Türkiye'den Almanya'ya tepki: Derhal harekete geçilsin

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ve Dışişleri Bakanlığı Almanya Meclis Başkan Yardımcısı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri sonrası tepki gösterdi.

Türkiye'den Almanya'ya tepki: Derhal harekete geçilsin
Türkiye'den Almanya'ya tepki: Derhal harekete geçilsin
GİRİŞ 28.09.2022 09:56 GÜNCELLEME 20.12.2022 18:39
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Almanya Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaretlerine tepkiler peş peşe geldi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: DERHAL HAREKETE GEÇİLSİN

TBMM Başkanı Şentop, "Almanya Federal Meclisi Başkanına bir mektup yazarak, yardımcılarından Kubicki'nin Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaretemiz ifadelerinin bizim ve halkımızın nezdinde yarattığı olağanüstü infiali dile getirip bu ifadeleri şiddetle kınadığımızı belirttim. Türkiye Almanya ilişkilerini tahrip etmeye yönelik bu seviyesiz tutuma karşı harekete geçilmesini bekliyoruz." dedi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç’in Almanya Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çirkin hakaretlerine şu sözlerle tepki gösterdi:

Almanya’nın Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki’nin Aşağı Saksonya Eyalet seçim kampanyası kapsamında yaptığı bir konuşmada Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı hakaretamiz ifadeleri en kuvvetli şekilde kınıyoruz.

Kubicki’nin bu kabul edilemez ifadeleri, adıgeçenin Parlamento Başkan Yardımcılığı konumuna yakışmadığı gibi, siyasi ahlak ve sorumluluktan da tamamen yoksundur. Bu yakışıksız ifadeler esasen Kubicki’nin siyasi ve ahlaki seviyesi hakkında fikir vermekte ve bayağılığını gözler önüne sermektedir.

Bu konudaki güçlü tepkimiz bugün Bakanlığımıza çağrılan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ne de bildirilmiştir.

KILIÇ'TAN KINAMA

Dışişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç da tepki gösteren isimlerin başında yer aldı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Altan35 1 yıl önce Şikayet Et
    kimse Reisimize hakaret edemez.Yeri zamani geldiğinde geregini yapariz...
    Cevapla
  • LEVENT 1 yıl önce Şikayet Et
    atak geçirmeye devam bunlar bu kinle kanser olup ölmeleri lazım.aceba neden hala ölmüyorlar yoksa ilik aynı yerdenmi besleniyor
    Cevapla
  • Kral 1 yıl önce Şikayet Et
    İnadına ERDOĞAN
    Cevapla
  • Şükran çerçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanımıza hakaret eden kendini bilmez saygısızı şidettle kınıyoruz.
    Cevapla
  • Volkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Gavurdan post almanyadan dost olmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'