HDP'li Semra Güzel hakim karşısına çıkacak

Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra yurt dışına kaçmak isterken yakalanan ve 15 yıla kadar hapsi istenen HDP'li Semra Güzel, 19 Aralık'ta ilk kez hakim karşısına çıkacak.

HDP'li Semra Güzel hakim karşısına çıkacak
HDP'li Semra Güzel hakim karşısına çıkacak
GİRİŞ 21.10.2022 18:05 GÜNCELLEME 21.10.2022 18:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianameye ilişkin değerlendirmesinin ardından duruşma hazırlık zaptını tamamladı. Buna göre, Güzel'in tutukluluğunun devamına hükmeden mahkeme, yargılama için 19 Aralık'ı belirledi.

İddianameye göre, Adıyaman'da 2017'de terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora'nın cep telefonunda, HDP Milletvekili Güzel ile fotoğraflarının bulunması üzerine, Güzel hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, Başsavcılığın talebi üzerine Güzel'in dokunulmazlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kaldırıldı.

İfadesi alınmak üzere çıkarılan davetiyeye cevap vermeyen ve adresinde bulunamayan Güzel hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Semra Güzel, 2 Eylül'de başkası adına düzenlenen sahte kimlikle İstanbul'dan Edirne'ye giderken yakalandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Boyle seyler iyi oluyo digerlerine ibret olsun artik eski Turkiye yok aklinizi basiniz alin digerleri de cesaret edemiyo artik
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    sana yorum yapmaya değmez
    Cevapla
  • Yek 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayısız suç var istenen ceza bak komedi direk idam edeceksin bunu
    Cevapla
  • Karaoğlan 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar Türkiye Cumhuriyetinin TBMM de demokrasimizden yararlanarak seçilip kürsüye çıkabiliyorlar, yinede nankörlük edip terör şer odaklar pkk ile işbirliği yapıp emirleri kandilden alıyorlar ve onlara çalışıyorlar, Halka Hakka hizmetten bihaberlef.. Bu bizim Cumhuriyetimizin Demokrasimizin istismarıdır. Dünyanın hiçbir yerinde bu mümkün olamaz. Katiyen Yüce Adalet yerini bulmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk Hava Kuvvetleri'nin geleceği: KAAN, HÜRJET, GÖKBEY ve HÜRKÜŞ
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!