Devleti hedef aldı, cezası belli oldu! HDP'li Önder'e hapis

HDP 26. Dönem Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’e "devleti ve hükümeti aşağılamak" gerekçesiyle 5 ay hapis cezası verildi. Önder'e daha önce de 10 aylık hapis cezası verilmişti.

Devleti hedef aldı, cezası belli oldu! HDP'li Önder'e hapis
Devleti hedef aldı, cezası belli oldu! HDP'li Önder'e hapis
GİRİŞ 10.11.2022 13:09 GÜNCELLEME 10.11.2022 13:10
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasıyla gözaltına alınan eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder’e "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçlamasıyla 5 ay hapis cezası verildi.

DEVLETİ VE YARGIYI AŞAĞILAMA SUÇU

Önder, dokunulmazlığının kaldırılması sonrası gözaltına alındığında savcılıkta verdiği ifadede, "Erdoğan’ın geçmişi şaibelerle dolu" sözleri nedeniyle yargılanmış ve "Cumhurbaşkanına hakaret"ten ceza almıştı. Önder hakkında bu kez de hem "şaibe" içeren sözleri hem de Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde partisinin yaptığı mitinginde sarf ettiği sözler gerekçesiyle "devleti ve hükümeti ve yargı organlarını aşağılamak" suçundan dava açıldı. Davanın karar duruşması, bugün Diyarbakır 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Önder’in katılmadığı duruşmada, avukatı Serdar Çelebi hazır bulundu. Savcılık, bir önceki duruşmada verdiği mütalaasını genişleterek mahkemeye sundu. İddia makamı, Önder’e 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde “Erdoğan’ın geçmişi şaibelerle dolu” sözlerinden dolayı ceza aldığı davanın “şaibe” kelimesinden olduğunu, söz konusu davada Önder’in sözlerinin devamında kullandığı “Erdoğan emretti diye başlatılan bu yargılama faaliyeti…” sözleriyle yargı organlarını aşağıladığını vurguladı.

CEZASI ERTELENDİ

Mahkeme, "Erdoğan’ın geçmişi şaibelerle dolu" sözlerinin mükerrerlik olduğunu işaret ederek, davanın reddine karar verdi. Mahkeme, 5 Kasım 2022’de Bağlar ilçesinde yapılan mitingde kullandığı ifadeleri nedeniyle Önder'e 5 ay hapis cezası verdi. Hakim, cezanın hükmünün açıklanmasını geriye bıraktı.

10 AY HAPİS YATMIŞTI

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, 2013'te Kazlıçeşme’de düzenlenen Nevruz etkinliğindeki konuşması nedeniyle “terör örgütü propagandasını yapmak” suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

6 Aralık 2018'de cezaevine giren Önder, AYM'nin hak ihlali kararı üzerine 4 Ekim 2019'da tahliye olmuştu.

KANDİL'E GİTTİ TERÖRİSTLERLE POZ VERDİ

İmralı’da görüştükleri Abdullah Öcalan’ın mektubunu Kandil’e götüren dönemin BDP lideri Selahattin Demirtaş ile birlikte Sırrı Süreyya Önder de PKK’nın tepe yöneticileriyle görüşerek fotoğraf çektirmişti. Görüşme 2013 yılında gerçekleştirilmişti.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 26
  • haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    bu soytarı kılıklı sanatcı ayağı pkk kuklası kendini ne sanıyor ne akla hizmet ettiği açık belli alacağı ceza çok dağa ağır olmalı örnek teşkil etsin böyle hainlere
    Cevapla
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    müsveddeler bas bas bağırıyor...biz teröristiz diye...bizde hak mahrumiyeti diyoruz...yazık ya...
    Cevapla
  • gaziantepli 1 yıl önce Şikayet Et
    hak edene gereken cezayı veren hakime teşekkürler.bu hain bölücü bütün türk filimlerinde cami hocalarına ağır hakaretler içeren yayın yapmış ve gençlerimizi zehirlemiştir.
    Cevapla
  • Ayaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar vatansız herşey beklenir
    Cevapla
  • dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    vay arkadaş zahmet etmişsiniz bunlar terör azmettiricisi değilmi neden ağırlaştırılmış müebbet verilmiyor
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    eğer haberler doğruysa o ildeki yargı mensuplarının da geçmişi bir araştırılmalı. neden teröriste böyle kibar davranıyorlar bu devlet yıkılırsa kimden nasıl ne için maaş alacaklarını sanıyorlar araştırılmalı diye düşünüyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz