HDP'ye bakanlık sözü veren CHP'li Gürsel Tekin'den yeni açıklama

HDP'ye bakanlık verilebilir çıkışıyla tepki çeken CHP'li Gürsel Tekin, yeni açıklama yaptı. Tekin, partiden istifa etmeyeceğini söyledi.

HDP'ye bakanlık sözü veren CHP'li Gürsel Tekin'den yeni açıklama
HDP'ye bakanlık sözü veren CHP'li Gürsel Tekin'den yeni açıklama
GİRİŞ 16.09.2022 20:47 GÜNCELLEME 16.09.2022 20:47
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin; konuk olduğu programda, "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna "HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" diye cevap vermişti.

CHP-HDP pazarlığında kirli plan deşifre olduCHP-HDP pazarlığında kirli plan deşifre oldu

HDP'ye verilen bakanlık vaadine Bahçeli'den çok sert tepkiHDP'ye verilen bakanlık vaadine Bahçeli'den çok sert tepki

Gürsel Tekin'in HDP sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan cevap: Yetkisi olmayan bir konu...Gürsel Tekin'in HDP sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan cevap: Yetkisi olmayan bir konu...

GÜRSEL TEKİN'DEN YENİ AÇIKLAMA

Tekin'in bu sözleri kamuoyunda büyük tartışmaların yaşanmasına neden olurken çok sayıda isim bu sözler üzerinden CHP'ye yüklenmişti. Eleştirilerin odağında yer alan Gürsel Tekin, İnci Sözlük YouTube kanalında soruları yanıtlarken "HDP'ye Bakanlık verilebilir" sözleriyle ilgili de yeni ifadeler kullandı.

"TARTIŞMA KONUSU YARATABİLECEĞİNİ HİÇ DÜŞÜNMEDİM"

"Anayasayı hatırlatmanın böylesine tartışma konusu yaratabileceğini hiç düşünemedim" diyen Gürsel Tekin, istifa etmeyeceğini söyledi.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • Laz 1 yıl önce Şikayet Et
    Senden çaycı bile olmax
    Cevapla
  • Baki 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu zat nasıl çaycılık yapmış şaşırıyorum
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 1 yıl önce Şikayet Et
    Gürsel TEKİN bu konuda ikinci açıklamam diyor iktidara gelirsek HDP ye bakanlık verilir DEMEK istiyorki ben KUZU POSTUNU üzerimden attım ey CHP sizde atın bunları şimdiden söyleyelim HALKIMIZA eğer iktidar olursak TÜRKİYEYİ CEHENNEME ÇEVİRECEĞİZ DİYOR bunun anlamı BU
    Cevapla
  • Temizlikçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilakis CHP başkanlığına oynuyor.
    Cevapla
  • Mehmet kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam CHP çaycılığından temizlik işciliğinden geldi tabiki HDP ye bakanlık verme hakkına sahip zaten kendinde onlarda
    Cevapla
  • bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    niye etsin ki besbelli konuşulanları açıklıyor yalan söylemiyor demek ortaklarına hisse düşmezmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı