Türkiye ülkeleri uyardı: Alınan kararların peşi bırakılmayacak!

Türkiye, AB üyesi ülkelerin vize konusunda çıkardığı engelleri ortadan kaldırmak için AKPM'de alınan kararın peşini bırakmayacak. Şimdi de takip mekanizması devreye sokulacak.

Türkiye ülkeleri uyardı: Alınan kararların peşi bırakılmayacak!
Türkiye ülkeleri uyardı: Alınan kararların peşi bırakılmayacak!
GİRİŞ 27.10.2022 09:01 GÜNCELLEME 27.10.2022 09:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AKPM Türk Heyeti üyesi AK Partili Ziya Altunyaldız, AB üyesi ülkelerin bir süredir vize konusunda Türk vatandaşlarını mağdur etmeleri üzerine konuyu AKPM gündemine taşımıştı. Altunyaldız'ın hazırladığı rapor Genel Kurul'da kabul edildi.

AB PARLAMENTOSUNA GÖNDERİLDİ

Kabul edilen rapor, gereğinin yapılması için AB Parlamentosu'na gönderildi. İlgili ülkelerden vize işlemlerindeki mağduriyetlerin giderilmesi istendi.

Ancak bu bir tavsiye kararı olduğu için ülkelerin uymaması ihtimali bulunuyor. Bunun için yeni bir mekanizmaya devreye sokuldu.

TAKİP RAPORU

Bu tür raporların takibi için "Takip Raporu" mekanizması bulunuyor. Türkiye'nin talebi üzerine "Takip Raporu" mekanizması devreye sokuldu. 6 ay sonra AB üyesi ülkelerin vize konusunda tavırları tek tek kontrol edilip sonuçlar rapora dönüştürülecek.

6 aylık ve bir yıllık sürelerle, önerilerin hayata geçirilip geçirilmediğini takip için komisyon da kuruluyor. Bu komisyon sorunun devam ettiği ülkelerin temsilcileri ile görüşüp sorunun çözümünü talep edebiliyor.

AKPM Türk delegasyonunun ayrıca, sorun yaşanan ülkelere ikili görüşmeler yaparak sorunun çözümü konusunda inisiyatif almasına da karar verildiği öğrenildi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Hekimoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence ne yaparsan yap bunlar kasıtlı yapıyorlar Türkleri asagilamak bunların gayesi kapılarda bekletmek vesaire tatmin oluyorlar bunlara aynisini yapmadigin sürece netice alamayiz avrupadan turist geliyor diye katlanmak doğru degil eğer biz onlara 6 ay vize uygulasak bunlar daha fazla dayanamaz vizeyi kaldırırlar Türkler bizi kapide bekletiyor diye kabul edemezler hatta onlara vizeyi 3 ay bekleme suresi yapmalı yada kapida vize 100 dolar geç demek lazım bizde her seyi onlar icin kolaylastirdik maalesef
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yusuf Tekin üniversite sınavlarıyla alakalı çok değerli bir adım attı
İsrail bunu konuşuyor! Ordu ve Netanyahu karşı karşıya