CHP'li başkandan sürpriz çıkış: Kılıçdaroğlu olmazsa ben aday olmak isterim

Daha önce Altılı Masanın adayını "uluslararası karar vericilerin" belirleyeceğini söyleyen CHP'li Lütfü Savaş, "Sayın Kılıçdaroğlu aday olursa bize de ona yardım etmek düşer. Ama aday olmazsa ben aday olmak isterim" dedi.

CHP'li başkandan sürpriz çıkış: Kılıçdaroğlu olmazsa ben aday olmak isterim
CHP'li başkandan sürpriz çıkış: Kılıçdaroğlu olmazsa ben aday olmak isterim
GİRİŞ 21.11.2022 16:28 GÜNCELLEME 22.11.2022 13:29
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin adaylık açıklaması ittifak ortakları tarafından kabul görmezken, parti içerisinden bir çıkış daha geldi. CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, katıldığı bir programda Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin sürpriz açıklamalarda bulundu. Savaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması durumunda kendisinin aday olabileceğini ifade etti.

KILIÇDAROĞLU ADAY OLMAZSA...

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Karartv'de "Karar verici Lütfü Savaş değil. Burada altılı masa karar verecek. Sayın Kılıçdaroğlu aday olursa bize de ona yardım etmek düşer" dedi.

Savaş, "Eğer sayın genel başkanımız aday olmazsa ben tıp doçentiyim, üniversite yönetmiş adamım. Geçmişim hem sahada hem de bürokraside çok parlak. Ben de diğer arkadaşlarım gibi yarışta olmak istiyorum. Ben de değerlendirilmek isterim. Aday adaylardan biri olmak isterim. Biz biraz kıyıda köşedeyiz. O yüzden duyulmamıştır. Adımın geçmesinden onur duyarım." şeklinde konuştu.

'ULUSLARARASI KARAR VERİCİLER BELİRLEYECEK' DEMİŞTİ

CHP'li Lütfü Savaş, katıldığı yerel bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili soruya, "Cumhurbaşkanı adayı, sadece bilgi ve başarıyla olmuyor. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı, uluslararası karar vericilerin işaret edeceği bir isim olacak." cevabını vermişti.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 47
  • Bircihan 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam küfür etmiş resmen sen aday olamazsın ama ben aday olurum demiş
    Cevapla
  • vatanperver 1 yıl önce Şikayet Et
    kırk yılın başı doğru söylemiş. millet ittifakının adayını uluslararası sahipleri belirleyecek.
    Cevapla
  • Cuma gomen 1 yıl önce Şikayet Et
    Butun gayrimilliler siraya girdi.
    Cevapla
  • SİBGATULLAH 1 yıl önce Şikayet Et
    Son-ders-i felâket' ne demektir? Şu demektir: Gelmezse eğer kendine millet, gidecektir! Zirâ yeni bir sadmeye artık dayanılmaz; Zirâ bu sefer uyku ölümdür: Uyanılmaz! Coşkun koca bir sel gibi dâim beşeriyyet Müstakbele koşmakta verip seyrine şiddet. Dağlar uçurumlar ona yol vermemek ister... Lakin o ne yüksek ne de alçak demez örter! Akvâm o büyük nehre katılmış birer ırmak... Elbet katılır... Hangisi ister geri kalmak? Bizler ki bu müthiş bu muazzam cereyanla Uğraşmaktayız... Bak ne kadar çılgınız anla! Uğraş bakalım yoksa işin hey gidi şaşkın! Kurşun gibi sür'atli denizler gibi taşkın
    Cevapla
  • SİBGATULLAH 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyvâh! Bu zilletlere sensin yine illet... Ey derd-i cehâlet sana düşmekte bu millet Bir hâle getirdin ki ne din kaldı ne nâmûs! Ey sîne-i İslâm'a çöken kapkara kâbûs Ey hasm-i hakîkî seni öldürmeli evvel: Sensin bize düşmanları üstün çıkartan el! Ey millet uyan! Cehline kurban gidiyorsun! İslam'ı da "batsın! " diye tutmuş yediyorsun! Allah'tan utan! Bâri bırak dîni elinden... Gir leş gibi topraklara kendin gireceksen! Lâkin ne demek bizleri Allah ile iskât? Allah'tan utanmak da olur ilim ile... Heyhât!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşte Cem Garipoğlu’nun koğuşundaki son görüntüleri
Türkiye öyle bir adım attı ki! Çok sayıda ülke harekete geçebilir...