EYT'de yaş sınırı olacak mı? AK Parti'den son dakika asgari ücret açıklaması

"EYT'de yaş sınırı olacak mı, asgari ücrette hangi rakamlar konuşuluyor?" soruları gündemde. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, Kanal7 Ankara Temsilcisi Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı.

GİRİŞ 11.12.2022 12:28 GÜNCELLEME 11.12.2022 13:27
Bu Habere 347 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı. Akbaşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

ASGARİ ÜCRET VE EYT'TE SON DURUM

EYT ile ilgili çalışmalarımızı neticelendiriyoruz. Gelen taleplerin bizzat Çalışma Bakanı'na verilmesine vesile olduk. Hem işçilerin hem işverenlerin kanaatleri toparlanmış ve çok yakın bir zamanda, Aralık sonu veya en kötü ihtimalle Ocak başında sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ve EYT'li çalışanlarımızın durumları için adımlarımızı atmış olacağız.

EYT'DE YAŞ SINIRI OLACAK MI?

1999'da yasal düzenleme yapıldı. Prim gün, çalışma gün ve yaş şartı getirildi. Bu üç şartı taşıyanlar o mevzuata göre 1999'dan bugüne kadar emekli olma hakkını kazanmış oldu. 

EYT'li arkadaşlarımız bu meseleyi çözerse AK Parti çözer diyorlar. Biz de buna asla duyarsız kalmıyoruz. Çalışma talimatını Sayın Cumhurbaşkanımız hem bizlere hem Çalışma Bakanımıza verdiklerinde çalışmayı başlattık. İnşallah sonuna geldik. Muhtemelen Kabine sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuna deklare ederek çerçevesini paylaşacak. 

Bu konuyla ilgili işçi sendikalarının, işveren sendikalarının, EYT platformlarının talepleri var. Bir karar verilecek ve inanıyorum ki bütün toplum kesimlerinin en geniş manada faydalandığı çalışmayı ortaya koyacağız.

Biz, ne söylediysek onu yaptık. Yaptıklarımızı söylüyoruz. İlkeli, ahlaklı siyaset anlayışımızı her vesileyle ortaya koyuyoruz. Bu konuda herkes müsterih olsun.

Aynı zamanda 2023 asgari ücretiyle ilgili ilk görüşmeler yapıldı. İşçi kardeşlerimize enflasyonun üzerinde bir düzenlemeyi asgari ücrette yapacağız.

ALTILI MASANIN GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM VAADİ

Bu bir parlamenter sistemi değil, yarı başkanlık sistemi. Parlamenter sistemlerde Cumhurbaşkanı, parlamentodan seçilir ve daha sembolik olur. Çift başlı bir yürütme vardır. Güçlendirilmiş parlamenter sistem; adı üzerinde bir eksikliği ortaya koyuyor. Parlamenter sistemin güçlendirilmesi gerektiğinden hareketle, başına güçlendirilmiş koyarak eksikliğini ortaya koyuyor. Bu tam bir ucube sistem önerisi. 

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi zaten yürütmeyi güçlendirmiş durumda. 

Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenirse, diğerleri de yanlış iliklenir. Yapmış oldukları teklif, bir kaos teklifi. Milletle alay etme teklifi. 

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 347
  • EYT haktır 1 yıl önce Şikayet Et
    Esnaf, işçi, memur EYT de güzel haber bekliyor. 1999 da kimseye sorulmadan haklar elden alindi. 10400 gün prim ve tam 30 yıl olmuş. Hala tuzu kuru yorumcular EYT mağdurları üzerinden esiyor gürlüyor, parmak sallıyor , yetmiyor haram diyor, ya bi düşün yakamızdan bi düşün. Allah aşkına bizim üzerimizden yorum yapmayın, EYT alintetidir, EYT Göz nurudur, EYT emektir EYT helaldir. EYT anamızın ak sütü gibi hem de hakkımızdır.
    Cevapla
  • Muro 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt hak degildir 1992 demirelin seçim rusvetidir, 6 sene sonra ssknin iflas edecegini bilerek oy devsirmek icin o yasayi cikardi. Ssk yida emonomik krizide getirdir . 1999 da yasa mecburen kaldirdilar. Yasa koyucu 1999dan sonra ise girenler icinde yasi kaldirsin iflasmi ediyoz ekonomik krizmi oluyo devllet maasmi odeyemiyo hepimiz altinda kalak 1999dan sonra ise girenler calisacak eytliler onlarin hakkini yiyecez.. benim hakkimi ben helal etmiyorum. Yasa joyucu butun halkins adil yasa cikarir adam katirmaz, bu kul hakki
    Cevapla
  • EYT HAKTIR. 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT anamızın ak sütü gibi helaldir, EYT alın teridir, EYT Göz nurudur, EYT haktır.
    Cevapla
  • Adsız 1 yıl önce Şikayet Et
    En kötü eyt li 56 da emekli oluyor 60 ve 65 yaşında emekli olacaklar türk degilmi erkekler 58 kadınlar 56 ile sabitlensin
    Cevapla
  • Mağdur 1 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilikte ikinci kez yaşa takılanlar olmak istemiyoruz. Sadece maça başladıktan sonra kural değişmez deyip Hakkımız olanı istiyoruz. Tekrardan bir yaş şartı getirilirse değişen bir şey olmayacak Bu yüzden 1999 öncesi için şartları yerine getirenlerin Hakkı verilmeli
    Cevapla
  • Hamza 1 yıl önce Şikayet Et
    ev hanımları da eyt li olsun 29 yaşında emekli edilsin:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...