Bir partiden daha 'ittifaka' yeşil ışık: İçinde yer alabiliriz

Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, teklif almaları durumunda ilkeleri çerçevesinde bir ittifak içerisinde yer alabileceklerini açıkladı.

Bir partiden daha 'ittifaka' yeşil ışık: İçinde yer alabiliriz
Bir partiden daha 'ittifaka' yeşil ışık: İçinde yer alabiliriz
GİRİŞ 24.11.2022 09:30 GÜNCELLEME 24.11.2022 09:35
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Türkiye 2023 seçimlerine doğru ilerlerken, iktidardaki Cumhur İttifakı ile muhalefetteki Millet İttifakı, yeni katılımlarla genişlemeyi hedefliyor. Partilerin siyasi kulvarlarını belirleyen bu ittifaklar, yaklaşan seçimlerde seçmenin rotasını oluşturmasını sağlıyor.

Daha önce Cumhur İttifakı lehine bazı noktalarda seçimlere katılmayan Hüda Par, şu ana kadar herhangi bir ittifaka dahil olmamıştı. 2023 seçimlerine 8 ay kala ilk ittifak sinyalini veren Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, teklif almaları durumunda ilkeleri çerçevesinde bir ittifak içerisinde yer alabileceklerini açıkladı. Özellikle Güneydoğu şehirlerinde ciddi ağırlığı olan Hüda Par'ın 2023 seçimlerindeki pozisyonunun nasıl şekilleneceği merak konusu oldu.

İTTİFAK İÇERİSİNDE YER ALABİLİRİZ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinin ardından muhtar ve STK temsilcileriyle bir araya gelen Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Yapıcıoğlu, herhangi bir ittifaka katılıp katılmayacakları yönündeki bir soruya, henüz bu yönde kararı almadıklarını belirterek, "İlkeli bir duruşumuz, bir kimliğimiz vardır. Bizim bu duruşumuza ve kimliğimize halel getirmeyecek ve zarar vermeyecek şekilde bir teklif gelirse bir ittifak içerisinde yer alabiliriz. Ama ne pahasına olursa olsun bir ittifak içerisinde yer alacağız diye duruşumuz yoktur. Mümkündür, seçim sistemi dayatıyor. Fakat bunu zaman gösterecektir. İttifak için bir karar çıkarsa duyururuz, gizli kapaklı iş yapmayız." diye konuştu.


DOĞRU KİMDEN GELİRSE DESTEKLERİZ

Yapıcıoğlu, "Niçin biz doğrudan doğruya çok sayıda insana temas etmek istiyoruz? Çünkü bizim muhalefet anlayışımız şudur: Doğru kimden gelirse gelsin biz o doğruyu destekleriz, yanlışı da bizim içimizden birisi de yaparsa o yanlışın yanlış olduğunu söyleyelim ama sadece yanlış olduğunu söylemekle de kalmayalım, sadece yanlışa işaret etmekle kalmayalım doğrusunun ne olması gerektiğini birlikte söyleyelim ki, maksat üzüm yemek, maksat milletimizin, insanımızın sorunları çözülsün ve o sorunların bir an önce çözülmesi için de bu meseleye bir katkımız olsun." dedi.

Bazı siyasi partilerin, memleketin bir sorunuyla ilgili sunduğu bir çözüm önerisinin, başka birisi tarafından dillendirildiğinde ya da iktidardaki parti onu icraya döktüğünde 'Bu bizim projemiz, bizden çaldılar' gibi bir pozisyona düştüklerini söyleyen Yapıcıoğlu, parti olarak böyle bir şey yapmadıklarını kaydetti.


'BİZ ÇÖZECEĞİZ' KAVGASINDA DEĞİLİZ

Yapıcıoğlu, "Biz sadece 'Çok iyi çözümlerimiz var, o çözümlerimiz biz iktidara geldiğimizde uygulamaya konsun, biz çözeceğiz' kavgasında değiliz. Çözüm olduğuna inandığımız bazı görüşlerimiz var ama iktidarda kim olursa olsun eğer bizim o çözümlerimizi uygularlarsa biz çok memnuniyet duyacağız. Bizim için önemli olan üzüm yemektir, yani önemli olan milletimizin rahatıdır, huzurudur, milletimizin sorunlarının bir an önce halledilmesidir." diye konuştu.

Kendilerine iletilen sorunları ilgili mercilere ilettiklerini söyleyen Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Sorunlar çözülür veya çözülmez, biz şu anda onun sözünü veremeyiz. Çünkü çözüm makamında değiliz, icra makamında bizler değiliz ama o sorunları olabildiğince objektif bir şekilde görmek, yerinde tespit etmek, varsa çözüm önerilerimizle birlikte onu icra makamındaki kişilere iletmek, bizim yapabileceğimiz işlerdendir ve inşallah onu elimizden geldiğince bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya gayret edeceğiz."

KAYNAK: DOĞRUHABER - AA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 32
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet olacaksa böyle olacak.Doğruya doğru yanlışa yanlış.
    Cevapla
  • Vaysal 1 yıl önce Şikayet Et
    Somut olarak çözümü olan tek siyasi parti Bağımsız Türkiye Partisi'dir.
    Cevapla
  • Enişte 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir parti mi varmış ???
    Cevapla
  • salih 1 yıl önce Şikayet Et
    ben bir güneydoğu gazisiyim şerefim olmasın ak parti olmasa oyumu size rahatlıkla verebilirim asla hdp ile karıştırmayın lütfen
    Cevapla
  • Ferhat 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet ben de çok ciddi bir şekilde düşünüyorum..Eğer cumhur ittifakının içinde yer alırsa kesinlikle oyum buraya..Belki ortak bir hükümet kurarlar.
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    katranı kaynatsan olmaz şeker cinsini sevdiğim cinsine çeker yasin börüyü ve diğer kırk kişiyi ne çabuk unuttular insanda omurga olmazsa böyle olur buda islamisi
    Cevapla
  • Zazacan 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam olda yazıyı i oku, eleştirebilirsiniz ama hakaret edemezsin, vatan düşmanı vatan sever olmuş,
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi ittifak olduğunu yazmış mı ki hemen karalamaya geçmişsin, birde islama laf söyleme cahil sahte vatansever...
    Cevapla
  • Gecenemi 1 yıl önce Şikayet Et
    Belliki HÜDAPAR hakkında ve geçmişindeki MİLLİ DURUŞU HİÇ DUYMAMIŞ ve BİLMİYORSUN kardeşim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...