardından bir gazetecinin, "İktidarın Esad yönetimiyle ya da Şam yönetimiyle doğrudan temas mesajlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, "Bahsettiğiniz birkaç kişinin Şam'a gitmesinin bana göre hiçbir anlamı yok. Eğer bunlar hükümet ortağıysa Sayın Erdoğan çıksın açıklasın. Burada bizim kastımız hem diplomatlar arasında hem de siyasi pozisyona sahip olan insanlar arasında bir diyaloğun ve çözüm odaklı görüşme trafiğinin başlamasıdır" dedi.

 

Altılı masada Suriye çatlağı: Davutoğlu'nun sözleri CHP'yi rahatsız ettiAltılı masada Suriye çatlağı: Davutoğlu'nun sözleri CHP'yi rahatsız etti

KAYNAK: AA, HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 53
  • Karadeniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Şefleri ağız birliğiniz sun diye talimat vermiş apaçık belli Emir aldıkları yer aynı tescillenmiştir nokta....
    Cevapla
  • Angaralı.. 1 yıl önce Şikayet Et
    İçi boş siyasetçi...
    Cevapla
  • tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu göçmenleri Türkiye'ye getirenleri yakalamadan polisimiz daha çok boşyere yorulur.
    Cevapla
  • Osmanlı torunu 1 yıl önce Şikayet Et
    Koca bir sıfır bu gereksiz boş konuşuyorlar
    Cevapla
  • perdeci 1 yıl önce Şikayet Et
    Ali tam bi fırıldaksın varya işin gücün eyyam yalan algı.Ne dedi adam sana sen git çarşafını sat demedimi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır