HDP'li Güzel'in vekilliğinin düşürülmesi talebi 8 Kasım'da görüşülecek

TBMM Hazırlık Komisyonu, öldürülen teröristlerle fotoğrafları çıkan ve tutuklu olarak yargılanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in devamsızlık nedeniyle milletvekilliğinin düşürülmesi talebini görüşmek üzere 8 Kasım'da toplanacak.

HDP'li Güzel'in vekilliğinin düşürülmesi talebi 8 Kasım'da görüşülecek
HDP'li Güzel'in vekilliğinin düşürülmesi talebi 8 Kasım'da görüşülecek
GİRİŞ 01.11.2022 17:24 GÜNCELLEME 01.11.2022 17:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TBMM Hazırlık Komisyonu, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel başkanlığında toplandı. Komisyonda, tutuklu olarak yargılanmasına devam edilen HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in milletvekilliğinin düşürülmesi talebiyle TBMM Başkanlık Divanı'nca hazırlanan devamsızlık raporu, gündeme alındı. 

Komisyonun HDP'li üyesi Züleyha Gülüm, Covid-19 salgınına yakalanması nedeniyle toplantıya katılamadı. Semra Güzel adına, sözlü savunmayı yapacak olan HDP'li Şükrü Tiryaki ise savunma için ek süre talep etti. Tiryaki'nin talebi kabul edilirken, Züleyha Gülüm'ün de katılmaması gerekçe gösterilerek komisyonun 8 Kasım Salı günü toplanması kararlaştırıldı. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 1
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    insan masllah demek geliyor 6 ay dosya gezdi sonra hain kaciyor sayisiz suc var daha vekil ve aylik aliyor ne rezalet ya suc var ise o dk meclis toplanir karar alir yada adam gibi yargiya verin meclis yemek yeme icin toplanmaz yada sadece islerine gelen sey icin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!