Sarıgül'den asgari ücret çağrısı: 3 ayda bir güncellensin!

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, asgari ücretin 3 ayda bir güncellenmesini isteyerek, "Normal ücret haline gelmesi de engellenmelidir." dedi.

GİRİŞ 12.12.2022 14:16 GÜNCELLEME 12.12.2022 16:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Sarıgül, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Asgari ücret konusunda parti olarak işçinin yanında yer aldıklarını belirten Sarıgül, alım gücü sağlayan bir oranın belirlenmesinin önemine değindi. Sarıgül, "Asgari ücret üç ayda bir güncellenmeli ve normal ücret haline gelmesi engellenmelidir." ifadelerini kullandı.

Sendikalaşmanın önemine değinen, sendikal hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden yana olduklarını vurgulayan Sarıgül, sendikalaşmanın artmasıyla haksız maaş ödemelerinin de azalacağını söyledi.

"ALÇAKLIKTIR, AHLAKSIZLIKTIR"

Sarıgül, 6 yaşındaki kız çocuğunun istismara uğraması haberlerini hatırlatarak, "6 yaşındaki bir çocuğun evlendirilmesi düpedüz kötülüktür, alçaklıktır, ahlaksızlıktır. Türkiye Değişim Partisi olarak ülkemizi, çocuklarımızı, gençlerimizi bu zihniyetten kurtarmak için mücadele edeceğiz." dedi.

Böyle bir olayda dahi ortak tepki verilemediğini, bunun da son derece üzücü olduğunu ifade eden Sarıgül, "Bu ahlaksızlığın ne insanlıkta ne İslam'da yeri yoktur. Bu olayı dinimizle irtibatlandırmak yanlıştır, dini korumak adına savunmak da yanlıştır." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 8
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    yok her ay güncellensin, bunu yapmak ülkenin ekonomisinin çöktüğünü kabul etmektir
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    hem güncellensin hemde normal ücret oldu demek biraz kafa karıştırmış. mustafa sarıgül millidir. severim
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle haklı asgari ücret 3 ayda bir belirlenmeli
    Cevapla
  • doğruları konuşan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu olayı savunan ne kadar çok sapık varmış ülkemizde
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam güncelleriz. Hadi sen git dinlen biraz o iş bizde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!