"HDP'ye bakanlık verilebilir" sözleri tepki çekmişti: Gürsel Tekin'den yeni açıklama

"HDP'ye bakanlık verilebilir" çıkışıyla tepki çeken CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, o açıklamasıyla ilgili yeni açıklama yaptı. Tekin, kendisine Türkiye'nin dört bir yanından destek mesajı geldiğini iddia etti.

GİRİŞ 20.09.2022 21:17 GÜNCELLEME 20.09.2022 21:29
Bu Habere 318 Yorum Yapılmış

"HDP'ye bakanlık verilebilir" çıkışıyla tepki çeken CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, o açıklamasıyla ilgili yeni açıklama yaptı. Gürsel Tekin şunları söyledi: 

"İKİNCİ KEZ YUTKUNARAK KONUŞUYORUM"

Hayatımda ikinci defa yutkunarak konuşuyorum. İlki 14 yaşındaydı. Ben Ağrılıyım. Uzak doğuluyum. 14 yaşındayım. Orman işlerinde çalışıyorum. Ağaçlar kesiliyor. Kıyım yapılıyor. Patikayı kazdık, iş makineleri girmesin diye. 

Jandarmalar bizi yakaladı dövdü. Ben olsam madalya verirdim. 

Sonra İstanbul'a geldim. 83 yılında partiye katıldım. Gençlik Kolları Başkanı oldum. Partinin bütün kademelerinde görev yaptım. Benimle ilgili çok hikaye var. Çok şükür tertemizim. Kirlenmemek için elimden gelen bütün çabayı sarf ettim. CHP Genel Merkezi'nde görev yaparken partinin makam aracına binmedim. Partinin uçak parasını cebimden ödedim. Benim partililiğimi kimseye tartıştırmam. Bu laf nerede söylendi, niçin söylendi? 

"ABLALARIM BAŞÖRTÜLÜ"

Ben genç bir siyasetçiydim. 28 Şubat dönemi. Kadıköy'de belediye başkan yardımcısıydım. Benim ailemde ablalarım başörtülüdür. Her akşam başörtü meselesini tartışınca iğreti oluyorum. Ve bir başörtülü yardımcı aldım. Biz günübirlik demokrat değiliz. Özgürlükler için yapamayacağım hiçbir şey yok. 

En çok bizim mahalle tepki gösterdi. Ne projesi? Kıyametler kopuyor. 

Benim hayatımda bu badireler çok geçti. Hayat bizi haklı çıkardı. Bugün normal bir durumdayız. Sayın Genel Başkanımız helalleşiyor.

"TELEFONUMDA BİR TEK HDP'Lİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİNİN NUMARASI YOK"

İnandığım şeylerde geri vitesim yok diyorum. O gün ne dediysem bugün de aynı noktadayım diyorum. Tamamı bu. Ortada bir Anayasa varsa, bu Anayasa fiilen yürürlükteyse ve bir milletvekili olarak ben de bu Anayasa üstünde yemin ettiysem... Ne düşünüyorsunuz diye sorsam birçok insana bu konuda... Şu telefonumda bir tek HDP'li üst düzey yöneticisinin telefonu yoktur. 

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN DESTEK MESAJI YAĞMIŞ!

Ertesi gün baktım kıyametler kopuyor. Telefonumda binin üzerinde mesaj var. Türkiye'nin dört bir yanından destek mesajları. Destek olmayan kim dedim. Sosyal medyada bu konuda uzman olan bir kardeşimiz var. Edirne'den Rize'den Trabzon'dan bu kadar insan destek verirken sosyal medyada ne oluyor bakalım dedik. Üç grup tespit ettik. Üçü de birbirini sevmiyor.

Hiç anlamı olmayan bir açıklama. Ben masa kurucu değilim. Bunun üzerine bina inşa etmek... Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. 

(Ben Cumhurbaşkanı olsam HDP'ye bakanlık veririm ama başkası olsa bilemem mi diyorsunuz?) Demedim böyle bir şey. Anayasal olarak alma hakkı var dedim.

HDP'ye bakanlık sözü veren CHP'li Gürsel Tekin'den yeni açıklamaHDP'ye bakanlık sözü veren CHP'li Gürsel Tekin'den yeni açıklama

CHP-HDP pazarlığında kirli plan deşifre olduCHP-HDP pazarlığında kirli plan deşifre oldu

CHP'li Gürsel Tekin'den tepki çeken paylaşım! Desteğini açık açık ilan ettiCHP'li Gürsel Tekin'den tepki çeken paylaşım! Desteğini açık açık ilan etti

KAYNAK: HABERTÜRK
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 318
  • şeriati osmanli 1 yıl önce Şikayet Et
    size destek verenin vatan millet sevgisinden imanından insanlığından şüphe ederim yazıklar olsun
    Cevapla
  • TPRK 1 yıl önce Şikayet Et
    Normaldir. Memleket vatan hayini konusunda çoook verimli topraklara sahip. Dört tarafında ama yerli ama devşirme çok satılmış ünlü ünsüz çok soysuz var. Sen sadece önden flema tutanlarısın.
    Cevapla
  • İbrahim eser 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gürsel değilmiydi milletvekili seçimleri öncesinde ağır cezada karar aşamasında olan dosyasının içini çaldırıp boşalttıran bu sayede seçime girip vekil olan çaycı zengini
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir milletvekili maası ile ogulları nasıl benzın ıstasyonları sahıbı olmus, önce onun hesabını versın, AKP nin eksık kalan oylarını meclıste, chp den kımlerın tamamladığını yavas yavas ögrenıyoruz, bolu baskanı Tanju beye gelene degın böyle satılık vekıllerın chp den ıhrac edılmesı gerekır ama belliki arka kuvvetli
    Cevapla
  • Mami 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam çaycı idi Kadıköy chp ilçe binasında nasıl ogle zengin oldu adamsa önce onu açıklasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!
İsrail'in saldırı kararına İran'dan jet yanıt: Daha güçlü yanıt veririz!