Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akşener'e yeni çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in çağrısına verdiği yanıtı eleştirdi. Erdoğan, Akşener'e "Sayın Akşener’in kendisini ve yanındakileri bir gözden geçirmesinde fayda var." dedi.

GİRİŞ 21.11.2022 12:59 GÜNCELLEME 21.11.2022 13:24
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti dönüşü aralarında Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 yazarı Mehmet Acet'in de aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AKŞENER'İN CEVABINA TEPKİ

SORU: İç siyasetle ilgili bir sormak istiyorum. Siz, Sayın Akşener’e “masayı terk etmek üzere konumunu gözden geçirmeli” dediniz ancak Akşener “kumar masasında olmadık, bundan sonra da olmayacağız” diye bir karşılık verdi. Bu cevabı nasıl buldunuz?

CEVAP: Böyle bir cevap mı olur? Şimdi bu ne demektir? 6’lı masa alışveriş yapmıyor mu? Bir bana, bir sana demiyor mu? Hatta “şu kadar bakanlık filancaya verilebilir” denmiyor mu? Kumar budur. Bunu kalkıp da Cumhur İttifakı’na yıkmaya çalışırsan Sayın Akşener; ne Tayyip Erdoğan’ın hayatında böyle bir şey var ne de Sayın Bahçeli’nin hayatında böyle bir şey var. Biz işimize bakıyoruz. Bizim tek derdimiz bu ülkeye hizmet. Bu ülkeye hizmette de bizim geldiğimiz yerler neresidir belli. Hayaliniz dahi bizim ulaştığımız yere ulaşamaz. 20 yıl bunun çok açık ispatıdır. Altyapıda, üstyapıda, eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, tarımda, dış politikada nereye geldiğimiz, hepsi ortada. Öyleyse bu çalışmayı, Cumhur İttifakı’nın attığı bu adımı nasıl bir kumar oyunuyla özdeş hale getirmek istersin? Bu olacak iş mi? Onun için Sayın Akşener’in kendisini ve yanındakileri bir gözden geçirmesinde fayda var.

Meral Akşener'den Erdoğan'ın 'masadan ayrıl' çağrısına yanıtMeral Akşener'den Erdoğan'ın 'masadan ayrıl' çağrısına yanıt

"CİBİLİYETLERİNDE YALAN MEŞHUR"

SORUBu hafta Konya’ya gideceksiniz nasipse. İllere yönelik programlarınıza ilgi nasıl? İkincisi de bu İlk Evim Kampanyasına çok yoğun bir ilgi oldu vatandaşlarımız tarafından. Bir de kış geliyor. Doğal gaz, sosyal yardımlar, bu konuyla ilgili çalışmalar, yeni sosyal projelerimiz var mı? 

CEVAP: Her şeyden önce Aile Bakanı doğal gaz destekleriyle ilgili açıklamayı zaten yaptı. Doğal gaz konusunda destek ödemeleri başladı, devam ediyor. Biz fakir fukaraya, garip gurebaya aynı şekilde doğal gazı vermeye devam edeceğiz. Tabii burada bir şeyi özellikle ifade etmem lazım; benim milletim feraset sahibidir. Şu an itibarıyla gittiğimiz her yerde ciddi bir ilgi, alaka var. Nitekim Sayın Bahçeli’nin Samsun mitingi tek kelimeyle muhteşemdi. Yani ne, nereye gidiyor, her şey ortada. Oraya gelenler, kumar masasında olanlar değil; oraya gelenler halk, vatandaş. Cumhur İttifakı’nın bir tarafı ne diyor ve Cumhur İttifakı şu anda nereye gidiyor; bunu dinlemeye geldiler. Biz bu yola inançla ve her şeyimizi koyarak devam ediyoruz. İnşallah şurada kaldı 6,5-7 ay. 7 ay sonra bambaşka bir sandık ortaya çıkacak. Bu sandık, kendi içinde hesaplaşma sandığı değil; milletin kime, nasıl baktığını ortaya koyan bir sandık olacak. Biz bu noktada milletimin ferasetiyle hareket ediyoruz, bu ferasete güveniyoruz ve Allah’ın izniyle milletin kantarı yine doğru tartacaktır ve o kantardan da Cumhur İttifakı çıkacaktır. Ancak karşımızdakilerin karakterinde, cibilliyetinde zaten yalan meşrudur. Zaten en tepelerindeki yalancı. Doğru lafı var mı? Başlarındakinin doğru lafı var mı? Bunlar birbirine baka baka kararıyor. Üzüm üzüme baka baka kararırmış ya bunlar da öyle. Bakıyor, nasıl olsa benim başımdaki yalanı bu kadar bol söylediğine göre, ben söylesem ne olur diyor. 

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 33
  • Alfa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu zamana kadar hep illet zillet vatan haini demediniz mi? Aksener cumhur ittifakına katılırsa bu dediklerinizin gecerlı ligi kalmıyor mu? Ulkucu olarak ip okey dese bile kendini bitirir. Secmen asla gitmez
    Cevapla
  • 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Bahceli gibi adam.da gelmez bu ulkeye.yigidi oldur hakkini yeme.ne bakanliknistedi ne baska birsey.vatan sevdasina arka planda kaldi var mi boyle adam
    Cevapla
  • Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Akşener'e ihtiyaç yok. Sadece Akşener sağcı, solun içinde kalması seçmenin isteği dışındadır. Onu uyarma ihtiyacı gördü ve uyarıyor. İnşallah aslına döner diyelim.
    Cevapla
  • Meryem 1 yıl önce Şikayet Et
    Akwener hanim kilicdaroglunu savunur ..CHP turkiyyenin sonunu qetirir.
    Cevapla
  • Sait Diler 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım seni başımızdan eksik etmesin inşallah dualarım seninle REIS im
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'