İmamoğlu "ispatlarsan istifa ederim" demişti: Soylu o konuşmayı Ülke TV'de anlatmış

İBB Başkanı İmamoğlu, İçişleri Bakanı Soylu'yu yardım istemek için aradığı iddiasını yalanlamıştı. İçişleri Bakanı Soylu, 31 Mart 2020'de Ülke TV yayınında İmamoğlu'yla arasında geçen konuşmanın detaylarını anlatmıştı.

GİRİŞ 30.12.2022 18:25 GÜNCELLEME 30.12.2022 19:23
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

İBB'deki terör soruşturmasına ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir konuda kendisinden yardım istemek için aradığını açıklamıştı.

28 Aralık günü basın toplantısı düzenleyen Soylu, "İmamoğlu saygılarını sunarak beni aramıştır. Belli bir konuda ‘CHP Genel Merkezi zaten beni sevmiyor, n'olursunuz bana bu konuda yardımcı olur musunuz?’ diye ricası olmuştur" ifadelerini kullanmıştı.

Soylu'nun açıklamasını yalanlayan İBB Başkanı İmamoğlu, "Bu kuyruklu bir yalan. İstihbarat sende, telefon takibi sende. Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin" demişti. 

Atina Belediye Başkanı Bakoyannis, CHP'li İmamoğlu'na destek için İstanbul'a geldiAtina Belediye Başkanı Bakoyannis, CHP'li İmamoğlu'na destek için İstanbul'a geldi

İBB'de son dakika terör soruşturması... Bakan Soylu: İmamoğlu beni aradı yardım istedi!İBB'de son dakika terör soruşturması... Bakan Soylu: İmamoğlu beni aradı yardım istedi!

SOYLU, ÜLKE TV YAYININDA AÇIKLAMIŞTI

İçişleri Bakanı Soylu, söz konusu görüşmeyi 31 Mart 2020'de Ülke TV ekranlarında yaptığı konuşmada da açıklamıştı. 

Turgay Güler'in sunduğu "En Sıradışı" programında konuşan İçişleri Bakanı Soylu, "Bugün beni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da aradı, yarım saat kendisine anlattım. Bir belediyenin niçin yardım toplamak için izin alması gerektiğini kanunla beraber ifade ettim. Peki belediye bağış alabilir mi? Alabilir. Bugüne kadar aldı. Daha yeni Ankara Belediyesi bağış aldı. Peki nasıl aldı? İki türlü alabilirler. Şartlı veya şartsız bağış. Ama bu yardım değildir. Yardım toplamayla bağışı ayıran biraz önce söylediğim kanunlardır. Belediye şartlı bağış alır" ifadelerini kullanmıştı.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 79
  • yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Verdiği sözü tutmak afam işidir "Chp liler biz adam değiliz" Dediler üstelik bu milletin meclisinde Daha ne bekliyorsunuz Ne olduklarını haykırıyorlar Duymayanıara gelsin
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki de sayın soyluya inanıyoruz. Üzüldüğümüz nokta Ses kaydı yapılmamış mı ? Şanlı türkiyemin koskoca iç işleri bakanı muhalefet belediye başkanı ile yarım saat telefonda konuşacak ve bu konuşma kayıt altına alınmayacak bence yanlış olan bu. devletin konuşmaları kayıt altına alınmalı idi. İyi de muhafaza edilip vakti geldimi ortaya konmalı. Belkide var daha vakti gelmedi onu da bilmem tabiki
    Cevapla
  • Sinirli 1 yıl önce Şikayet Et
    İzinsiz kayıt yapamazsın zaten Eko bunu bildiğinden rahat konuşuyor.Alirsan suçtur ve diyecek ki bak bizi dinliyorlar.
    Cevapla
  • Ali koç 1 yıl önce Şikayet Et
    Ses kaydetmek suç.Soyluyu tuzağa düşürmek için söylüyor zaten.
    Cevapla
  • Bi bakıp çıkıcam 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP tek başına hiçbir yerde seçim kazanamaz,buda 72 alem bir olup kazanınca kendini İstanbul'un değil ülkenin başkanı görmeye başladı ,hükümetin bu zata bakan yardımcısı,bürokrat tarzında yaklaşması gerek çok dikkate değer değil.....
    Cevapla
  • doğrucu 1 yıl önce Şikayet Et
    bu imamoğlu o kadar uyanık ki telefon konuşmalarını yayınla diyor yayınlarsa beni mi dinliyorsunuz diyecek aklınca ters köşe yapacak
    Cevapla
  • İSTANBUL SEVDALISI 1 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu'nda ; 1- Yalan söyleme 2- Verdiği sözleri tutmama 3- Aldığı halkın emanetine ihanet. Huyları vardır. Bu huylar, müzmin iyileşemeyen bir hastalık halini almıştır. Belki de Allah makamının her imkânını kendine ve ahbab'larına peşkeş çekmekten başka derdi olmayan bu zâta , halka hizmeti nasib etmiyor. Halka hizmet şereftir. İstanbul halkı bu adama bol bol beddua okuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!