Bozdağ: Altılı masa Ankara'daki pazarlıkla iktidarı almaya çalışıyor

Adalet Bakanı Bozdağ, Anayasa önerisinde bulunan altılı masanın, Ankara'daki pazarlıklarla iktidarı almaya çalıştığını söyledi. Bozdağ, söz konusu değişikliğin milli iradenin gücünü gasp etmek istediğini de vurguladı.

Bozdağ: Altılı masa Ankara'daki pazarlıkla iktidarı almaya çalışıyor
Bozdağ: Altılı masa Ankara'daki pazarlıkla iktidarı almaya çalışıyor
GİRİŞ 01.12.2022 11:59 GÜNCELLEME 01.12.2022 11:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, altılı masanın Anayasa taslağı hakkında açıklama yaptı.

Bozdağ, değişiklik önerilerinde yeni bir şey olmadığını vurguladı:

"Halkın hür iradesiyle seçimlerde iktidar olma umudunu kaybeden siyasi partilerin Ankara'daki pazarlıklarla halktan alamadıkları ve bundan sonra da alamayacaklarını iktidar yetki ve görevini alabilme umudunu verdiği için parlamenter sisteme geri dönmek istiyorlar."

"MİLLİ İRADENİN GÜCÜNÜ GASP ETMEK İSTİYORLAR"

"Yürütme organını doğrudan seçme hakkını Türk halkından geri almak istiyorlar" değerlendirmesinde bulunan Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti: 

"Bu yetkiden korkuyorlar. Türk halkına güvenmiyorlar. Türk halkından yetki alamayacaklarına dair endişe taşıyorlar. İlk defa 24 Haziran 2018'de Türk halkı doğrudan yürütme organını seçmiştir. Bu hakkı geri almak istiyorlar. Bunlar, millete güvenmiyorlar."

Bu değişikliğin milli iradeyi zayıflatacağını, milli iradenin gücünü gasp etmek istediğini de kaydeden Bozdağ, "Türk halkı bu değişikliğe izin vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

Bozdağ ayrıca, "Güçlendirilmiş parlamenter sistemi kılıfı altında güçlendirilmiş vesayet sisteminin yeniden ihyası yapılmak istenmektedir" diye konuştu.

KAYNAK: AA, HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • oznam 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah seçmene basiret versin de 6 + pkk + fteö ittifakına yol vermesin seçmen sandıkta. Yoksa devlet elden gidecek geri almak için millet savaşmak zorunda kalacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı
İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs açıklaması... Hiçbir sendika başvurmamış!