Demirtaş'tan geri vites! HDP ve PKK'ya bağlılık mesajını gönderdi

Selahattin Demirtaş'ın son dönemde HDP ile yaşadığı gerginlik kısa sürdü. Terör örgütü PKK'ın 'münafık' tepkisinden sonra açıklama yapan Demirtaş, altılı masayı da eleştirdi.

Demirtaş'tan geri vites! HDP ve PKK'ya bağlılık mesajını gönderdi
Demirtaş'tan geri vites! HDP ve PKK'ya bağlılık mesajını gönderdi
GİRİŞ 13.10.2022 11:38 GÜNCELLEME 13.10.2022 11:42
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın havası erken söndü. HDP ve PKK'ya yönelik eleştirel mesajlar içeren açıklamaları olay olan ve terör örgütü PKK'nın tepkisini çeken Demirtaş, geri adım attı.

Demirtaş’ın Mersin’deki polisevi saldırısını kınamasına ve 2012’deki “Apo’nun heykelini dikeceğiz” sözleriyle ilgili yaptığı “Hem bağlamından koparılmaya hem yanlış anlaşılmaya çok müsait bir ifadeydi” açıklaması olay oldu.

Terör örgütü PKK’ya bağlı bir internet sitesinde, Alişar Piran takma adıyla yayımlanan yazıda "Selahattin Demirtaş’ın direniş cephesinde gedikler açmaya, zayıflatmaya çalışan tutum ve anlayışları en hafif tabiriyle münafıklıktır" ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ'IN GERİ ADIMI

Çıkışları nedeniyle terör örgütü PKK'nın elebaşları ve HDP'nin tepkilerinin odağına yerleşen Demirtaş geri adım attı. 

KRİTİK SORU

HDP'ye yakın Yeni Yaşam’ın muhabiri Reyhan Hacıoğlu, HDP’nin eski genel başkanı ve tutuklu Selahattin Demirtaş’a şu soruyu sordu:

 “6'lı masa denilen Millet ittifakı masasında ısrarla Kürt sorununda bir kaçış söz konusu. Böylesi bir ittifakın programının toplumda bir karşılığı olur mu seçimde. Ve buna rağmen zaman zaman yaptığınız açıklamalar bir olumlama olarak görülüyor. Hatta bir pazarlık yorumlarına kadar dahi gidiyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?”

6'LI MASAYA TEPKİ

Demirtaş, Yeni Yaşam’ın sorusuna şöyle cevap verdi: 

“Altılı Masa'daki bazı partiler, Kürt Sorununa dair zaman zaman birkaç cümle kuruyorlar ama Altılı Masa'nın kendisi, kurumsal olarak Kürt Sorununun çözümüne dair henüz tek kelime etmiş değil. Bu son derece ciddi bir eksikliktir ama bu eksikliği giderip gidermemek de kendi bilecekleri bir şeydir. Ben şahsen bu konuda cesur ve gerçekçi olmalarını beklerim. Esas çözüm programı Emek ve Özgürlük İttifakından çıkacaktır.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • Krem Şanti 1 yıl önce Şikayet Et
    "Kürt sorunu" diyor hala , kendisinin de dahil olduğu sorunlu Kürtler var ,Kürt sorunu diye birşey kalmadı
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Gardiyan tuvaletleri temizletmiyormusunuz bu eziğe
    Cevapla
  • Sıleyman 1 yıl önce Şikayet Et
    Saçları beyazladığı için kazıtmıştır
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi yılda ve dönemde yaşadığını bilmiyor bu şahıs .Çünkü 80 li yılların komunist agzıyla konuşuyor sürekli . Biri çıksın hangi yılda yaşadığını söylesin buna !!!!( Bunlar komunizm den meded uman uşaklar ama bilmiyorlar ki sosyalizm de ne ırk ne de din var)
    Cevapla
  • Şakirr 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz kürt değilsiniz kürtleri sömüren ABD uşağı Ermenisiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü